• 10ο Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα - Καρδαρίτσι

    Στην σελίδα αυτή μπορείτε να δείτε νέα του Καρδαριτσίου όπως αυτά δημοσιεύτηκαν το 2017.Τα νέα μας


Νέα Δεκεμβρίου 2017

Την Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής του πολιούχου του χωριού και του συλλόγου μας Αγίου Νικολάου, τελέστηκε δοξολογία στον ομώνυμο ιερό ναό. Παρά το γεγονός ότι ήταν εργάσιμη μέρα, πλήθος εκδρομέων από την Αθήνα αλλά και όλοι οι κάτοικοι του χωριού παρακολούθησαν την Θεία λειτουργία. Αφού έγινε αρτοκλασία υπέρ υγείας των απανταχού Καρδαριτσιωτών (οι άρτοι ήταν προσφορά του Χρήστου Τσιρώνη, εγγονού του παππά Χρήστου), έγινε περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου γύρω από την εκκλησία. Μετά το πέρας της λειτουργίας προσφέρθηκαν στους πιστούς από τον σύλλογο, νερά, αναψυκτικά και γλυκά για τα χρόνια πολλά. Την εκκλησία είχε σημαιοστολίσει ο Ιωάννης Γιαννακόπουλος με την σύζυγο του Ασπασία και τον Γιάννη τον Τύρο. Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά να παραστούμε ξανά.
Όπως κάθε χρόνο ο σύλλογος προσέφερε στους μόνιμους κατοίκους του χωριού γλυκά για τα χρόνια πολλά και ένα ημερολόγιο της νέας χρονιάς. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που κρατάνε ακόμα ζωντανό το χωριό. Από το υστέρημα τους στον σύλλογο προσέφεραν από πενήντα ευρώ οι Τσίκας Αγγελής και Δουρίδα Νικούλα και είκοσι ευρώ η Τσιουμπρή Παναγιώτα. Τους ευχαριστούμε θερμά.
Κυκλοφόρησε το νέο ημερολόγιο του συλλόγου που φέτος είναι σε μορφή επιτραπέζιας ατζέντας με διαφημίσεις επαγγελματιών πατριωτών και φωτογραφίες από τοπία και εκδηλώσεις του συλλόγου στο χωριό. Αγοράζοντας το συγκεκριμένο ημερολόγιο ενισχύετε τα οικονομικά του συλλόγου και βοηθάτε να συνεχίσουμε τα έργα στο αγαπημένο μας χωριό. Μπορείτε να το προμηθεύεστε από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
Ευχαριστούμε πολύ τους διαφημιζόμενους για την οικονομική ενίσχυση τους.
Για την Κυριακή 14 Ιανουαρίου και ώρα 17:00 το απόγευμα, προγραμματίστηκε φέτος η κοπή της ετήσιας πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του συλλόγου, στο ξενοδοχείο OSCAR απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης. Σας περιμένουμε όλους να πούμε τα χρόνια πολλά, να ανταλλάξουμε ευχές και να τραγουδήσουμε τα κάλαντα του συλλόγου.

Απεβίωσε την Κυριακή 03 Δεκεμβρίου ο συμπατριώτης μας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος ετών 93. Η κηδεία του έγινε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στο Καρδαρίτσι. Συλλυπητήρια στους οικείους του.
Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου ευχόμαστε σε όλους τους πατριώτες και στους εργαζομένους στην εφημερίδα Γορτυνία, Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά με υγεία, ευτυχία και πολλή αγάπη και υπομονή στις καρδιές σας. Για όσους μετακινηθούν οδικώς στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, ευχόμαστε ασφαλείς διαδρομές και επιστροφή.

