Τα Νέα του Καρδαριτσίου

Η ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Oscar την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 11:00 το πρωί.

Επειδή τελειώνει η θητεία του υπάρχοντος συμβουλίου, αφού γίνει οικονομικός απολογισμός διετίας θα ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη νέου συμβουλίου.Νέα Δεκεμβρίου 2018

Φωτογραφίες από την εκδήλωση του προστάτη των απανταχού Καρδαριτσιωτών, Αγίου Νικολάου, Δεκέμβριος 2018. Φωτογραφίες από την εκδήλωση του προστάτη των απανταχού Καρδαριτσιωτών, Αγίου Νικολάου, Δεκέμβριος 2018.
Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος ο πολιούχος του χωριού μας Άγιος Νικόλαος. Σύσσωμοι οι κάτοικοι του χωριού μαζί με μέλη του συλλόγου, επισκέπτες από την Αθήνα και πατριώτες από τα γύρω χωριά παρακολούθησαν την θεία Λειτουργία. Έγινε περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου γύρω από την εκκλησία και στην συνέχεια αρτοκλασία. Τους άρτους προσέφεραν ο σύλλογος και η Βάσω Κιούλου. Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν αναψυκτικά και γλυκά στους παρευρισκομένους.
Ο συμπατριώτης μας και πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος είναι υποψήφιος φέτος για την περιφέρεια Αττικής στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγούρου. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στον αγώνα του.
Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου υπενθυμίζουμε ότι θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα στις 11:00 το πρωί στο ξενοδοχείο Oscar απέναντι από το σταθμό Λαρίσης. Επειδή τελειώνει η διετής θητεία του υπάρχοντος συμβουλίου θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Οι υποψήφιοι παρακαλούμε να δηλώσουν συμμετοχή έως την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019.
Όπως κάθε χρόνο ο σύλλογος θα προσφέρει γλυκά και το ημερολόγιο της νέας χρονιάς στους μόνιμους κατοίκους του χωριού σαν ελάχιστη ένδειξη τιμής που κρατάνε ζωντανό το χωριό μας.
Κυκλοφορεί το νέο ημερολόγιο του συλλόγου μας.. Όπως πέρυσι είναι σε μορφή ημερήσιας ατζέντας με διαφημίσεις πατριωτών και μη. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους διαφημιζόμενους για την εισφορά τους στον σύλλογο. Αγοράζοντας το ημερολόγιο βοηθάμε να συνεχιστούν τα έργα στο χωριό.
Διπλή χαρά για την οικογένεια του προέδρου του συλλόγου αφού ανήμερα του Αγίου Νικολάου ο αδερφός του Πάνος Μηλιώνης και η σύζυγος του Μαριάνθη, απέκτησαν το δεύτερο παιδάκι τους, ένα πανέμορφο αγοράκι. Τους ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει και ο Άγιος Νικόλαος να το προστατεύει πάντα.
Η οικογένεια του Παναγόπουλου Γεωργίου προσέφερε στον σύλλογο το ποσό των 300 ευρώ εις μνήμην της συζύγου και μητέρας Μαρίας Παναγοπούλου.
Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εύχεται σε όλους τους πατριώτες χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος. Για όσους ταξιδεύσουν τις μέρες των εορτών ευχόμαστε ασφαλείς και προσεκτικές μετακινήσεις.

Νέα Νοεμβρίου 2018

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανακαίνιση του μπάνιου της αίθουσας πολιτιστικών εκδηλώσεων του χωριού.. Οι παλιές σιδερένιες πόρτες αντικαταστάθηκαν με νέες αλουμινίου και επισκευάστηκαν τα πλακάκια τοίχου που είχαν αποκολληθεί. Θα τοποθετηθεί έπιπλο μπάνιου με καθρέφτη και θα αλλαχτούν τα είδη υγιεινής.
Η ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Oscar την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 11:00 το πρωί. Επειδή τελειώνει η θητεία του υπάρχοντος συμβουλίου, αφού γίνει οικονομικός απολογισμός διετίας θα ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη νέου συμβουλίου. Όποιος πατριώτης επιθυμεί να δηλώσει υποψηφιότητα για την συμμετοχή του στις εκλογές, παρακαλείται να ενημερώσει τα μέλη του υπάρχοντος συμβουλίου το αργότερο μέχρι 31/12/2018.

Νέα Οκτωβρίου 2018

Και φέτος το χωριό μας γέμισε από επισκέπτες πατριώτες για την συγκομιδή των καρυδιών και των ελιών τους.. Από τους πρώτους καρπούς που μαζεύτηκαν φτιάχτηκαν οι ανάλογες πίτες για το καλό της νέας χρονιάς.
Κυκλοφορεί το νέο ημερολόγιο του συλλόγου σε μορφή ατζέντας με διαφημίσεις επαγγελματιών πατριωτών και μη. Παρακαλούμε πολύ να τα προμηθευτείτε από τα μέλη του συλλόγου μας για να βοηθήσετε τα οικονομικά της ένωσης ώστε να συνεχίσουμε τα έργα στο πανέμορφο χωριό μας.
Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου ο πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος και η εκλεκτή της καρδιάς του Μαριάννα Μουστογιάννη, ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας.
Ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτων και να τους ζήσει το πανέμορφο αγοράκι που έχουν αποκτήσει. Στις 10 Αυγούστου η Γεωργία Αναγνωστοπούλου και ο σύζυγος της Μιχάλης, απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, ένα πανέμορφο αγοράκι. Ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει και ο Άγιος Νικόλαος να το φιλάει.
Στις 12 Σεπτεμβρίου η Λάουρα Λαμπρόπουλου και ο σύζυγος της Σωκράτης, απέκτησαν το δεύτερο παιδάκι τους, ένα πανέμορφο αγοράκι.. Ευχόμαστε στον Παππού Θανάση Λαμπρόπουλο εξ Αμερικής να του ζήσει ο εγγονός και να είναι πάντα καλότυχος.
Ο Χατζηστεφάνου Μιχάλης, γιος της Αλεξάνδρας Δουρίδα, πήρε με άριστα το πτυχίο του στην φαρμακευτική σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον συγχαίρουμε για την προσπάθεια του και την διαφήμιση του χωριού μας..
Στις 22 Αυγούστου βαρύ πένθος σκέπασε το χωριό μας. Εφυγε ξαφνικά από την ζωή η Ελένη Διαμαντοπούλου , σύζυγος του Νεοκλή Ζαφειροπούλου. Θα θυμόμαστε για πάντα το υπέροχο χαμόγελο σου θεία Ελένη και την ζεστασιά που είχε η κάθε σου λέξη. Καλό παράδεισο και συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Πραγματοποιήθηκε το 14ο Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του συλλόγου 15/8/18 - Καρδαρίτσι


Πραγματοποιήθηκε το 14ο Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του συλλόγου 15/8/18

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.


