Καλώς ήλθατε στον επίσημο ιστότοπο του συλλόγου των Καρδαριτσιωτών

Τα νέα μας το 2018

 

Δεκέμβριος 2018

Φωτογραφίες από την εκδήλωση του προστάτη των απανταχού Καρδαριτσιωτών, Αγίου Νικολάου, Δεκέμβριος 2018
Φωτογραφία από την εκδήλωση του προστάτη των απανταχού Καρδαριτσιωτών, Αγίου Νικολάου, Δεκέμβριος 2018

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος ο πολιούχος του χωριού μας Άγιος Νικόλαος. Σύσσωμοι οι κάτοικοι του χωριού μαζί με μέλη του συλλόγου, επισκέπτες από την Αθήνα και πατριώτες από τα γύρω χωριά παρακολούθησαν την θεία Λειτουργία. Έγινε περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου γύρω από την εκκλησία και στην συνέχεια αρτοκλασία. Τους άρτους προσέφεραν ο σύλλογος και η Βάσω Κιούλου. Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν αναψυκτικά και γλυκά στους παρευρισκομένους.
Ο συμπατριώτης μας και πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος είναι υποψήφιος φέτος για την περιφέρεια Αττικής στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγούρου. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στον αγώνα του.
Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου υπενθυμίζουμε ότι θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα στις 11:00 το πρωί στο ξενοδοχείο Oscar απέναντι από το σταθμό Λαρίσης. Επειδή τελειώνει η διετής θητεία του υπάρχοντος συμβουλίου θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Οι υποψήφιοι παρακαλούμε να δηλώσουν συμμετοχή έως την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019.
Όπως κάθε χρόνο ο σύλλογος θα προσφέρει γλυκά και το ημερολόγιο της νέας χρονιάς στους μόνιμους κατοίκους του χωριού σαν ελάχιστη ένδειξη τιμής που κρατάνε ζωντανό το χωριό μας.
Κυκλοφορεί το νέο ημερολόγιο του συλλόγου μας.. Όπως πέρυσι είναι σε μορφή ημερήσιας ατζέντας με διαφημίσεις πατριωτών και μη. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους διαφημιζόμενους για την εισφορά τους στον σύλλογο. Αγοράζοντας το ημερολόγιο βοηθάμε να συνεχιστούν τα έργα στο χωριό.
Διπλή χαρά για την οικογένεια του προέδρου του συλλόγου αφού ανήμερα του Αγίου Νικολάου ο αδερφός του Πάνος Μηλιώνης και η σύζυγος του Μαριάνθη, απέκτησαν το δεύτερο παιδάκι τους, ένα πανέμορφο αγοράκι. Τους ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει και ο Άγιος Νικόλαος να το προστατεύει πάντα.
Η οικογένεια του Παναγόπουλου Γεωργίου προσέφερε στον σύλλογο το ποσό των 300 ευρώ εις μνήμην της συζύγου και μητέρας Μαρίας Παναγοπούλου.
Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου  εύχεται σε όλους τους πατριώτες χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος. Για όσους ταξιδεύσουν τις μέρες των εορτών ευχόμαστε ασφαλείς και προσεκτικές μετακινήσεις.


Νέα Νοεμβρίου 2018

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανακαίνιση του μπάνιου της αίθουσας πολιτιστικών εκδηλώσεων του χωριού.. Οι παλιές σιδερένιες πόρτες αντικαταστάθηκαν με νέες αλουμινίου και επισκευάστηκαν τα πλακάκια τοίχου που είχαν αποκολληθεί. Θα τοποθετηθεί έπιπλο μπάνιου με καθρέφτη και θα αλλαχτούν τα είδη υγιεινής.
Η ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Oscar την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 11:00 το πρωί.  Επειδή τελειώνει η θητεία του υπάρχοντος συμβουλίου, αφού γίνει οικονομικός απολογισμός διετίας θα ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη νέου συμβουλίου. Όποιος πατριώτης επιθυμεί να δηλώσει υποψηφιότητα για την συμμετοχή του στις εκλογές, παρακαλείται να ενημερώσει τα μέλη του υπάρχοντος συμβουλίου το αργότερο μέχρι 31/12/2018.