Νέα Νοεμβρίου 2017

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου έχει προγραμματίσει εκδήλωση και αρτοκλασία για τον εορτασμό του πολιούχου του χωριού μας Αγίου Νικολάου, στην ομώνυμη εκκλησία στο κέντρο του χωριού. Θα μοιραστούν γλυκά και αναψυκτικά στους παρευρισκομένους.
Κυκλοφορεί το νέο ημερολόγιο του συλλόγου που φέτος θα είναι σε μορφή επιτραπέζιας ατζέντας και περιέχει διαφημίσεις από επαγγελματίες πατριώτες και μη καθώς επίσης και φωτογραφίες του χωριού μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους προσέφεραν με την διαφήμιση τους στα οικονομικά του συλλόγου. Παρακαλούμε όλους τους πατριώτες να προμηθευτούν την ατζέντα από τα μέλη του συλλόγου, ώστε να συνεχίσουμε τα έργα στο χωριό.
Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου προγραμμάτισε την ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 στο ξενοδοχείο Oscar απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης. Σας περιμένουμε όλους να ανταλλάξουμε ευχές και να πούμε τα κάλαντα του συλλόγου.
Την Κυριακή 05 Νοεμβρίου ο Νικόλαος Ζαφειρόπουλος και η σύζυγος του Ειρήνη, βάφτισαν το αγοράκι τους. Το όνομα του νεοφώτιστου Παναγιώτης. Ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει και να το φυλάει ο Άγιος Νικόλαος.
Απεβίωσε την Κυριακή 05 Νοεμβρίου η Μαρία Παναγοπούλου ετών 85. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε στο Καρδαρίτσι. Καλό παράδεισο ευχόμαστε και συλλυπητήρια στους οικείους της.
Απεβίωσε την Τρίτη 07 Νοεμβρίου η Κανέλλα Μουρούτη ετών 104. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε στο Καρδαρίτσι. Συλλυπητήρια στους οικείους της και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.

Νέα Οκτωβρίου 2017

Πλήθος πατριωτών κατέβηκαν και φέτος στο χωριό μας για την ετήσια συγκομιδή των καρυδιών. Οι γεμάτες και φέτος καρπούς καρυδιές του χωριού μας, δεν απογοήτευσαν κανέναν πατριώτη που απόλαυσε την διαδικασία του τεμπλισματος και της συλλογής των καρυδιών. Τα μαυρισμένα χέρια άλλωστε μετά την διαδικασία αυτή είναι η καλύτερη ανταμοιβή. Υπήρξαν βέβαια και φέτος έντονα παράπονα από πατριώτες που βρίσκανε τα καρύδια από τα δέντρα τους μαζεμένα. Επειδή ο σύλλογος δυστυχώς δεν είναι αρμόδιος να αστυνομεύει την περιουσία του καθενός, προτείνει να υπάρχει συνεννόηση και σεβασμός στην περιουσία του καθενός.
Συνεχίζονται τα έργα στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του χωριού μας από τον σύλλογο, καθώς αλλάχτηκε η κεντρική πόρτα. Η παλιά και σκουριασμένη σιδερένια πόρτα αντικαταστάθηκε με νέα αλουμινένια πόρτα πραγματικό στολίδι. Η εργασία έγινε από τον Κακουρη Θωμά. Ευχαριστούμε όλους τους πατριώτες για την οικονομική ενίσχυση τόσα χρόνια και ελπίζουμε να συνεχίσουν να μας στηρίζουν για ακόμα περισσότερα έργα στο χωριό.

Στις 25/06/17 η Σεβαστή Μουρουτη του Νικολάου και ο Λουκάς παντρεύτηκε στην Αρτέμιδα Αττικής.
Στις 15/10/17 απεβίωσε ο συμπατριώτης μας Ζαφειρόπουλος Βασίλης ετών 88. Συλλυπητήρια στους οικείους του...

