Τα Νέα του Καρδαριτσίου

Η ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Oscar την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 11:00 το πρωί.

Επειδή τελειώνει η θητεία του υπάρχοντος συμβουλίου, αφού γίνει οικονομικός απολογισμός διετίας θα ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη νέου συμβουλίου.Τα νέα μας


Νέα Μαρτίου 2017

Πρωτοφανή επιτυχία γνώρισε η ετήσια χοροεσπερίδα που διοργάνωσε ο σύλλογος την Κυριακή 12 Μαρτίου στο κέντρο ΄΄ Το Έλατο ΄΄ στην Χασιά. 380 πατριώτες και φίλοι μας, ανταποκρίθηκαν και φέτος στο κάλεσμα του συλλόγου και δημιούργησαν ένα ασύλληπτο ρεκόρ προσέλευσης για τα δεδομένα των χωριών μας αλλά και των δύσκολων οικονομικά καιρών που διανύουμε.
Χαρακτηριστικό της μεγάλης προσέλευσης ήταν το γεγονός πως 45 λεπτά πριν από την ώρα που είχε οριστεί από το Δ.Σ. σαν ώρα έναρξης, η αίθουσα είχε μισογεμίσει.
Αφού κυριολεκτικά πλημμύρισε από κόσμο κάθε γωνιά του μαγαζιού, άρχισε η εναρκτήρια ομιλία του προέδρου Μιχάλη Μηλιώνη. Αφού σύστησε το νέο διοικητικό συμβούλιο, ευχαρίστησε τους πατριώτες που έκαναν το καθήκον τους και στήριξαν ακόμα μια φορά εκδήλωση του συλλόγου, μα πιο πολύ ευχαρίστησε τους φίλους εκτός χωριού για την τεράστια στήριξη και προσέλευση τους όλα αυτά τα χρόνια.
Στην συνέχεια ανακοινώθηκαν οι δωροθέτες της λαχειοφόρου αγοράς : Χαράλαμπος Τσιουμπρής, Βασιλική Κούτρα, Κων/νος Τσιουμπρής, Ευθυμία Δέδε, Μυλωνάς, Μαρία Τσίκα, Στράτος Καγιούλης, Περικλής Παναγόπουλος, Νίκος Αναγνωστόπουλος, Ασπρούδης, Σωκος Κρασιά, Τσίτουρας Ιωάννης, Αφοί Γιαννακόπουλοι, Αφοί Πουλια, Δουρίδας Γιώργος και Νικολόπουλος Γιώργος. Μέγας χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Ρετούλης Κων/νος και το κρεοπωλείο ΄΄το Ξηρόμερο΄΄.

Έπειτα βραβεύτηκαν με τιμητική πλακέτα από τον σύλλογο οι αδερφοί Ιωάννης και Παντελης Γιαννακόπουλος ως μέγα ευεργέτες του χωριού μας. Είναι χαρακτηριστικό πως σε τόσο δύσκολους καιρούς στηρίζουν οικονομικά τον σύλλογο και επενδύουν στο χωριό μας κάνοντας συνεχώς έργα. Η διαμόρφωση του Αγίου Κωνσταντίνου και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο διάσελο, είναι τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα. Ευχόμαστε να έχουν πάντα υγεία και να συνεχίσουν να βοηθάνε τον σύλλογο.
Οι βραβεύσεις συνεχίστηκαν με τους νέους και νέες που πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και τους αποδόθηκε συμβολικός πάπυρος και εικόνα του Αγίου Νικολάου από το σύλλογο.
Οι επιτυχόντες είναι οι εξής: Ιωάννα Σασσάλου του Ιωάννη – Πολιτικών Επιστημών Πάντειο, Δημήτριος Νικολόπουλος του Γεωργίου – Οικονομικό Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Ανανίας Μητσιόπουλος του Κων/νου – Μηχανικών Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Παναγόπουλος του Θεοδώρου – Πολιτικών Μηχανικών Τει Αθηνών, Μελπομένη Γιαννακοπούλου του Χρήστου – Ψυχολογία Πανεπιστήμιο Κρήτης, Αδαμαντία Κανελλοπούλου του Σπυρίδωνος – Πάντειο, Θοδώρα Γιαννακοπούλου του Γεωργίου – Οικονομικών Σπουδών στην Ασοεε, Αλεξάνδρα Γιαννακοπούλου του Γεωργίου – Πτυχιούχος Κοινωνιολογίας.
Μετά τις βραβεύσεις η ομιλία τελείωσε και το κέφι φούντωσε όταν λάλησε το κλαρίνο του ο καρδαριτσιώτης Κων/νος Δουρίδας . Στο τραγούδι ήταν ο Κώστας Τσαρουχάς και ο Άγγελος Σπυρόπουλος. Ο χορός κράτησε μέχρι αργά το βράδυ και χαρακτηριστικό ήταν ότι η πίστα δεν άδειασε ποτέ.
Ένα τεράστιο μπράβο αξίζει στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την εξαιρετική προσπάθεια που κατέβαλαν και επήλθε αυτή η επιτυχία. Και του χρόνου να είμαστε καλά να μαζευτούμε περισσότεροι.