Νέα Αυγούστου 2018

Η θεία Λειτουργία για την κοίμηση της Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε και φέτος στο χωριό μας παραμονές της εορτής, 14 Αυγούστου. Πλήθος πατριωτών και επισκεπτών παραβρέθηκαν στο γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας στο Κάστρο. Ο πρόσφατα ανακαινισμένος και πλακοστρωμένος προαύλιος χώρος του ναού, που έγινε δωρεά του πατριώτη Παντελή Γιαννακοπουλου, έκλεψε τις εντυπώσεις. Ιδιαίτερη χαρά έδωσαν τα 20 μικρά παιδάκια ηλικίας έως 10 χρόνων που γέμισαν την εκκλησία την ώρα της θείας Κοινωνίας.. Μετά την περιφορά της εικόνας της Παναγίας και την λήξη της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν αναψυκτικά από τον σύλλογο.. Στην λαχειοφόρο που έγινε, κληρώθηκε μια γίδα, προσφορά του Ηλία Ζαφειρόπουλου. Ο τυχερός ήταν ο Χρήστος Μουρούτης.. Η Παναγία πάντα μαζί μας και του χρόνου να είμαστε πάλι στο χωριουδάκι μας.
Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε το 14ο Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του συλλόγου λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Παρά το πρόσφατο πένθος, επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντα ήταν να γίνει κανονικά το Αντάμωμα. Η βραδιά αφιερώθηκε στον Μπάρμπα Μήτσο και σχεδόν 200 πατριώτες γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου ευχαρίστησε θερμά όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και γενικά όσους στηρίζουν συνεχώς τον σύλλογο, είτε με οικονομική ενίσχυση είτε με την εργασία τους. Στην συνέχεια ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των έργων του συλλόγου: Ανακαίνιση των ειδών υγιεινής της αίθουσας, τοποθέτηση πόρτας αλουμινίου στην τουαλέτα και τοποθέτηση έξτρα πάγκου στην κουζίνα. Τέλος ανακοινώθηκε η έναρξη εργασιών για την δημιουργία ξενώνα στον χώρο δίπλα από το σχολείο, που θα έχει δυνατότητα φιλοξενίας πολλών ατόμων.
Οι εκλεκτοί μεζέδες και τα ποτά που προσφέρθηκαν ήταν δωρεά του συλλόγου.. Μετά την ομιλία, το γλέντι και ο χορός ξεκίνησε και κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά.
Την Πέμπτη 09 Αυγούστου, απεβίωσε ο πατριώτης Δημήτριος Δουρίδας του Χρήστου (Μπάρμπα Μήτσος Μπουρνέλης). Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στο ιερό ναό Αγίου Νικολάου Καρδαριτσίου. Συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο εκκλησάκι του χωριού 26/7/18 - Καρδαρίτσι


Ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο εκκλησάκι του χωριού 26/7/18

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.


Νέα Ιουλίου 2018

Την Πέμπτη 26 Ιουλίου ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο εκκλησάκι του χωριού, παρουσία 120 και πλέον πατριωτών και επισκεπτών.. Έγινε αρτοκλασία, περιφορά της εικόνας και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών. Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν αναψυκτικά και γλυκά στους παρευρισκόμενους. Τυχερή στην λαχειοφόρο που έγινε για την ενίσχυση των οικονομικών του συλλόγου ήταν η εορταζόμενη Βιβή Τσίκα.. Το κατσικάκι που κληρώθηκε ήταν προσφορά του Χρήστου Δουρίδα. Τον ευχαριστούμε θερμά. Και του χρόνου να είμαστε καλά και βοήθεια μας η Αγία Παρασκευή. Η Μαρία Χατζηκοκολάκη και ο σύζυγος της Θωμάς Κακούρης, την 25η Ιουνίου απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, ένα υγιέστατο αγοράκι.. Τους ευχόμαστε να είναι πάντα καλότυχο και ο Άγιος Νικόλαος βοήθεια του.

Νέα Ιουνίου 2018

Η πρώτη απόπειρα του Συλλόγου για την διοργάνωση πανηγυριού στην Αθήνα, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκαν στο Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του ΣΕΦ το Σάββατο 09 Ιουνίου. Ο Γιώργος Μπέκιος, ο Αντώνης Κυρίτσης, ο Πέτρος Λούκας Χαλκιάς, η Έφη Θώδη, η Δήμητρα Μπέκιου, ο Άρης Μουγκοπέτρος και τέλος ο πατριώτης μας Κωνσταντίνος Δουρίδας, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και με τα τραγούδια τους διασκέδασαν τον κόσμο μέχρι το ξημέρωμα.. Χαρακτηριστικό της βραδιάς είναι ότι η πίστα δεν άδειασε ούτε δευτερόλεπτο..
Η βραδιά είχε ξεκινήσει με χαιρετισμό του προέδρου του συλλόγου που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του συλλόγου και ιδιαίτερα κάποιους ανθρώπους που έτρεξαν παραπάνω για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Έπειτα ακολούθησε βράβευση με τιμητική πλακέτα για την προσφορά τους στο δημοτικό τραγούδι των καλλιτεχνών: Γιώργο Μπέκιο, Αντώνη Κυρίτση και Πέτρο Λούκα Χαλκιά. Ευχαριστούμε θερμά όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους..

Νέα Μαΐου 2018

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος η εορτή του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο σημαιοστολισμένο ομώνυμο εκκλησάκι του χωριού μας. Παρουσία 100 πατριωτών και επισκεπτών τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία και αρτοκλασία προσφορά της οικογένειας Γιαννακόπουλου, του συλλόγου και της Βάσως Κιούλου. Μετά το πέρας της λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους ευεργέτες του χωριού: Κωνσταντίνου και Σουσάννας Σέχχα, Κωνσταντίνου και Ελένης Λαμπρόπουλου και Γεωργίου Αγγελόπουλου. Προσφέρθηκαν από τον σύλλογο επίσης γλυκά και αναψυκτικά στους παρευρισκομένους στον πέτρινο προαύλιο χώρο του ναού.. Τέλος έγινε λαχειοφόρος αγορά για την ενίσχυση των εσόδων του συλλόγου. Κληρώθηκε ένα κατσίκι προσφορά του Ηλία Ζαφειρόπουλου.