Νέα Σεπτεμβρίου 2017

Ο πατριώτης Κωνσταντίνος Δουρίδας, εξ Καναδά δώρισε στον σύλλογο το ποσό των 1000 ευρώ για τα έργα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Η προσφορά του στο χωριό και στο σύλλογο είναι τεράστια και διαρκής. Τον ευχαριστούμε θερμά και του ευχόμαστε να τον φυλάει ο Άγιος Νικόλαος πάντα.
Δείτε και το εξαιρετικά ενδιαφέρον site του κ. Κωνσταντίνου Δουρίδα : http://douridasliterature.com/
Η Πόπη Ηλιοπούλου δώρισε στον σύλλογο 100 ευρώ, εις μνήμη του συζύγου της Γεωργίου Ηλιόπουλου. Ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά.
Ανήμερα της γέννησης της Θεοτόκου στις 08/09/17 τελέστηκε θεία λειτουργία στο εκκλησάκι της Παναγίας στο Κάστρο. Πλήθος πατριωτών παρακολούθησαν την Θεία λειτουργία που πραγματοποιήθηκε εκεί μετά από πολλά χρόνια.
Η Παρασκευή Θ. Τσίκα και ο σύζυγος της Δημήτρης, στις 27/08/17 βάφτισαν το δεύτερο παιδί τους. Το όνομα του νεοφώτιστου, Θεόδωρος. Ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει..
Η Αθανασία Χ. Τσίκα και ο σύζυγος της Παναγιώτης βάφτισαν το δεύτερο παιδί τους. Το όνομα του νεοφώτιστου Νίκος - Άγγελος. Ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει..
Στις 30/07/17 ο Αλέξανδρος Νικολόπουλος και η σύζυγος του Μαρία, βάφτισαν στον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης, τον πρωτότοκο τους. Το όνομα του νεοφώτιστου Φώτιος - Χρήστος. Ευχόμαστε να τους ζήσει και γρήγορα να αποκτήσει και αδερφάκι.
Στις 02/09/17 ο πρώην γραμματέας του συλλόγου Χρήστος Παρασκευόπουλος και η σύζυγος του Γεωργία, βάφτισαν το δεύτερο παιδάκι τους. Το όνομα της νεοφώτιστης Δήμητρα. Να τους ζήσει και πάντα ευτυχισμένη..

Νέα Αυγούστου 2017

Φέτος οι Καρδαριτσιώτες γιόρτασαν την Παναγία παραμονή της εορτής της, στις 14 Αυγούστου στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου. Οι εργασίες στον Άγιο Νικόλα και η συνταξιοδότηση του παπά Χρήστου δεν άφησαν άλλη επιλογή.
Παρά την αλλαγή μέρας, πλήθος πατριωτών παρακολούθησαν την μεγαλοπρεπή Θεία Λειτουργία. Πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία και στην συνέχεια προσφέρθηκαν αναψυκτικά προσφορά του συλλόγου. Να ευχαριστήσουμε θερμά τον πάτερ Γαβριήλ για την τεράστια προσπάθεια που κάνει να καλύψει 3 ενορίες και να λειτουργεί όλους τους ναούς.
Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία το 10ο Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα, ένας θεσμός που λατρεύτηκε από τους πατριώτες και κάθε χρόνο εξελίσσεται σε κάτι μοναδικό. Από νωρίς είχε στηθεί από τους νέους του χωριού το γνωστό σκηνικό στην πρόσφατα ανακαινισμένη πέτρινη πλατεία του χωριού. Αφού τοποθετήθηκαν ηχοσυστήματα και τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία ετοιμάστηκαν τα φαγητά και τα συνοδευτικά από νεαρά κορίτσια και γυναίκες του χωριού.
Η πλατεία γέμισε ασφυκτικά από 250 πατριώτες και στις 10 ξεκίνησε το γλέντι με την καθιερωμένη ομιλία του προέδρου που ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του συλλόγου για την τεράστια προσπάθεια και βοήθεια τους καθώς και όλους αυτούς που βοήθησαν στο στήσιμο του γλεντιού. Στην συνέχεια το γλέντι ξεκίνησε και το κέφι και ο χορός κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες. Τα ποτά, αναψυκτικά και τα φαγητά ήτανε προσφορά του συλλόγου.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους πατριώτες για την οικονομική ενίσχυση τους. Και του χρόνου ευχόμαστε να είμαστε καλά και ακόμα περισσότεροι.