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στην κεντρική πλατεία του χωριού μας. Μετά την μόνωση της με ασφαλτόπανο, τοποθετήθηκε πέτρα μέχρι χαμηλά στον δρόμο. Το έργο είχε αναλάβει ο πατριώτης Γεώργιος Τσίκας. Πλέον οι εργασίες θα συνεχιστούν στο εσωτερικό της αίθουσας που θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες συντήρησης και αποκατάστασης των ζημιών από την υγρασία.

Ο Καρδαριτσιώτης Νικόλαος Θ. Παναγόπουλος προήχθη στο βαθμό του Υποστράτηγου. Ο σύλλογος τον ευχαριστεί για την προβολή του χωριού μας και εύχεται θερμά συγχαρητήρια και εις ανώτερα.

Η Ασπασία Κανελλοπούλου του Γεωργίου, Εγγονή του Ιωάννη Γιαννακόπουλου, στις 04/02/2017 κατέλαβε το χρυσό μετάλλιο στα 200m πεταλούδα, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Τα θερμότερα συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες που προάγουν και διαφημίζουν το χωριό μας ευχόμαστε.

Η Παρασκευή Τσίκα και ο σύζυγός της Δημήτρης απέκτησαν στις 27/01/2017 το δεύτερο παιδί τους, ένα υγιέστατο αγοράκι. Πάντα καλότυχο ευχόμαστε και να το προστατεύει ο Άγιος Νικόλαος.

Η Μαρία Αναγνωστοπούλου απέκτησε ένα υγιέστατο αγοράκι. Ευχόμαστε στον παππού Νίκο Αναγνωστόπουλο να του ζήσει και να είναι πάντα καλότυχο υπό την σκέπη του Αγίου Νικολάου.

Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις από τον Σύλλογο το Πάσχα στο χωριό. Το διοικητικό συμβούλιο εύχεται σε όλους τους πατριώτες Καλές γιορτές και Καλή Ανάσταση με υγεία και ασφαλείς μετακινήσεις σε όσους ταξιδεύσουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Νέα Φεβρουαρίου 2017

Προέκυψε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ένωσης Καρδαριτσιωτών ύστερα από αρχαιρεσίες που έγιναν σε προγραμματισμένη συνεδρίαση μετά το πέρας των εκλογών και είναι το εξής:
Πρόεδρος : Μηλιώνης Μιχάλης
Αντιπρόεδρος Α' : Νικολοπουλος Γιώργος
Αντιπρόεδρος Β' : Παρασκευόπουλος Γιάννης
Γραμματέας : Χατζηκοκολάκη Ιωάννα
Ταμίας : Τζίντζιρας Νικόλαος
Μέλη : Τσίκας Κωνσταντίνος
Ζαφειρόπουλος Νικόλαος
Δημόπουλος Αντώνης
Παναγόπουλος Θοδωρής
Συγχαρητήρια ευχόμαστε σε όλα τα μέλη για την εκλογή τους και σιδεροκέφαλοι οι νεοεισελθόντες φίλοι μας.

Απεβίωσε στις 29-01-2017 ο Ιωάννης Αβραμόπουλος, σύζυγος της Ιωάννας Αναγνωστοπούλου. Συλλυπητήρια στους οικείους του.