Νέα Απριλίου 2018

Μεγάλη ήταν και φέτος το Πάσχα η προσέλευση των πατριωτών στο αγαπημένο μας χωριό. Τα σπίτια άρχισαν να ανοίγουν από Μεγάλη Τρίτη σχεδόν. Την Μεγάλη Παρασκευή το μεσημέρι στολίστηκε και φέτος ο Επιτάφιος μας σύμφωνα με το Καρδαριτσιώτικο έθιμο.
Τον στολισμό επιμελήθηκαν οι εξής: Σοφία Τσίκα, Βάσω Αργυροπούλου, Ελένη Ζαφειροπούλου (σύζυγος Γιάννη Ζαφειρόπουλου), Σοφία (σύζυγος Βασίλη Μαρκόπουλου ), Τάσος και Ξένια Ντίνου, Νικόλαος Ουζούνης, Γιωργάκης Παναγόπουλος και Κωνσταντίνος Τζερβάκης. Τα λουλούδια του επιταφίου ήταν δωρεά του Αναγνωστόπουλου Λάκη εις μνήμη του πατέρα του Νικολάου Παναγόπουλου. Ακολούθησε η περιφορά του επιταφίου γύρω από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και όχι γύρω από το χωριό λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Την Δευτέρα του Πάσχα τελέστηκε Θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου για την εορτή του στις 23 Απριλίου. Παρουσία σχεδόν όλων των πατριωτών προσφέρθηκαν από το σύλλογο τσουρέκια και αναψυκτικά και έγινε και το έθιμο της κουλούρας. Στον αγώνα δρόμου τερμάτισαν με την εξής σειρά: 1ος Δημήτριος Γ. Τσίκας, 2ος Γεώργιος Ν. Παναγόπουλος, 3η Παναγιώτα Γ. Τσίκα, 4ος Βασίλης Ι. Παρασκευόπουλος, 5ος Κωνσταντίνος Τζερβάκης. Σε όλους τους διαγωνιζόμενους δόθηκε χρηματικό έπαθλο.
Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας έγινε λαχειοφόρος αγορά με έπαθλο ένα αρνάκι, προσφορά του Γεωργίου Δ. Τσίκα, για την ενίσχυση των έργων στους ιερούς ναούς μας.
Τον ευχαριστούμε θερμά και του ευχόμαστε υγεία. Νικήτρια της κλήρωσης αναδείχθηκε η Θοδώρα Μητσιοπούλου. Τέλος έγινε μια ανώνυμη προσφορά από έναν παρευρισκόμενο φίλο εκτός χωριού για την επισκευή των ζημιών στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Προσφέρει τα υλικά για την επισκευή της σκεπής. Ο Άγιος να τον έχει πάντα καλά.


Νέα Μαρτίου 2018

Εντυπωσιακή ήταν για ακόμα μια φορά η προσέλευση του κόσμου στην ετήσια χοροεσπερίδα του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 04 Μαρτίου στο κοσμικό κέντρο ‘Ο Ελατος’ στην Χασιά. Παρόλο τα πένθη που υπήρχαν και τις ακυρώσεις τελευταίας στιγμής, 280 πατριώτες και φίλοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και συνέθεσαν ένα ακόμα απίστευτο σκηνικό με πολύ κέφι και χορό. Ενδεικτικό του κεφιού ήταν ότι η πίστα δεν άδειασε ποτέ μέχρι αργά το βράδυ που τελείωσε ο χορός.
Στην ορχήστρα ο συμπατριώτης μας Κωνσταντίνος Δουρίδας με το κλαρίνο του έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας και συνόδευσε τέλεια το αηδόνι της Πελοποννήσου τον Γιώργο Μπέκιο που βρισκόταν στο τραγούδι και την κόρη του Δήμητρα Μπέκιου. Τιμητική εμφάνιση στο τραγούδι έκανε και ο συμπατριώτης μας Αντώνης Ζαφειρόπουλος.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την καθιερωμένη ομιλία του προέδρου. Αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τους ευχαρίστησε για την συνεχή στήριξη και παρουσία τους στους χορούς του συλλόγου τόσα χρόνια και ευχαρίστησε επίσης θερμά και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την τεράστια προσπάθεια τους. Στην συνέχεια ανακοινώθηκαν τα έργα που πρόκειται να γίνουν στο χωριό και είναι η κατασκευή παιδικής χαράς και ξενώνα στο οίκημα δίπλα στο σχολείο. Τέλος ευχαρίστησε τους δωροθέτες της λαχειοφόρου αγοράς για τα δώρα και τις χορηγίες τους και βράβευσε τους επιτυχόντες νέους σε ΤΕΙ και ΑΕΙ δίνοντας τους έναν πάπυρο και εικόνα του πολιούχου μας, Αγίου Νικολάου.
Δωροθέτες: Άκουρος Τρύφωνας, Ρετούλης Κων/νος και Άρης, Τσιουμπρής Χαράλαμπος, Βασιλική Κούτρα, Τσιουμπρής Κωνσταντίνος, Αναγνωστόπουλος Νικόλαος, Νικολόπουλος Γιώργος, Παναγόπουλος Περικλής, Τσίτουρας Ιωάννης, Καγιούλης Σταύρος, Δουρίδας Γιώργος, Αφοί Γιαννακόπουλοι, Δέδε Ευθυμία, Ασπρούδης, Travel Time.
Επιτυχόντες: Αναστασία Τύρου του θεοδώρου – Πληροφορική Οικονομικού Πανεπιστημίου, Γεώργιος Παρασκευόπουλος του Ανδρέα – Τοπογράφος Μηχανικός Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Μαρία Δουρίδα του Γεωργίου – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Πανεπιστήμιο Κρήτης, Χαρίλαος Μητσιόπουλος του Κωνσταντίνου – Βιολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τζωρτζίνα Γιαννακοπούλου του Χρήστου – Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με το συμβούλιο να ανοίγει το χορό και το κέφι με τον χορό να σταματάει αργά το βράδυ. Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και ακόμα περισσότεροι.

Νέα Φεβρουαρίου 2018

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου ο σύλλογος έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα προς τιμή των μόνιμων κατοίκων του χωριού.. Η γιορτή έγινε στο καφενείο της Βαγγελιώς που είχε γεμίσει ασφυκτικά από 50 και πλέον άτομα. Παραβρέθηκαν όλοι οι κάτοικοι του χωριού καθώς και πλήθος επισκεπτών από Αθήνα. Τα ποτά που καταναλώθηκαν ήταν προσφορά του συλλόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της ίδιας μέρας είχε γίνει Θεία Λειτουργία όπου κοινώνησαν οι λιλιπούτειοι καρναβαλιστές μας.
Για την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 προγραμματίστηκε η ετήσια χοροεσπερίδα του συλλόγου μας στην Χασιά στο κέντρο Έλατος λεωφόρος Φυλής 2. Στην ορχήστρα θα βρίσκεται ο με το κλαρίνο του ο Κωνσταντίνος Δουρίδας και στο τραγούδι ο Γιώργος Μπέκιος.
Στην εκδήλωση θα βραβευτούν οι επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Όποιος γνωρίζει τυχόν επιτυχόντες να επικοινωνήσει με τα μέλη του συλλόγου να δηλωθούν τα στοιχεία..