Νέα Ιουλίου 2017

Ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής 26 Ιουλίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο γραφικό εκκλησάκι με θέα το χωριό. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εορτή, παρά το γεγονός ότι ήτανε εργάσιμη μέρα. Έγινε περιφορά της εικόνας γύρω από το εκκλησάκι και στην συνέχεια αρτοκλασία από τους αδελφούς Τσίκα και τον σύλλογο.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας προσφέρθηκαν στους πιστούς γλυκά και αναψυκτικά προσφορά του συλλόγου. Πραγματοποιήθηκε επίσης από τα μέλη του συλλόγου λαχειοφόρος αγορά για ενίσχυση των εσόδων του. Ο τυχερός κέρδισε ένα αρνάκι, προσφορά του συμπατριώτη μας Κώστα Π. Ζαφειρόπουλου.
Τον ευχαριστούμε πολύ καθώς και όσους βοήθησαν αγοράζοντας λαχνούς.
Το εκκλησάκι είχε καθαριστεί και σημαιοστολιστεί από τους αδελφούς Τσίκα και με την βοήθεια πατριωτών. Η Βάσω και Μαρία Νικολοπούλου προσφέρανε 100 ευρώ εις μνήμην των γονιών τους. Ο Θανάσης Λαμπρόπουλος εξ Αμερικής και ο Σωτήρης Λαμπρόπουλος προσέφεραν 300€ και 100€ αντίστοιχα για ενίσχυση του συλλόγου.

Νέα Ιουνίου 2017

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου έχει προγραμματίσει αρτοκλασία ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής την Τετάρτη 26 Ιουλίου. Θα προσφερθούν γλυκά και αναψυκτικά στους παρευρισκομένους μετά το πέρας της λειτουργίας.
Όπως κάθε χρόνο το διοικητικό συμβούλιο σας προσκαλεί και φέτος στο έθιμο που έγινε λατρεία και τεράστια επιτυχία και δεν είναι άλλο από το Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα στις 15 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία του χωριού, για τον εορτασμό της Θεοτόκου. Θα υπάρχουν εκλεκτά εδέσματα, μουσική και άφθονα ποτά – αναψυκτικά που θα προσφερθούν στους πατριώτες από τον σύλλογο για να περάσουμε ακόμα μια τέλεια βραδιά γεμάτη κέφι και χορό.
Το Σαββάτο 27 Μαΐου ο Θεόδωρος Πανουτσακόπουλος και η σύζυγος του Τερψιχόρη, απέκτησαν ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Εγγόνα της Γεωργίας Παρασκευοπούλου. Ευχόμαστε να είναι πάντα καλότυχο και ο Άγιος Νικόλαος να το φυλάει.
Ο πρώην ταμίας του συλλόγου,Νίκος Ζαφειρόπουλος και η σύζυγός του Ειρήνη Τζίντζιρα απέκτησαν στις 27 Μαΐου το πρώτο τους παιδάκι, ένα πανέμορφο αγοράκι. Είχε προηγηθεί ο πολιτικός τους γάμος στις 5 Μαΐου. Τους ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει και ο λεβεντάκος τους να είναι πάντα καλότυχος με την δύναμη του Αγίου Νικολάου.
Η Κωνσταντίνα Μπόμπολη και ο σύζυγος της Κωνσταντίνος βάφτισαν την Κυριακή 11 Ιουνίου το αγοράκι τους. Το όνομα του νεοφώτιστου Ηλίας. Ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει και πολλά συγχαρητήρια στην γιαγιά Τσίκα Κανέλα.
Καλό καλοκαίρι ευχόμαστε σε όλους τους πατριώτες, με ασφαλείς μετακινήσεις και ελπίζουμε να υπάρχει και φέτος μεγάλη προσέλευση τον Αύγουστο στα χωριά μας. Σε όλους μας υπάρχει η υποχρέωση τα μικρά παιδιά να γνωρίσουν το χωριό τους και να το αγαπήσουν όπως εμείς.