Νέα Ιανουαρίου 2017

Με τεράστια επιτυχία παρουσία 100 και πλέον ατόμων, τελέστηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του συλλόγου μας στο ξενοδοχείο OSCAR .
Το κλίμα ήταν εορταστικό καθώς βασικό θέμα ήταν η συμπλήρωση των 90 χρόνων ζωής της ένωσης μας, από το 1927 έως σήμερα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος του δήμου Γορτυνίας κ. Ιωάννης Γιαννόπουλος, ο εκδότης της εφημερίδας Γορτυνία κ. Κωνσταντίνος Καλύβας, η πολιτευτής με την Ν.Δ. κ. Εύη Τατούλη, η πρόεδρος της ένωσης συλλόγων πρώην δήμου Κοντοβαζαίνης κ. Ελένη Παπαγιάννη και ο πρώην Δήμαρχος Λαγκαδίων κ Στάθης Κούλης.
Την εκδήλωση άνοιξε με μια σύντομη ομιλία ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κ. Μιχαήλ Μηλιώνης. Αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους και τους ευχήθηκε για την νέα χρονιά, εξιστόρησε εν συντομία την ιστορία της ένωσης και τους ιστορικούς ιδρυτές της. Στην συνέχεια ο πάτερ Γαβριήλ ευλόγησε την πίτα και τιμητικά ο κ Γιαννόπουλος έκοψε τα κομμάτια της.
Εν συνεχεία προβλήθηκε βίντεο με τις εργασίες αναπαλαίωσης και συντήρησης των εικόνων του τέμπλου από τον Καρδαριτσιώτη συντηρητή Νικόλαο Ουζούνη. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό και κέρδισε το θερμότερο χειροκρότημα. Η κίνηση αυτή ήταν μια πρωτοβουλία των μελών του διοικητικού συμβουλίου, που αποφάσισε να εμπλακεί στα εκκλησιαστικά δρώμενα και να συντηρήσει την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Θα ακολουθήσουν και άλλα πολλά έργα τα οποία αφορούν το εσωτερικό του ναού και το δάπεδο του. Την κίνηση αυτή ενέκρινε και ο πατήρ Γαβριήλ, ο οποίος εκφώνησε έναν χειμαρρώδη και συγκινητικό λόγο που στήριζε απόλυτα τις κινήσεις του διοικητικού συμβουλίου.
Ακολούθησε οικονομικός απολογισμός της διετίας που πέρασε και εγκρίθηκε ομόφωνα από τους παρευρισκομένους. Πέρα από τις πετυχημένες εκδηλώσεις του συλλόγου ( χοροεσπερίδες, πίτα και Καρδαριτσιώτικο αντάμωμα ), μεγάλη έμφαση δόθηκε και στο μεγάλο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι η μόνωση και πλακόστρωση της κεντρικής πλατείας πάνω από την αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ζητήθηκε η οικονομική βοήθεια των πατριωτών για την γρηγορότερη αποπεράτωση του έργου.
Η εκδήλωση έκλεισε με την αναφώνηση των υποψηφίων για το νέο διοικητικό συμβούλιο και είναι οι εξής: Μιχαήλ Μηλιώνης, Γιώργος Νικολόπουλος, Νίκος Ζαφειρόπουλος, Ιωάννα Χατζηκοκολάκη, Θοδωρής Παναγόπουλος, Νικόλαος Τζίντζιρας, Αντώνης Δημόπουλος, Γιάννης Παρασκεόπουλος, Κωνσταντίνος Λ. Τσίκας, Αθανασία Τσίκα, Ιωάννης Τύρος και Ιωάννης Π. Τύρος. Αφού εγκρίθηκαν ομόφωνα όλοι από τους παρευρισκομένους θα γίνουν αρχαιρεσίες και θα υπάρξει ενημέρωση για την σύσταση του νέου Δ.Σ.
Ο Παντελής Γιαννακόπουλος προσέφερε στο σύλλογο για την συντήρηση των εικόνων 300 ευρώ.
Το διοικητικό συμβούλιο προσέφερε όπως κάθε χρόνο στους μόνιμους κατοίκους του χωριού χριστουγεννιάτικα γλυκά και το ετήσιο ημερολόγιο του συλλόγου για την νέα χρονιά. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε αυτούς τους λιγοστούς μόνιμους ακρίτες του χωριού μας. Η ευγνωμοσύνη μας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς μας έδωσαν εισφορά για το σύλλογο μας από την πενιχρή σύνταξή τους: Δουρίδα Κούλα 20 ευρώ, Τσιουμπρή Παναγιώτα 20 ευρώ, Παναγοπούλου Αγγέλω 20 ευρώ, Παρασκευοπούλου Διαμάντω 20 ευρώ και Καλόγερα Κατίνα 10 ευρώ..Ο καιρός