Νέα Ιανουαρίου 2018

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του στο ξενοδοχείο Oscar. Η αίθουσα από νωρίς γέμισε ασφυκτικά με 110 και πλέον πατριώτες που ήρθαν να ανταλλάξουμε ευχές και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί τα κάλαντα του συλλόγου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό οι τρεις βουλευτές Αρκαδίας: Παπαηλίου Γιώργος, Βλάσσης Κωνσταντίνος και Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, η υποψήφια βουλευτής Τατούλη Εύη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κούλης Στάθης, η πρόεδρος του πολυσυλλόγου Παπαγιάννη Ελένη και ο εκδότης της εφημερίδας Γορτυνίας Καλύβας Κωνσταντίνος.
Η εκδήλωση άνοιξε με την ευλογία της βασιλόπιτας από τον πάτερ Λεωνίδα ο οποίος είναι από το Βελημάχι και είναι και γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου Βελημαχιτών. Στη συνέχεια τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μαζί με όλα τα μικρά παιδιά που βρισκόντουσαν στην εκδήλωση έψαλλαν τα κάλαντα του συλλόγου, τα οποία να υπενθυμίσουμε πως είναι γραμμένα το 1988 από το τότε διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον αείμνηστο Δεμίρη Θεόδωρο. Αφού μοιράστηκε η πίτα ο πρόεδρος του συλλόγου Μηλιώνης Μιχάλης απεύθυνε με την σειρά του χαιρετισμό και αφού ευχαρίστησε τους πατριώτες που τίμησαν και αυτή την εκδήλωση του συλλόγου, αναφέρθηκε στα έργα που έκανε ο σύλλογος στο χωριό μέσα στην χρονιά: μόνωση και πλακόστρωση κεντρικής πλατείας, βάψιμο της αίθουσας και αντικατάσταση της παλιάς σιδερένιας πόρτας με νέα αλουμινένια.
Επίσης τέθηκε και ο νέος μεγάλος στόχος του συλλόγου, που για φέτος είναι να ξεκινήσει η δημιουργία ξενώνα στο Καρδαρίτσι και η μετατροπή του σχολείου σε πολιτιστικό μουσείο. Γι αυτό το φιλόδοξο σχέδιο που θ’ αλλάξει ριζικά το χωριό μας, χρειάζεται η οικονομική βοήθεια όλων ώστε να μπορέσουν να μπουν φέτος οι θεμέλιοι λίθοι. Το φλουρί της βασιλόπιτας που έδινε στον τυχερό μια εικόνα του Αγίου Νικολάου, κέρδισε φέτος ο Γιάννης Μουρούτης. Ευχόμαστε πάντα υγεία και ο Άγιος Νικόλαος να τον φυλάει.

Την τελευταία Κυριακή των αποκριών 18 Φεβρουαρίου το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την κοπή πρωτοχρονιάτικης (και αποκριάτικης) βασιλόπιτας στο Καρδαρίτσι, θέλοντας έτσι να τιμήσει τους μόνιμους κατοίκους του χωριού. Σχετική ενημέρωση και λεπτομέρειες θα υπάρχουν στο site του συλλόγου και στο facebook τις επόμενες μέρες.

Για την Κυριακή 04 Μαρτίου και ώρα 13:00 το μεσημέρι προγραμματίστηκε η ετήσια χοροεσπερίδα του συλλόγου στην Χασιά στο κέντρο Έλατος. Στην ορχήστρα θα βρίσκεται ο Κώστας Δουρίδας με το κλαρίνο του και στο τραγούδι ο Γιώργος Μπέκιος. Σχετική ενημέρωση θα υπάρχει και με την αποστολή γραμμάτων μέσω ΕΛΤΑ.

Απεβίωσε την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου2017 ο συμπατριώτης μας Σταθόπουλος Αθανάσιος ετών 92. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα την Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Νέα Δεκεμβρίου 2017

Την Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής του πολιούχου του χωριού και του συλλόγου μας Αγίου Νικολάου, τελέστηκε δοξολογία στον ομώνυμο ιερό ναό. Παρά το γεγονός ότι ήταν εργάσιμη μέρα, πλήθος εκδρομέων από την Αθήνα αλλά και όλοι οι κάτοικοι του χωριού παρακολούθησαν την Θεία λειτουργία. Αφού έγινε αρτοκλασία υπέρ υγείας των απανταχού Καρδαριτσιωτών (οι άρτοι ήταν προσφορά του Χρήστου Τσιρώνη, εγγονού του παππά Χρήστου), έγινε περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου γύρω από την εκκλησία. Μετά το πέρας της λειτουργίας προσφέρθηκαν στους πιστούς από τον σύλλογο, νερά, αναψυκτικά και γλυκά για τα χρόνια πολλά. Την εκκλησία είχε σημαιοστολίσει ο Ιωάννης Γιαννακόπουλος με την σύζυγο του Ασπασία και τον Γιάννη τον Τύρο. Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά να παραστούμε ξανά.
Όπως κάθε χρόνο ο σύλλογος προσέφερε στους μόνιμους κατοίκους του χωριού γλυκά για τα χρόνια πολλά και ένα ημερολόγιο της νέας χρονιάς. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που κρατάνε ακόμα ζωντανό το χωριό. Από το υστέρημα τους στον σύλλογο προσέφεραν από πενήντα ευρώ οι Τσίκας Αγγελής και Δουρίδα Νικούλα και είκοσι ευρώ η Τσιουμπρή Παναγιώτα. Τους ευχαριστούμε θερμά.
Κυκλοφόρησε το νέο ημερολόγιο του συλλόγου που φέτος είναι σε μορφή επιτραπέζιας ατζέντας με διαφημίσεις επαγγελματιών πατριωτών και φωτογραφίες από τοπία και εκδηλώσεις του συλλόγου στο χωριό. Αγοράζοντας το συγκεκριμένο ημερολόγιο ενισχύετε τα οικονομικά του συλλόγου και βοηθάτε να συνεχίσουμε τα έργα στο αγαπημένο μας χωριό. Μπορείτε να το προμηθεύεστε από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
Ευχαριστούμε πολύ τους διαφημιζόμενους για την οικονομική ενίσχυση τους.
Για την Κυριακή 14 Ιανουαρίου και ώρα 17:00 το απόγευμα, προγραμματίστηκε φέτος η κοπή της ετήσιας πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του συλλόγου, στο ξενοδοχείο OSCAR απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης. Σας περιμένουμε όλους να πούμε τα χρόνια πολλά, να ανταλλάξουμε ευχές και να τραγουδήσουμε τα κάλαντα του συλλόγου.

Απεβίωσε την Κυριακή 03 Δεκεμβρίου ο συμπατριώτης μας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος ετών 93. Η κηδεία του έγινε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στο Καρδαρίτσι. Συλλυπητήρια στους οικείους του.
Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου ευχόμαστε σε όλους τους πατριώτες και στους εργαζομένους στην εφημερίδα Γορτυνία, Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά με υγεία, ευτυχία και πολλή αγάπη και υπομονή στις καρδιές σας. Για όσους μετακινηθούν οδικώς στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, ευχόμαστε ασφαλείς διαδρομές και επιστροφή.