Νέα Μαΐου 2017

Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τον Καρδαριτσιώτη αγροτικό ιατρό Θοδωρή Ν. Παναγόπουλο, εγκαινίασε το θεσμό της μηνιαίας ιατρικής εξέτασης των μόνιμων κατοίκων του χωριού μας, αλλά και των κατοίκων διπλανών χωριών. Με προσωπική εθελοντική εργασία μελών του συλλόγου, ανακαινίσθηκε το κτίριο που στεγάζεται το ιατρείο και με έξοδα επίσης του συλλόγου αγοράστηκε σύγχρονος ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός, ικανός να καλύψει και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Είναι μια κίνηση που σκοπό έχει να νιώσουν ασφάλεια οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού μας, αλλά και οι οικογένειες των πατριωτών που θα έρθουν με μικρά παιδιά στο χωριό μας το καλοκαίρι. Στα εγκαίνια της κίνησης αυτής εξετάστηκαν 35 άτομα και έγιναν και κατ’ οίκον επισκέψεις σε όσους ηλικιωμένους δεν μπορούσαν να προσέλθουν στο ιατρείο. Να ευχαριστήσουμε θερμά τον γιατρό μας, τον Θοδωρή Παναγόπουλο που ήταν αρωγός της προσπάθειας αυτής. Να ευχαριστήσουμε επίσης τον ηλεκτρολόγο Παναγιώτη Μηλιώνη και τον Σωτήρη Λαμπρόπουλο για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Κωνσταντίνου και Ελένης 21/5/2017 - Καρδαρίτσι


Πανηγυρική Θεία λειτουργία τελέστηκε και φέτος ανήμερα της εορτής του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στο ομώνυμο γραφικό εκκλησάκι έξω από το χωριό μας. Παραμονή της εορτής καθαρίστηκε σχολαστικά και σημαιοστολίστηκε ο ναός από μέλη του συλλόγου, πολλούς πατριώτες και τους αδερφούς Παντελή και Ιωάννη Γιαννακόπουλο να πρωτοστατούν. Οι σημαίες, ο καθαρισμός και η επιχάλκωση των καντηλιών είναι δωρεά της συζύγου του Ιωάννη Γιαννακόπουλου, κυρίας Ασπασίας. Ανήμερα της εορτής των Αγίων τελέστηκε η Θεία λειτουργία, έγινε αρτοκλασία, προσφορά του συλλόγου και του Παντελή και Ιωάννη Γιαννακόπουλου και τελέστηκε τρισάγιο για τους ευεργέτες του χωριού: Κωνσταντίνο και Ελένη Λαμποροπούλου, Κωνσταντίνο και Σουζάνα Σέχχα και Νικόλαο Ηλιόπουλο. Μετά το πέρας της λειτουργίας, στον πέτρινο προαύλιο χώρο του ναού, προσφέρθηκαν στους πολυάριθμους πιστούς γλυκά και αναψυκτικά, προσφορά της Κικής Δουρίδα (του Μάλλιου). Ακολούθησε λαχειοφόρος αγορά από τον σύλλογο για την οικονομική ενίσχυση του, με τον τυχερό να κερδίζει ένα γουρουνόπουλο, προσφορά του πατριώτη Γεωργίου Δ. Τσίκα. Ο νικητής ήταν ο Νίκος Αναγνωστόπουλος που αγόρασε μεγάλο μέρος των λαχνών. Τον ευχαριστούμε θερμά.
Αγοράστηκε και αντικαταστάθηκε από τον σύλλογο, ο στρογγυλός καθρέφτης κάτω από την πλατεία του χωριού για την ασφαλέστερη διέλευση των οχημάτων στην συγκεκριμένη στροφή.
Στις 22/04/17 η Γεωργία – Παρασκευή Αναγνωστοπούλου και ο σύντροφός της Μιχάλης, παντρεύτηκαν στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Ηλιούπολη. Βίων ανθόσπαρτων ευχόμαστε και καλούς απογόνους.
Απεβίωσε την Δευτέρα του Πάσχα η Θεοδώρα Τσίκα ετών 94, σύζυγος Νικολάου Τσίκα ( Γαλάνη). Στις 14 Μαΐου τελέστηκε το 40ήμερο μνημόσυνο της. Εις μνήμην της ο Νικόλαος Τσίκας δώρισε στον σύλλογο 500 ευρώ και η Αλεξάνδρα Δουρίδα 100 ευρώ. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχαριστούμε θερμά για την δωρεά.
Απεβίωσε στην Γερμανία ο πατριώτης Χρήστος Παπαγιαννόπουλος.
Ο Γεώργιος Κούτρας προσέφερε στον σύλλογο 100 ευρώ εις μνήμη του Ιωάννη Αγγελόπουλου, το γένος Κούτρα. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχαριστούμε θερμά για την δωρεά.