Νέα Οκτωβρίου 2018

Και φέτος το χωριό μας γέμισε από επισκέπτες πατριώτες για την συγκομιδή των καρυδιών και των ελιών τους.. Από τους πρώτους καρπούς που μαζεύτηκαν φτιάχτηκαν οι ανάλογες πίτες για το καλό της νέας χρονιάς.
Κυκλοφορεί το νέο ημερολόγιο του συλλόγου σε μορφή ατζέντας με διαφημίσεις επαγγελματιών πατριωτών και μη. Παρακαλούμε πολύ να τα προμηθευτείτε από τα μέλη του συλλόγου μας για να βοηθήσετε τα οικονομικά της ένωσης ώστε να συνεχίσουμε τα έργα στο πανέμορφο χωριό μας.
Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου ο πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος και η εκλεκτή της καρδιάς του Μαριάννα Μουστογιάννη, ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας. Ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτων και να τους ζήσει το πανέμορφο αγοράκι που έχουν αποκτήσει.
Στις 10 Αυγούστου η Γεωργία Αναγνωστοπούλου και ο σύζυγος της Μιχάλης, απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, ένα πανέμορφο αγοράκι. Ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει και ο Άγιος Νικόλαος να το φιλάει.
Στις 12 Σεπτεμβρίου η Λάουρα Λαμπρόπουλου και ο σύζυγος της Σωκράτης, απέκτησαν το δεύτερο παιδάκι τους, ένα πανέμορφο αγοράκι.. Ευχόμαστε στον Παππού Θανάση Λαμπρόπουλο εξ Αμερικής να του ζήσει ο εγγονός και να είναι πάντα καλότυχος.
Ο Χατζηστεφάνου Μιχάλης, γιος της Αλεξάνδρας Δουρίδα, πήρε με άριστα το πτυχίο του στην φαρμακευτική σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον συγχαίρουμε για την προσπάθεια του και την διαφήμιση του χωριού μας..
Στις 22 Αυγούστου βαρύ πένθος σκέπασε το χωριό μας. Εφυγε ξαφνικά από την ζωή η Ελένη Διαμαντοπούλου , σύζυγος του Νεοκλή Ζαφειροπούλου. Θα θυμόμαστε για πάντα το υπέροχο χαμόγελο σου θεία Ελένη και την ζεστασιά που είχε η κάθε σου λέξη. Καλό παράδεισο και συλλυπητήρια στην οικογένεια.


Νέα Αυγούστου 2018

Πραγματοποιήθηκε το 14ο Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του συλλόγου 15/8/18 - Καρδαρίτσι

Πραγματοποιήθηκε το 14ο Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του συλλόγου 15/8/18 - Καρδαρίτσι

 