Νέα Νοεμβρίου 2017

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου έχει προγραμματίσει εκδήλωση και αρτοκλασία για τον εορτασμό του πολιούχου του χωριού μας Αγίου Νικολάου, στην ομώνυμη εκκλησία στο κέντρο του χωριού. Θα μοιραστούν γλυκά και αναψυκτικά στους παρευρισκομένους.
Κυκλοφορεί το νέο ημερολόγιο του συλλόγου που φέτος θα είναι σε μορφή επιτραπέζιας ατζέντας και περιέχει διαφημίσεις από επαγγελματίες πατριώτες και μη καθώς επίσης και φωτογραφίες του χωριού μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους προσέφεραν με την διαφήμιση τους στα οικονομικά του συλλόγου. Παρακαλούμε όλους τους πατριώτες να προμηθευτούν την ατζέντα από τα μέλη του συλλόγου, ώστε να συνεχίσουμε τα έργα στο χωριό.
Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου προγραμμάτισε την ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 στο ξενοδοχείο Oscar απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης. Σας περιμένουμε όλους να ανταλλάξουμε ευχές και να πούμε τα κάλαντα του συλλόγου.
Την Κυριακή 05 Νοεμβρίου ο Νικόλαος Ζαφειρόπουλος και η σύζυγος του Ειρήνη, βάφτισαν το αγοράκι τους. Το όνομα του νεοφώτιστου Παναγιώτης. Ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει και να το φυλάει ο Άγιος Νικόλαος.
Απεβίωσε την Κυριακή 05 Νοεμβρίου η Μαρία Παναγοπούλου ετών 85. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε στο Καρδαρίτσι. Καλό παράδεισο ευχόμαστε και συλλυπητήρια στους οικείους της.
Απεβίωσε την Τρίτη 07 Νοεμβρίου η Κανέλλα Μουρούτη ετών 104. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε στο Καρδαρίτσι. Συλλυπητήρια στους οικείους της και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.

Νέα Οκτωβρίου 2017

Πλήθος πατριωτών κατέβηκαν και φέτος στο χωριό μας για την ετήσια συγκομιδή των καρυδιών. Οι γεμάτες και φέτος καρπούς καρυδιές του χωριού μας, δεν απογοήτευσαν κανέναν πατριώτη που απόλαυσε την διαδικασία του τεμπλίσματος και της συλλογής των καρυδιών. Τα μαυρισμένα χέρια άλλωστε μετά την διαδικασία αυτή είναι η καλύτερη ανταμοιβή. Υπήρξαν βέβαια και φέτος έντονα παράπονα από πατριώτες που βρίσκανε τα καρύδια από τα δέντρα τους μαζεμένα. Επειδή ο σύλλογος δυστυχώς δεν είναι αρμόδιος να αστυνομεύει την περιουσία του καθενός, προτείνει να υπάρχει συνεννόηση και σεβασμός στην περιουσία του καθενός.
Συνεχίζονται τα έργα στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του χωριού μας από τον σύλλογο, καθώς αλλάχτηκε η κεντρική πόρτα. Η παλιά και σκουριασμένη σιδερένια πόρτα αντικαταστάθηκε με νέα αλουμινένια πόρτα πραγματικό στολίδι. Η εργασία έγινε από τον Κακουρη Θωμά. Ευχαριστούμε όλους τους πατριώτες για την οικονομική ενίσχυση τόσα χρόνια και ελπίζουμε να συνεχίσουν να μας στηρίζουν για ακόμα περισσότερα έργα στο χωριό.

Στις 25/06/17 η Σεβαστή Μουρουτη του Νικολάου και ο Λουκάς παντρεύτηκε στην Αρτέμιδα Αττικής.
Στις 15/10/17 απεβίωσε ο συμπατριώτης μας Ζαφειρόπουλος Βασίλης ετών 88. Συλλυπητήρια στους οικείους του...

Νέα Σεπτεμβρίου 2017

Ο πατριώτης Κωνσταντίνος Δουρίδας, εξ Καναδά δώρισε στον σύλλογο το ποσό των 1000 ευρώ για τα έργα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Η προσφορά του στο χωριό και στο σύλλογο είναι τεράστια και διαρκής. Τον ευχαριστούμε θερμά και του ευχόμαστε να τον φυλάει ο Άγιος Νικόλαος πάντα.
Δείτε και το εξαιρετικά ενδιαφέρον site του κ. Κωνσταντίνου Δουρίδα : http://douridasliterature.com/
Η Πόπη Ηλιοπούλου δώρισε στον σύλλογο 100 ευρώ, εις μνήμη του συζύγου της Γεωργίου Ηλιόπουλου. Ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά.
Ανήμερα της γέννησης της Θεοτόκου στις 08/09/17 τελέστηκε θεία λειτουργία στο εκκλησάκι της Παναγίας στο Κάστρο. Πλήθος πατριωτών παρακολούθησαν την Θεία λειτουργία που πραγματοποιήθηκε εκεί μετά από πολλά χρόνια.
Η Παρασκευή Θ. Τσίκα και ο σύζυγος της Δημήτρης, στις 27/08/17 βάφτισαν το δεύτερο παιδί τους. Το όνομα του νεοφώτιστου, Θεόδωρος. Ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει..
Η Αθανασία Χ. Τσίκα και ο σύζυγος της Παναγιώτης βάφτισαν το δεύτερο παιδί τους. Το όνομα του νεοφώτιστου Νίκος - Άγγελος. Ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει..
Στις 30/07/17 ο Αλέξανδρος Νικολόπουλος και η σύζυγος του Μαρία, βάφτισαν στον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης, τον πρωτότοκο τους. Το όνομα του νεοφώτιστου Φώτιος - Χρήστος. Ευχόμαστε να τους ζήσει και γρήγορα να αποκτήσει και αδερφάκι.
Στις 02/09/17 ο πρώην γραμματέας του συλλόγου Χρήστος Παρασκευόπουλος και η σύζυγος του Γεωργία, βάφτισαν το δεύτερο παιδάκι τους. Το όνομα της νεοφώτιστης Δήμητρα. Να τους ζήσει και πάντα ευτυχισμένη..

Νέα Αυγούστου 2017

Φέτος οι Καρδαριτσιώτες γιόρτασαν την Παναγία παραμονή της εορτής της, στις 14 Αυγούστου στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου. Οι εργασίες στον Άγιο Νικόλα και η συνταξιοδότηση του παπά Χρήστου δεν άφησαν άλλη επιλογή.
Παρά την αλλαγή μέρας, πλήθος πατριωτών παρακολούθησαν την μεγαλοπρεπή Θεία Λειτουργία. Πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία και στην συνέχεια προσφέρθηκαν αναψυκτικά προσφορά του συλλόγου. Να ευχαριστήσουμε θερμά τον πάτερ Γαβριήλ για την τεράστια προσπάθεια που κάνει να καλύψει 3 ενορίες και να λειτουργεί όλους τους ναούς.
Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία το 10ο Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα, ένας θεσμός που λατρεύτηκε από τους πατριώτες και κάθε χρόνο εξελίσσεται σε κάτι μοναδικό. Από νωρίς είχε στηθεί από τους νέους του χωριού το γνωστό σκηνικό στην πρόσφατα ανακαινισμένη πέτρινη πλατεία του χωριού. Αφού τοποθετήθηκαν ηχοσυστήματα και τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία ετοιμάστηκαν τα φαγητά και τα συνοδευτικά από νεαρά κορίτσια και γυναίκες του χωριού.
Η πλατεία γέμισε ασφυκτικά από 250 πατριώτες και στις 10 ξεκίνησε το γλέντι με την καθιερωμένη ομιλία του προέδρου που ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του συλλόγου για την τεράστια προσπάθεια και βοήθεια τους καθώς και όλους αυτούς που βοήθησαν στο στήσιμο του γλεντιού. Στην συνέχεια το γλέντι ξεκίνησε και το κέφι και ο χορός κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες. Τα ποτά, αναψυκτικά και τα φαγητά ήτανε προσφορά του συλλόγου.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους πατριώτες για την οικονομική ενίσχυση τους. Και του χρόνου ευχόμαστε να είμαστε καλά και ακόμα περισσότεροι.

