Καλώς ήλθατε στον επίσημο ιστότοπο του συλλόγου των Καρδαριτσιωτών

Πάσχα 2019 - Καρδαρίτσι

Νέα Απριλίου 2019

Το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου σας εύχεται Χρόνια Πολλά. Είθε το φως της Ανάστασης να φωτίζει πάντα τις ζωές μας και να μας οδηγεί στην αγάπη και στην αλληλεγγύη. Ελπίζουμε να γεμίσει και φέτος το χωριό μας με πατριώτες, φίλους και παιδικές φωνές. Σε όσους ταξιδεύσουν αυτές τις άγιες μέρες, ευχόμαστε ασφαλείς μετακινήσεις και υπομονή.
       Οι φετινές δημοτικές εκλογές και οι ευρωεκλογές έχουν έντονο το Καρδαριτσιωτικο στοιχείο και ενδιαφέρον αφού είναι υποψήφιοι 3 συμπατριώτες μας.


   Ο Θεόδωρος Τσίκας, πολιτικός επιστήμονας  και διεθνολόγος, θα είναι υποψήφιος για τις Ευρωεκλογές με " Το Ποτάμι".
   Ο Βασίλης Ι. Γιαννακοπουλος, πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, θα είναι υποψήφιος Περιφερειακος συμβουλος Βόρειου Τομέα Αττικής με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής.
   Ο Λεωνίδας Γιαννακοπουλος, Α' αντιπρόεδρος συλλόγου συνταξιούχων ΕΤΕ, θα είναι υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος στο Χαϊδάρι με τον συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου, Γιάννη Κεντρη " Χαϊδάρι Αναγέννηση".
Ευχόμαστε σε όλους τους υποψηφίους συμπατριώτες μας καλή επιτυχία.
Ο Νικόλαος Χ. Ουζούνης έκανε δωρεά την συντήρηση και απεντομωση 6 εικόνων του Αγίου Γεωργίου αξίας 400 ευρώ..
Ο Θύμιος Κουρής έκανε δωρεά την μεταφορά του νέου παγκαριου του Ιερου Ναού Αγίου Νικολάου στο Καρδαρίτσι.
Τους ευχόμαστε ο Άγιος να τους προστατεύει πάντα και να χαρίζει σ αυτούς και τις οικογένειες τους υγεία και πάντα χαμόγελα.

Με ευλάβεια εορταστηκε φέτος το Πάσχα στο χωριό μας. Μεγάλη Παρασκευή έγινε περιφορά του Επιταφιου γύρω από το χωριό με τα μικρά κοριτσάκια σε ρόλο μυροφορων να σκορπούν λουλούδια και όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκκλησία να ακολουθούν πιστά. Την Δευτέρα του Πάσχα εορταστηκε ο Άγιος Γεώργιος στο ομώνυμο εκκλησάκι του χωριού. Έγινε αρτοκλασία προσφορά του Νικολάου Γ. Παναγοπουλου και προσφέρθηκαν από το σύλλογο αναψυκτικά και τσουρέκια στους παρευρισκομενους μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας..

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε το έθιμο της κουλουρας με αγώνες δρόμου. Πρώτη τερμάτισε η Αδαμαντία Σασάλου, δεύτερος ο Γεώργιος Ν. Παναγόπουλος και ακολούθησαν τα υπόλοιπα παιδιά που συμμετείχαν. Σε όλα τα παιδάκια που συμμετείχαν δόθηκαν τσουρέκια.. Και του χρόνου να είμαστε καλά και ακόμα περισσότεροι στο χωριό..