Η θεία Λειτουργία για την κοίμηση της Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε και φέτος στο χωριό μας παραμονές της εορτής, 14 Αυγούστου. Πλήθος πατριωτών και επισκεπτών παραβρέθηκαν στο γραφικό  εκκλησάκι της Παναγίας στο Κάστρο. Ο πρόσφατα ανακαινισμένος και πλακοστρωμένος προαύλιος χώρος του ναού, που έγινε δωρεά του πατριώτη Παντελή Γιαννακοπουλου, έκλεψε τις εντυπώσεις. Ιδιαίτερη χαρά έδωσαν τα 20 μικρά παιδάκια ηλικίας έως 10 χρόνων που γέμισαν την εκκλησία την ώρα της θείας Κοινωνίας.. Μετά την περιφορά της εικόνας της Παναγίας και την λήξη της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν αναψυκτικά από τον σύλλογο.. Στην λαχειοφόρο που έγινε, κληρώθηκε μια γίδα, προσφορά του Ηλία Ζαφειρόπουλου. Ο τυχερός ήταν ο Χρήστος Μουρούτης.. Η Παναγία πάντα μαζί μας και του χρόνου να είμαστε πάλι στο χωριουδάκι μας.
Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε το 14ο Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του συλλόγου λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Παρά το πρόσφατο πένθος, επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντα ήταν να γίνει κανονικά το Αντάμωμα. Η βραδιά αφιερώθηκε στον Μπάρμπα Μήτσο και σχεδόν 200 πατριώτες γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου ευχαρίστησε θερμά όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και γενικά όσους στηρίζουν συνεχώς τον σύλλογο, είτε με οικονομική ενίσχυση είτε με την εργασία τους. Στην συνέχεια ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των έργων του συλλόγου: Ανακαίνιση των ειδών υγιεινής της αίθουσας, τοποθέτηση πόρτας αλουμινίου στην τουαλέτα και τοποθέτηση έξτρα πάγκου στην κουζίνα. Τέλος ανακοινώθηκε η έναρξη εργασιών για την δημιουργία ξενώνα στον χώρο δίπλα από το σχολείο, που θα έχει δυνατότητα φιλοξενίας πολλών ατόμων.
Οι εκλεκτοί μεζέδες και τα ποτά που προσφέρθηκαν ήταν δωρεά του συλλόγου.. Μετά την ομιλία, το γλέντι και ο χορός ξεκίνησε και κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά.
Την Πέμπτη 09 Αυγούστου, απεβίωσε ο πατριώτης Δημήτριος Δουρίδας του Χρήστου (Μπάρμπα Μήτσος Μπουρνέλης). Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στο ιερό ναό Αγίου Νικολάου Καρδαριτσίου. Συλλυπητήρια στους οικείους του.


Νέα Ιουλίου 2018

 

Ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο εκκλησάκι του χωριού 26/7/18 - Καρδαρίτσι
Ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο εκκλησάκι του χωριού 26/7/18 - Καρδαρίτσι

 

 

Την Πέμπτη 26 Ιουλίου ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο εκκλησάκι του χωριού, παρουσία 120 και πλέον πατριωτών και επισκεπτών.. Έγινε αρτοκλασία, περιφορά της εικόνας και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών. Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν αναψυκτικά και γλυκά στους παρευρισκόμενους. Τυχερή στην λαχειοφόρο που έγινε για την ενίσχυση των οικονομικών του συλλόγου ήταν η εορταζόμενη Βιβή Τσίκα.. Το κατσικάκι που κληρώθηκε ήταν προσφορά του Χρήστου Δουρίδα. Τον ευχαριστούμε θερμά. Και του χρόνου να είμαστε καλά και βοήθεια μας η Αγία Παρασκευή.
Η Μαρία Χατζηκοκολάκη και ο σύζυγος της Θωμάς Κακούρης, την 25η Ιουνίου απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, ένα υγιέστατο αγοράκι.. Τους ευχόμαστε να είναι πάντα καλότυχο και ο Άγιος Νικόλαος βοήθεια του.


Νέα Ιουνίου 2018

Η πρώτη απόπειρα του Συλλόγου για την διοργάνωση πανηγυριού στην Αθήνα, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκαν στο Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του ΣΕΦ το Σάββατο 09 Ιουνίου. Ο Γιώργος Μπέκιος, ο Αντώνης Κυρίτσης, ο Πέτρος Λούκας Χαλκιάς, η Έφη Θώδη, η Δήμητρα Μπέκιου, ο Άρης Μουγκοπέτρος και τέλος ο πατριώτης μας Κωνσταντίνος Δουρίδας, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και με τα τραγούδια τους διασκέδασαν τον κόσμο μέχρι το ξημέρωμα.. Χαρακτηριστικό της βραδιάς είναι ότι η πίστα δεν άδειασε ούτε δευτερόλεπτο..
Η βραδιά είχε ξεκινήσει με χαιρετισμό του προέδρου του συλλόγου που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του συλλόγου και ιδιαίτερα κάποιους ανθρώπους που έτρεξαν παραπάνω για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Έπειτα ακολούθησε βράβευση με τιμητική πλακέτα για την προσφορά τους στο δημοτικό τραγούδι των καλλιτεχνών: Γιώργο Μπέκιο, Αντώνη Κυρίτση και Πέτρο Λούκα Χαλκιά. Ευχαριστούμε θερμά όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους..