Νέα Ιουλίου 2017

Ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής 26 Ιουλίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο γραφικό εκκλησάκι με θέα το χωριό. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εορτή, παρά το γεγονός ότι ήτανε εργάσιμη μέρα. Έγινε περιφορά της εικόνας γύρω από το εκκλησάκι και στην συνέχεια αρτοκλασία από τους αδελφούς Τσίκα και τον σύλλογο.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας προσφέρθηκαν στους πιστούς γλυκά και αναψυκτικά προσφορά του συλλόγου. Πραγματοποιήθηκε επίσης από τα μέλη του συλλόγου λαχειοφόρος αγορά για ενίσχυση των εσόδων του. Ο τυχερός κέρδισε ένα αρνάκι, προσφορά του συμπατριώτη μας Κώστα Π. Ζαφειρόπουλου.
Τον ευχαριστούμε πολύ καθώς και όσους βοήθησαν αγοράζοντας λαχνούς.
Το εκκλησάκι είχε καθαριστεί και σημαιοστολιστεί από τους αδελφούς Τσίκα και με την βοήθεια πατριωτών. Η Βάσω και Μαρία Νικολοπούλου προσφέρανε 100 ευρώ εις μνήμην των γονιών τους. Ο Θανάσης Λαμπρόπουλος εξ Αμερικής και ο Σωτήρης Λαμπρόπουλος προσέφεραν 300€ και 100€ αντίστοιχα για ενίσχυση του συλλόγου.

Νέα Ιουνίου 2017

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου έχει προγραμματίσει αρτοκλασία ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής την Τετάρτη 26 Ιουλίου. Θα προσφερθούν γλυκά και αναψυκτικά στους παρευρισκομένους μετά το πέρας της λειτουργίας.
Όπως κάθε χρόνο το διοικητικό συμβούλιο σας προσκαλεί και φέτος στο έθιμο που έγινε λατρεία και τεράστια επιτυχία και δεν είναι άλλο από το Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα στις 15 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία του χωριού, για τον εορτασμό της Θεοτόκου. Θα υπάρχουν εκλεκτά εδέσματα, μουσική και άφθονα ποτά – αναψυκτικά που θα προσφερθούν στους πατριώτες από τον σύλλογο για να περάσουμε ακόμα μια τέλεια βραδιά γεμάτη κέφι και χορό.
Το Σαββάτο 27 Μαΐου ο Θεόδωρος Πανουτσακόπουλος και η σύζυγος του Τερψιχόρη, απέκτησαν ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Εγγόνα της Γεωργίας Παρασκευοπούλου. Ευχόμαστε να είναι πάντα καλότυχο και ο Άγιος Νικόλαος να το φυλάει.
Ο πρώην ταμίας του συλλόγου,Νίκος Ζαφειρόπουλος και η σύζυγός του Ειρήνη Τζίντζιρα απέκτησαν στις 27 Μαΐου το πρώτο τους παιδάκι, ένα πανέμορφο αγοράκι. Είχε προηγηθεί ο πολιτικός τους γάμος στις 5 Μαΐου. Τους ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει και ο λεβεντάκος τους να είναι πάντα καλότυχος με την δύναμη του Αγίου Νικολάου.
Η Κωνσταντίνα Μπόμπολη και ο σύζυγος της Κωνσταντίνος βάφτισαν την Κυριακή 11 Ιουνίου το αγοράκι τους. Το όνομα του νεοφώτιστου Ηλίας. Ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει και πολλά συγχαρητήρια στην γιαγιά Τσίκα Κανέλα.
Καλό καλοκαίρι ευχόμαστε σε όλους τους πατριώτες, με ασφαλείς μετακινήσεις και ελπίζουμε να υπάρχει και φέτος μεγάλη προσέλευση τον Αύγουστο στα χωριά μας. Σε όλους μας υπάρχει η υποχρέωση τα μικρά παιδιά να γνωρίσουν το χωριό τους και να το αγαπήσουν όπως εμείς.

Νέα Μαΐου 2017

Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τον Καρδαριτσιώτη αγροτικό ιατρό Θοδωρή Ν. Παναγόπουλο, εγκαινίασε το θεσμό της μηνιαίας ιατρικής εξέτασης των μόνιμων κατοίκων του χωριού μας, αλλά και των κατοίκων διπλανών χωριών. Με προσωπική εθελοντική εργασία μελών του συλλόγου, ανακαινίσθηκε το κτίριο που στεγάζεται το ιατρείο και με έξοδα επίσης του συλλόγου αγοράστηκε σύγχρονος ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός, ικανός να καλύψει και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Είναι μια κίνηση που σκοπό έχει να νιώσουν ασφάλεια οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού μας, αλλά και οι οικογένειες των πατριωτών που θα έρθουν με μικρά παιδιά στο χωριό μας το καλοκαίρι.
Στα εγκαίνια της κίνησης αυτής εξετάστηκαν 35 άτομα και έγιναν και κατ’ οίκον επισκέψεις σε όσους ηλικιωμένους δεν μπορούσαν να προσέλθουν στο ιατρείο. Να ευχαριστήσουμε θερμά τον γιατρό μας, τον Θοδωρή Παναγόπουλο που ήταν αρωγός της προσπάθειας αυτής.
Να ευχαριστήσουμε επίσης τον ηλεκτρολόγο Παναγιώτη Μηλιώνη και τον Σωτήρη Λαμπρόπουλο για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Κωνσταντίνου και Ελένης 21/5/2017 - Καρδαρίτσι