Νέα Απριλίου 2017

Το διοικητικό συμβούλιο σας εύχεται Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη με υγεία και ελπίζει το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης να γεμίσει τις καρδιές μας με ελπίδα, αγάπη και υπομονή.
Σε κατανυκτικό κλίμα εορτάστηκαν και φέτος οι Άγιες μέρες του Πάσχα, από τους πατριώτες και τους επισκέπτες που κατέβηκαν στο χωριό μας. Η γραφική εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο κέντρο του χωριού, γέμιζε καθημερινά από πιστούς τις ώρες της θείας λειτουργίας. Την Μεγάλη Παρασκευή στολίστηκε νωρίς το πρωί ο Επιτάφιος του χωριού από την Βασιλική Κιούλου, την Τασία σύζυγο Νίκο Τσίκα και τον Σωτήρη Λαμπρόπουλο. Ακολούθησε η λειτουργία της Αποκαθήλωσης και νωρίς το απόγευμα η περιφορά του Επιταφίου γύρω από όλο το χωριό, κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια και ευχαρίστησε όλους τους πιστούς που ακολούθησαν. Να ευχαριστήσουμε θερμά τον πάτερ Γαβριήλ για την τεράστια προσπάθεια του να λειτουργεί σε όλα τα χωριά, τον παπά Χρήστο που βοήθησε και τους ψάλτες μας, τον Σωτήρη Λαμπρόπουλο, τον Αντώνη Ζαφειρόπουλο και ιδιαίτερη μνεία στον Παναγιώτη Σταθόπουλο από το Βελημάχι που ήρθε να ψάλλει αφιλοκερδώς σε όλες τις λειτουργίες.
Την Δευτέρα του Πάσχα τελέστηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου λειτουργία και πραγματοποιήθηκε το έθιμο της κουλούρας όπου μικροί και μεγάλοι πήραν μέρος σε αγώνες δρόμου. Στον τερματισμό έφτασαν πρώτοι οι μικροί φίλοι μας , Δημήτριος Κ. Τσίκας, Δημήτριος Γ. Τσίκας, Γεώργιος Ν. Παναγόπουλος και Κωνσταντίνος Χ. Τζερβάκης. Τους δόθηκε χρηματικό ποσό τιμής ένεκεν. Ο σύλλογος προσέφερε επίσης στον προαύλιο χώρο του ναού, νερά, αναψυκτικά και τσουρέκια.
Η Ελένη Ζαφειροπούλου , η Βάσω Κιούλου και ο Νίκος Παναγόπουλος καθάρισαν το εσωτερικό του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου και τον περιβάλλοντα χώρο. Τους ευχαριστούμε θερμά.
Έγινε διάνοιξη του δρόμου που οδηγεί στον Άγιο Γεώργιο και διαπλάτυνση του περιβάλλοντα χώρου του ναού. Πλέον ο ναός έχει θέα όλο το χωριό και ο δρόμος που οδηγεί εκεί θα στρωθεί και με αμμοχάλικο στο επόμενο διάστημα. Πλέον τα αμάξια και οι κάτοικοι θα ανεβαίνουν στο εκκλησάκι με τεράστια ευκολία. Το έργο αυτό ήταν μια προσφορά του εργολάβου Γεωργίου Τσίκα. Τον ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε το παράδειγμα του να ακολουθήσουν και άλλοι πατριώτες.
Την Κυριακή 21 Μαΐου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Κωνσταντίνου, ο σύλλογος έχει προγραμματίσει αρτοκλασία και εκδήλωση στο ομώνυμο εκκλησάκι του χωριού μας.