 

Νέα Μαΐου 2018

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος η εορτή του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο σημαιοστολισμένο ομώνυμο εκκλησάκι του χωριού μας. Παρουσία 100 πατριωτών και επισκεπτών τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία και αρτοκλασία προσφορά της οικογένειας Γιαννακόπουλου, του συλλόγου και της Βάσως Κιούλου. Μετά το πέρας της λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους ευεργέτες του χωριού: Κωνσταντίνου και Σουσάννας Σέχχα, Κωνσταντίνου και Ελένης Λαμπρόπουλου και Γεωργίου Αγγελόπουλου. Προσφέρθηκαν από τον σύλλογο επίσης γλυκά και αναψυκτικά στους παρευρισκομένους στον πέτρινο προαύλιο χώρο του ναού.. Τέλος έγινε λαχειοφόρος αγορά για την ενίσχυση των εσόδων του συλλόγου. Κληρώθηκε ένα κατσίκι προσφορά του Ηλία Ζαφειρόπουλου.


Νέα Απριλίου 2018

Μεγάλη ήταν και φέτος το Πάσχα η προσέλευση των πατριωτών στο αγαπημένο μας χωριό. Τα σπίτια άρχισαν να ανοίγουν από Μεγάλη Τρίτη σχεδόν. Την Μεγάλη Παρασκευή το μεσημέρι στολίστηκε και φέτος ο Επιτάφιος μας σύμφωνα με το Καρδαριτσιώτικο έθιμο.<br> Τον στολισμό επιμελήθηκαν οι εξής: Σοφία Τσίκα, Βάσω Αργυροπούλου, Ελένη Ζαφειροπούλου (σύζυγος Γιάννη Ζαφειρόπουλου), Σοφία (σύζυγος Βασίλη Μαρκόπουλου ), Τάσος και Ξένια Ντίνου, Νικόλαος Ουζούνης, Γιωργάκης Παναγόπουλος και Κωνσταντίνος Τζερβάκης. Τα λουλούδια του επιταφίου ήταν δωρεά του Αναγνωστόπουλου Λάκη εις μνήμη του πατέρα του Νικολάου Παναγόπουλου. Ακολούθησε η περιφορά του επιταφίου γύρω από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και όχι γύρω από το χωριό λόγω κακών καιρικών συνθηκών.<br><br>
Την Δευτέρα του Πάσχα τελέστηκε Θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου για την εορτή του στις 23 Απριλίου. Παρουσία σχεδόν όλων των πατριωτών προσφέρθηκαν από το σύλλογο τσουρέκια και αναψυκτικά και έγινε και το έθιμο της κουλούρας. Στον αγώνα δρόμου τερμάτισαν με την εξής σειρά: 1ος Δημήτριος Γ. Τσίκας, 2ος Γεώργιος Ν. Παναγόπουλος, 3η Παναγιώτα Γ. Τσίκα, 4ος Βασίλης Ι. Παρασκευόπουλος, 5ος Κωνσταντίνος Τζερβάκης. Σε όλους τους διαγωνιζόμενους δόθηκε χρηματικό έπαθλο.<br>Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας έγινε λαχειοφόρος αγορά με έπαθλο ένα αρνάκι, προσφορά του Γεωργίου Δ. Τσίκα, για την ενίσχυση των έργων στους ιερούς ναούς μας.<br> Τον ευχαριστούμε θερμά και του ευχόμαστε υγεία. Νικήτρια της κλήρωσης αναδείχθηκε η Θοδώρα Μητσιοπούλου. Τέλος έγινε μια ανώνυμη προσφορά από έναν παρευρισκόμενο φίλο εκτός χωριού για την επισκευή των ζημιών στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Προσφέρει τα υλικά για την επισκευή της σκεπής. Ο Άγιος να τον έχει πάντα καλά.