Πανηγυρική Θεία λειτουργία τελέστηκε και φέτος ανήμερα της εορτής του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στο ομώνυμο γραφικό εκκλησάκι έξω από το χωριό μας. Παραμονή της εορτής καθαρίστηκε σχολαστικά και σημαιοστολίστηκε ο ναός από μέλη του συλλόγου, πολλούς πατριώτες και τους αδερφούς Παντελή και Ιωάννη Γιαννακόπουλο να πρωτοστατούν. Οι σημαίες, ο καθαρισμός και η επιχάλκωση των καντηλιών είναι δωρεά της συζύγου του Ιωάννη Γιαννακόπουλου, κυρίας Ασπασίας. Ανήμερα της εορτής των Αγίων τελέστηκε η Θεία λειτουργία, έγινε αρτοκλασία, προσφορά του συλλόγου και του Παντελή και Ιωάννη Γιαννακόπουλου και τελέστηκε τρισάγιο για τους ευεργέτες του χωριού: Κωνσταντίνο και Ελένη Λαμποροπούλου, Κωνσταντίνο και Σουζάνα Σέχχα και Νικόλαο Ηλιόπουλο. Μετά το πέρας της λειτουργίας, στον πέτρινο προαύλιο χώρο του ναού, προσφέρθηκαν στους πολυάριθμους πιστούς γλυκά και αναψυκτικά, προσφορά της Κικής Δουρίδα (του Μάλλιου). Ακολούθησε λαχειοφόρος αγορά από τον σύλλογο για την οικονομική ενίσχυση του, με τον τυχερό να κερδίζει ένα γουρουνόπουλο, προσφορά του πατριώτη Γεωργίου Δ. Τσίκα. Ο νικητής ήταν ο Νίκος Αναγνωστόπουλος που αγόρασε μεγάλο μέρος των λαχνών. Τον ευχαριστούμε θερμά.
Αγοράστηκε και αντικαταστάθηκε από τον σύλλογο, ο στρογγυλός καθρέφτης κάτω από την πλατεία του χωριού για την ασφαλέστερη διέλευση των οχημάτων στην συγκεκριμένη στροφή.
Στις 22/04/17 η Γεωργία – Παρασκευή Αναγνωστοπούλου και ο σύντροφός της Μιχάλης, παντρεύτηκαν στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Ηλιούπολη. Βίων ανθόσπαρτων ευχόμαστε και καλούς απογόνους.
Απεβίωσε την Δευτέρα του Πάσχα η Θεοδώρα Τσίκα ετών 94, σύζυγος Νικολάου Τσίκα ( Γαλάνη). Στις 14 Μαΐου τελέστηκε το 40ήμερο μνημόσυνο της. Εις μνήμην της ο Νικόλαος Τσίκας δώρισε στον σύλλογο 500 ευρώ και η Αλεξάνδρα Δουρίδα 100 ευρώ. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχαριστούμε θερμά για την δωρεά.
Απεβίωσε στην Γερμανία ο πατριώτης Χρήστος Παπαγιαννόπουλος.
Ο Γεώργιος Κούτρας προσέφερε στον σύλλογο 100 ευρώ εις μνήμη του Ιωάννη Αγγελόπουλου, το γένος Κούτρα. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχαριστούμε θερμά για την δωρεά.

Νέα Απριλίου 2017

Το διοικητικό συμβούλιο σας εύχεται Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη με υγεία και ελπίζει το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης να γεμίσει τις καρδιές μας με ελπίδα, αγάπη και υπομονή.
Σε κατανυκτικό κλίμα εορτάστηκαν και φέτος οι Άγιες μέρες του Πάσχα, από τους πατριώτες και τους επισκέπτες που κατέβηκαν στο χωριό μας. Η γραφική εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο κέντρο του χωριού, γέμιζε καθημερινά από πιστούς τις ώρες της θείας λειτουργίας. Την Μεγάλη Παρασκευή στολίστηκε νωρίς το πρωί ο Επιτάφιος του χωριού από την Βασιλική Κιούλου, την Τασία σύζυγο Νίκο Τσίκα και τον Σωτήρη Λαμπρόπουλο. Ακολούθησε η λειτουργία της Αποκαθήλωσης και νωρίς το απόγευμα η περιφορά του Επιταφίου γύρω από όλο το χωριό, κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια και ευχαρίστησε όλους τους πιστούς που ακολούθησαν. Να ευχαριστήσουμε θερμά τον πάτερ Γαβριήλ για την τεράστια προσπάθεια του να λειτουργεί σε όλα τα χωριά, τον παπά Χρήστο που βοήθησε και τους ψάλτες μας, τον Σωτήρη Λαμπρόπουλο, τον Αντώνη Ζαφειρόπουλο και ιδιαίτερη μνεία στον Παναγιώτη Σταθόπουλο από το Βελημάχι που ήρθε να ψάλλει αφιλοκερδώς σε όλες τις λειτουργίες.
Την Δευτέρα του Πάσχα τελέστηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου λειτουργία και πραγματοποιήθηκε το έθιμο της κουλούρας όπου μικροί και μεγάλοι πήραν μέρος σε αγώνες δρόμου. Στον τερματισμό έφτασαν πρώτοι οι μικροί φίλοι μας , Δημήτριος Κ. Τσίκας, Δημήτριος Γ. Τσίκας, Γεώργιος Ν. Παναγόπουλος και Κωνσταντίνος Χ. Τζερβάκης. Τους δόθηκε χρηματικό ποσό τιμής ένεκεν. Ο σύλλογος προσέφερε επίσης στον προαύλιο χώρο του ναού, νερά, αναψυκτικά και τσουρέκια.
Η Ελένη Ζαφειροπούλου , η Βάσω Κιούλου και ο Νίκος Παναγόπουλος καθάρισαν το εσωτερικό του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου και τον περιβάλλοντα χώρο. Τους ευχαριστούμε θερμά.
Έγινε διάνοιξη του δρόμου που οδηγεί στον Άγιο Γεώργιο και διαπλάτυνση του περιβάλλοντα χώρου του ναού. Πλέον ο ναός έχει θέα όλο το χωριό και ο δρόμος που οδηγεί εκεί θα στρωθεί και με αμμοχάλικο στο επόμενο διάστημα. Πλέον τα αμάξια και οι κάτοικοι θα ανεβαίνουν στο εκκλησάκι με τεράστια ευκολία. Το έργο αυτό ήταν μια προσφορά του εργολάβου Γεωργίου Τσίκα. Τον ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε το παράδειγμα του να ακολουθήσουν και άλλοι πατριώτες.
Την Κυριακή 21 Μαΐου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Κωνσταντίνου, ο σύλλογος έχει προγραμματίσει αρτοκλασία και εκδήλωση στο ομώνυμο εκκλησάκι του χωριού μας.

Νέα Μαρτίου 2017

Πρωτοφανή επιτυχία γνώρισε η ετήσια χοροεσπερίδα που διοργάνωσε ο σύλλογος την Κυριακή 12 Μαρτίου στο κέντρο ΄΄ Το Έλατο ΄΄ στην Χασιά. 380 πατριώτες και φίλοι μας, ανταποκρίθηκαν και φέτος στο κάλεσμα του συλλόγου και δημιούργησαν ένα ασύλληπτο ρεκόρ προσέλευσης για τα δεδομένα των χωριών μας αλλά και των δύσκολων οικονομικά καιρών που διανύουμε.
Χαρακτηριστικό της μεγάλης προσέλευσης ήταν το γεγονός πως 45 λεπτά πριν από την ώρα που είχε οριστεί από το Δ.Σ. σαν ώρα έναρξης, η αίθουσα είχε μισογεμίσει.
Αφού κυριολεκτικά πλημμύρισε από κόσμο κάθε γωνιά του μαγαζιού, άρχισε η εναρκτήρια ομιλία του προέδρου Μιχάλη Μηλιώνη. Αφού σύστησε το νέο διοικητικό συμβούλιο, ευχαρίστησε τους πατριώτες που έκαναν το καθήκον τους και στήριξαν ακόμα μια φορά εκδήλωση του συλλόγου, μα πιο πολύ ευχαρίστησε τους φίλους εκτός χωριού για την τεράστια στήριξη και προσέλευση τους όλα αυτά τα χρόνια.
Στην συνέχεια ανακοινώθηκαν οι δωροθέτες της λαχειοφόρου αγοράς : Χαράλαμπος Τσιουμπρής, Βασιλική Κούτρα, Κων/νος Τσιουμπρής, Ευθυμία Δέδε, Μυλωνάς, Μαρία Τσίκα, Στράτος Καγιούλης, Περικλής Παναγόπουλος, Νίκος Αναγνωστόπουλος, Ασπρούδης, Σωκος Κρασιά, Τσίτουρας Ιωάννης, Αφοί Γιαννακόπουλοι, Αφοί Πουλια, Δουρίδας Γιώργος και Νικολόπουλος Γιώργος. Μέγας χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Ρετούλης Κων/νος και το κρεοπωλείο ΄΄το Ξηρόμερο΄΄.

