Καλώς ήλθατε στον επίσημο ιστότοπο του συλλόγου των Καρδαριτσιωτών

Αύγουστος 2021, Καρδαρίτσι

Νέα Αυγούστου 2021

Ένας ακόμα δεκαπενταύγουστος πέρασε στο όμορφο χωριό μας. Ένας μήνας της Παναγίας που με την βοήθειά Της σταθήκαμε όρθιοι, πιο δυνατοί και ενωμένοι ξεπερνώντας τον φόβο της πανδημίας και των πυρκαγιών που απείλησαν φέτος τα χωριά μας.

Παραμονές της εορτής Της ακούστηκαν οι υπέροχες ψαλμωδίες των Εγκωμίων της που συνοδεύτηκε με την περιφορά του Επιτάφιου. Ανήμερα της εορτής της Παναγίας πλήθος πατριωτών παρακολούθησε με κατάνυξη την πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας που τελέστηκε υπέρ υγείας των Απανταχού Καρδαριτσιωτών.

Το πιο ευχάριστο γεγονός ήταν τα 23 " μικρούλια" που κοινώνησαν φέτος. Και του χρόνου να είμαστε καλά με υγεία και ακόμα περισσότεροι. Καθαρίστηκαν και φωταγωγήθηκαν από τον σύλλογο κεντρικοί δρόμοι και όλες οι εκκλησίες μας. Με πολύ κόπο και μεράκι κόπηκαν δέντρα δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες και τοποθετήθηκαν φωτοβολταϊκά πάνελ φωτισμού, μια δωρεά της Νίνο Μπαμπλομασβίλι που την ευχαριστούμε θερμά.

Τέλος να ευχαριστήσουμε θερμά τον Τσίκα Δ. Γεώργιο και τον Κώστα Π. Ζαφειρόπουλο που προσέφεραν τα μέγιστα κατά την περίοδο των πυρκαγιών, ο μεν με το φορτηγό του προσφέροντας τόνους νερό όπου χρειαζόταν και ο δε στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Για τους πυρόπληκτους της Γορτυνίας μαζεύτηκε μετά από πρωτοβουλία του συλλόγου μας το ποσό των 300 ευρώ. Να ευχαριστήσουμε επίσης και τους πατριώτες Γιώργο Αναγνωστόπουλο, Χρήστο Αντωνίου, Θωμά Κακούρη και Αντρέα Δουρίδα που βοηθήσανε στις εργασίες του συλλόγου μας. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ να το απευθύνω στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και στον τέως πρόεδρο του συλλόγου Παναγόπουλο Νικόλαο που θυσιάζουν χρόνο και κόπο για τις εργασίες στο χωριό.