Νέα Μαρτίου 2018


Εντυπωσιακή ήταν για ακόμα μια φορά η προσέλευση του κόσμου στην ετήσια χοροεσπερίδα του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 04 Μαρτίου στο κοσμικό κέντρο ‘Ο Ελατος’ στην Χασιά. Παρόλο τα πένθη που υπήρχαν  και τις ακυρώσεις τελευταίας στιγμής, 280 πατριώτες και φίλοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και συνέθεσαν ένα ακόμα απίστευτο σκηνικό με πολύ κέφι και χορό. Ενδεικτικό του κεφιού ήταν ότι η πίστα δεν άδειασε ποτέ μέχρι αργά το βράδυ που τελείωσε ο χορός.

Στην ορχήστρα ο συμπατριώτης μας Κωνσταντίνος Δουρίδας με το κλαρίνο του έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας  και συνόδευσε τέλεια το αηδόνι της Πελοποννήσου τον Γιώργο Μπέκιο που βρισκόταν στο τραγούδι και την κόρη του Δήμητρα Μπέκιου. Τιμητική εμφάνιση στο τραγούδι έκανε και ο συμπατριώτης μας Αντώνης Ζαφειρόπουλος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την καθιερωμένη ομιλία του προέδρου. Αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τους ευχαρίστησε για την συνεχή στήριξη και παρουσία τους στους χορούς του συλλόγου τόσα χρόνια και ευχαρίστησε επίσης θερμά και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την τεράστια προσπάθεια τους. Στην συνέχεια ανακοινώθηκαν τα έργα που πρόκειται να γίνουν στο χωριό και είναι η κατασκευή παιδικής χαράς και ξενώνα στο οίκημα δίπλα στο σχολείο. Τέλος ευχαρίστησε τους δωροθέτες  της λαχειοφόρου αγοράς για τα δώρα και τις χορηγίες τους και βράβευσε τους επιτυχόντες νέους σε ΤΕΙ και ΑΕΙ δίνοντας τους έναν πάπυρο και εικόνα του πολιούχου μας, Αγίου Νικολάου.
Δωροθέτες: Άκουρος Τρύφωνας, Ρετούλης Κων/νος και Άρης, Τσιουμπρής Χαράλαμπος, Βασιλική Κούτρα, Τσιουμπρής Κωνσταντίνος, Αναγνωστόπουλος Νικόλαος, Νικολόπουλος Γιώργος, Παναγόπουλος Περικλής, Τσίτουρας Ιωάννης, Καγιούλης Σταύρος, Δουρίδας Γιώργος, Αφοί Γιαννακόπουλοι, Δέδε Ευθυμία, Ασπρούδης, Travel Time.
Επιτυχόντες: Αναστασία Τύρου του θεοδώρου – Πληροφορική Οικονομικού Πανεπιστημίου, Γεώργιος Παρασκευόπουλος του Ανδρέα – Τοπογράφος Μηχανικός Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Μαρία Δουρίδα του Γεωργίου – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός  Πανεπιστήμιο Κρήτης, Χαρίλαος Μητσιόπουλος του Κωνσταντίνου – Βιολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τζωρτζίνα Γιαννακοπούλου του Χρήστου – Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με το συμβούλιο να ανοίγει το χορό και το κέφι με τον χορό να σταματάει αργά το βράδυ. Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και ακόμα περισσότεροι.


Νέα Φεβρουαρίου 2018

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου ο σύλλογος έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα προς τιμή των μόνιμων κατοίκων του χωριού.. Η γιορτή έγινε στο καφενείο της Βαγγελιώς που είχε γεμίσει ασφυκτικά από 50 και πλέον άτομα. Παραβρέθηκαν όλοι οι κάτοικοι του χωριού καθώς και πλήθος επισκεπτών από Αθήνα. Τα ποτά που καταναλώθηκαν ήταν προσφορά του συλλόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της ίδιας μέρας  είχε γίνει Θεία Λειτουργία όπου κοινώνησαν οι λιλιπούτειοι καρναβαλιστές μας.
Για την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 προγραμματίστηκε η ετήσια χοροεσπερίδα του συλλόγου μας στην Χασιά στο κέντρο Έλατος λεωφόρος Φυλής 2. Στην ορχήστρα θα βρίσκεται ο με το κλαρίνο του ο Κωνσταντίνος Δουρίδας και στο τραγούδι ο Γιώργος Μπέκιος.
Στην εκδήλωση θα βραβευτούν οι επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Όποιος γνωρίζει τυχόν επιτυχόντες  να επικοινωνήσει με τα μέλη του συλλόγου να δηλωθούν τα στοιχεία..