Έπειτα βραβεύτηκαν με τιμητική πλακέτα από τον σύλλογο οι αδερφοί Ιωάννης και Παντελης Γιαννακόπουλος ως μέγα ευεργέτες του χωριού μας. Είναι χαρακτηριστικό πως σε τόσο δύσκολους καιρούς στηρίζουν οικονομικά τον σύλλογο και επενδύουν στο χωριό μας κάνοντας συνεχώς έργα. Η διαμόρφωση του Αγίου Κωνσταντίνου και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο διάσελο, είναι τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα. Ευχόμαστε να έχουν πάντα υγεία και να συνεχίσουν να βοηθάνε τον σύλλογο.
Οι βραβεύσεις συνεχίστηκαν με τους νέους και νέες που πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και τους αποδόθηκε συμβολικός πάπυρος και εικόνα του Αγίου Νικολάου από το σύλλογο.
Οι επιτυχόντες είναι οι εξής: Ιωάννα Σασσάλου του Ιωάννη – Πολιτικών Επιστημών Πάντειο, Δημήτριος Νικολόπουλος του Γεωργίου – Οικονομικό Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Ανανίας Μητσιόπουλος του Κων/νου – Μηχανικών Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Παναγόπουλος του Θεοδώρου – Πολιτικών Μηχανικών Τει Αθηνών, Μελπομένη Γιαννακοπούλου του Χρήστου – Ψυχολογία Πανεπιστήμιο Κρήτης, Αδαμαντία Κανελλοπούλου του Σπυρίδωνος – Πάντειο, Θοδώρα Γιαννακοπούλου του Γεωργίου – Οικονομικών Σπουδών στην Ασοεε, Αλεξάνδρα Γιαννακοπούλου του Γεωργίου – Πτυχιούχος Κοινωνιολογίας.
Μετά τις βραβεύσεις η ομιλία τελείωσε και το κέφι φούντωσε όταν λάλησε το κλαρίνο του ο καρδαριτσιώτης Κων/νος Δουρίδας . Στο τραγούδι ήταν ο Κώστας Τσαρουχάς και ο Άγγελος Σπυρόπουλος. Ο χορός κράτησε μέχρι αργά το βράδυ και χαρακτηριστικό ήταν ότι η πίστα δεν άδειασε ποτέ.
Ένα τεράστιο μπράβο αξίζει στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την εξαιρετική προσπάθεια που κατέβαλαν και επήλθε αυτή η επιτυχία. Και του χρόνου να είμαστε καλά να μαζευτούμε περισσότεροι.


Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν:

Κρεοπωλείο "το Ξηρόμερο"

Με 2 καταστήματα:

στην Λεωφόρο Καματερού 17, Καματερό, τηλ. 210 2318894

και

στην Γεωργίου Παπανδρέου 8, Χαϊδάρη , τηλ. 2105325951

Κρέατα άριστης ποιότητας, μεγάλη ποικιλία, Ντόπια Κρέατα


Στεγνοκαθαριστήριο - Ταπητοκαθαριστήριο

Βαρλάμος Χρήστος

Ολύμπου 11 - Καματερό, τηλ. 210 2381671, 69676121767


Δωροθέτες της εκδήλωσης είναι:

Maxima Insurance

Παναγιώτης Θερμογιάννης

Ασφαλιστικός Σύμβουλος, 6944867206


Travel Time

Ταξιδιωτικό γραφείο

Αγ. Κωνσταντίνου 5, Πειραιάς, 210 3245661


Ολοκληρώθηκαν τα έργα στην κεντρική πλατεία του χωριού μας. Μετά την μόνωση της με ασφαλτόπανο, τοποθετήθηκε πέτρα μέχρι χαμηλά στον δρόμο. Το έργο είχε αναλάβει ο πατριώτης Γεώργιος Τσίκας. Πλέον οι εργασίες θα συνεχιστούν στο εσωτερικό της αίθουσας που θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες συντήρησης και αποκατάστασης των ζημιών από την υγρασία.

Ο Καρδαριτσιώτης Νικόλαος Θ. Παναγόπουλος προήχθη στο βαθμό του Υποστράτηγου. Ο σύλλογος τον ευχαριστεί για την προβολή του χωριού μας και εύχεται θερμά συγχαρητήρια και εις ανώτερα.

Η Ασπασία Κανελλοπούλου του Γεωργίου, Εγγονή του Ιωάννη Γιαννακόπουλου, στις 04/02/2017 κατέλαβε το χρυσό μετάλλιο στα 200m πεταλούδα, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Τα θερμότερα συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες που προάγουν και διαφημίζουν το χωριό μας ευχόμαστε.

Η Παρασκευή Τσίκα και ο σύζυγός της Δημήτρης απέκτησαν στις 27/01/2017 το δεύτερο παιδί τους, ένα υγιέστατο αγοράκι. Πάντα καλότυχο ευχόμαστε και να το προστατεύει ο Άγιος Νικόλαος.

Η Μαρία Αναγνωστοπούλου απέκτησε ένα υγιέστατο αγοράκι. Ευχόμαστε στον παππού Νίκο Αναγνωστόπουλο να του ζήσει και να είναι πάντα καλότυχο υπό την σκέπη του Αγίου Νικολάου.

Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις από τον Σύλλογο το Πάσχα στο χωριό. Το διοικητικό συμβούλιο εύχεται σε όλους τους πατριώτες Καλές γιορτές και Καλή Ανάσταση με υγεία και ασφαλείς μετακινήσεις σε όσους ταξιδεύσουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Νέα Φεβρουαρίου 2017

Προέκυψε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ένωσης Καρδαριτσιωτών ύστερα από αρχαιρεσίες που έγιναν σε προγραμματισμένη συνεδρίαση μετά το πέρας των εκλογών και είναι το εξής:
Πρόεδρος : Μηλιώνης Μιχάλης
Αντιπρόεδρος Α' : Νικολοπουλος Γιώργος
Αντιπρόεδρος Β' : Παρασκευόπουλος Γιάννης
Γραμματέας : Χατζηκοκολάκη Ιωάννα
Ταμίας : Τζίντζιρας Νικόλαος
Μέλη : Τσίκας Κωνσταντίνος
Ζαφειρόπουλος Νικόλαος
Δημόπουλος Αντώνης
Παναγόπουλος Θοδωρής
Συγχαρητήρια ευχόμαστε σε όλα τα μέλη για την εκλογή τους και σιδεροκέφαλοι οι νεοεισελθόντες φίλοι μας.

Απεβίωσε στις 29-01-2017 ο Ιωάννης Αβραμόπουλος, σύζυγος της Ιωάννας Αναγνωστοπούλου. Συλλυπητήρια στους οικείους του.Ο καιρός