Νέα Ιανουαρίου 2018

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του στο ξενοδοχείο Oscar. Η αίθουσα από νωρίς  γέμισε ασφυκτικά με 110 και πλέον πατριώτες που ήρθαν να ανταλλάξουμε ευχές και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί τα κάλαντα του συλλόγου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό οι τρεις  βουλευτές Αρκαδίας: Παπαηλίου Γιώργος, Βλάσσης Κωνσταντίνος και Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, η υποψήφια βουλευτής Τατούλη Εύη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κούλης Στάθης, η πρόεδρος του πολυσυλλόγου Παπαγιάννη Ελένη και ο εκδότης της εφημερίδας Γορτυνίας Καλύβας Κωνσταντίνος.<br>Η εκδήλωση άνοιξε με την ευλογία της βασιλόπιτας από τον  πάτερ Λεωνίδα ο οποίος είναι από το Βελημάχι και είναι και γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου Βελημαχιτών. Στη συνέχεια τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μαζί με όλα τα μικρά παιδιά που βρισκόντουσαν στην εκδήλωση έψαλλαν τα κάλαντα του συλλόγου, τα οποία να υπενθυμίσουμε πως είναι γραμμένα το 1988 από το τότε διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον αείμνηστο Δεμίρη Θεόδωρο. Αφού μοιράστηκε η πίτα ο πρόεδρος του συλλόγου Μηλιώνης Μιχάλης απεύθυνε με την σειρά του χαιρετισμό και αφού ευχαρίστησε τους πατριώτες που   τίμησαν και αυτή την εκδήλωση του συλλόγου, αναφέρθηκε στα έργα που έκανε ο σύλλογος στο χωριό  μέσα στην χρονιά: μόνωση και πλακόστρωση κεντρικής πλατείας, βάψιμο της αίθουσας και αντικατάσταση της παλιάς σιδερένιας πόρτας με νέα αλουμινένια.<br> Επίσης τέθηκε και ο νέος μεγάλος στόχος του συλλόγου, που για φέτος είναι να ξεκινήσει η δημιουργία ξενώνα στο Καρδαρίτσι και η μετατροπή του σχολείου σε πολιτιστικό μουσείο. Γι αυτό το φιλόδοξο σχέδιο που θ’ αλλάξει ριζικά το χωριό μας, χρειάζεται η οικονομική βοήθεια όλων ώστε να μπορέσουν να μπουν φέτος οι θεμέλιοι λίθοι. Το φλουρί της βασιλόπιτας που έδινε στον τυχερό μια εικόνα του Αγίου Νικολάου, κέρδισε φέτος ο Γιάννης Μουρούτης. Ευχόμαστε πάντα υγεία και ο Άγιος Νικόλαος να τον φυλάει.

Την τελευταία Κυριακή των αποκριών  18 Φεβρουαρίου  το  διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την κοπή πρωτοχρονιάτικης (και αποκριάτικης) βασιλόπιτας στο Καρδαρίτσι, θέλοντας έτσι  να τιμήσει τους μόνιμους κατοίκους του χωριού. Σχετική ενημέρωση και λεπτομέρειες θα υπάρχουν στο site του συλλόγου και στο facebook τις επόμενες μέρες.

Για την Κυριακή 04 Μαρτίου και ώρα 13:00 το μεσημέρι προγραμματίστηκε η ετήσια χοροεσπερίδα του συλλόγου στην Χασιά στο κέντρο Έλατος. Στην ορχήστρα θα βρίσκεται ο Κώστας Δουρίδας με το κλαρίνο του και στο τραγούδι ο Γιώργος Μπέκιος. Σχετική ενημέρωση θα υπάρχει και με την αποστολή γραμμάτων μέσω ΕΛΤΑ.

Απεβίωσε την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου2017 ο συμπατριώτης μας Σταθόπουλος Αθανάσιος ετών 92. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα την Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.