Νέα Μαρτίου 2017

Πρωτοφανή επιτυχία γνώρισε η ετήσια χοροεσπερίδα που διοργάνωσε ο σύλλογος την Κυριακή 12 Μαρτίου στο κέντρο ΄΄ Το Έλατο ΄΄ στην Χασιά. 380 πατριώτες και φίλοι μας, ανταποκρίθηκαν και φέτος στο κάλεσμα του συλλόγου και δημιούργησαν ένα ασύλληπτο ρεκόρ προσέλευσης για τα δεδομένα των χωριών μας αλλά και των δύσκολων οικονομικά καιρών που διανύουμε.
Χαρακτηριστικό της μεγάλης προσέλευσης ήταν το γεγονός πως 45 λεπτά πριν από την ώρα που είχε οριστεί από το Δ.Σ. σαν ώρα έναρξης, η αίθουσα είχε μισογεμίσει.
Αφού κυριολεκτικά πλημμύρισε από κόσμο κάθε γωνιά του μαγαζιού, άρχισε η εναρκτήρια ομιλία του προέδρου Μιχάλη Μηλιώνη. Αφού σύστησε το νέο διοικητικό συμβούλιο, ευχαρίστησε τους πατριώτες που έκαναν το καθήκον τους και στήριξαν ακόμα μια φορά εκδήλωση του συλλόγου, μα πιο πολύ ευχαρίστησε τους φίλους εκτός χωριού για την τεράστια στήριξη και προσέλευση τους όλα αυτά τα χρόνια.
Στην συνέχεια ανακοινώθηκαν οι δωροθέτες της λαχειοφόρου αγοράς : Χαράλαμπος Τσιουμπρής, Βασιλική Κούτρα, Κων/νος Τσιουμπρής, Ευθυμία Δέδε, Μυλωνάς, Μαρία Τσίκα, Στράτος Καγιούλης, Περικλής Παναγόπουλος, Νίκος Αναγνωστόπουλος, Ασπρούδης, Σωκος Κρασιά, Τσίτουρας Ιωάννης, Αφοί Γιαννακόπουλοι, Αφοί Πουλια, Δουρίδας Γιώργος και Νικολόπουλος Γιώργος. Μέγας χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Ρετούλης Κων/νος και το κρεοπωλείο ΄΄το Ξηρόμερο΄΄.

Έπειτα βραβεύτηκαν με τιμητική πλακέτα από τον σύλλογο οι αδερφοί Ιωάννης και Παντελης Γιαννακόπουλος ως μέγα ευεργέτες του χωριού μας. Είναι χαρακτηριστικό πως σε τόσο δύσκολους καιρούς στηρίζουν οικονομικά τον σύλλογο και επενδύουν στο χωριό μας κάνοντας συνεχώς έργα. Η διαμόρφωση του Αγίου Κωνσταντίνου και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο διάσελο, είναι τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα. Ευχόμαστε να έχουν πάντα υγεία και να συνεχίσουν να βοηθάνε τον σύλλογο.
Οι βραβεύσεις συνεχίστηκαν με τους νέους και νέες που πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και τους αποδόθηκε συμβολικός πάπυρος και εικόνα του Αγίου Νικολάου από το σύλλογο.
Οι επιτυχόντες είναι οι εξής: Ιωάννα Σασσάλου του Ιωάννη – Πολιτικών Επιστημών Πάντειο, Δημήτριος Νικολόπουλος του Γεωργίου – Οικονομικό Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Ανανίας Μητσιόπουλος του Κων/νου – Μηχανικών Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Παναγόπουλος του Θεοδώρου – Πολιτικών Μηχανικών Τει Αθηνών, Μελπομένη Γιαννακοπούλου του Χρήστου – Ψυχολογία Πανεπιστήμιο Κρήτης, Αδαμαντία Κανελλοπούλου του Σπυρίδωνος – Πάντειο, Θοδώρα Γιαννακοπούλου του Γεωργίου – Οικονομικών Σπουδών στην Ασοεε, Αλεξάνδρα Γιαννακοπούλου του Γεωργίου – Πτυχιούχος Κοινωνιολογίας.
Μετά τις βραβεύσεις η ομιλία τελείωσε και το κέφι φούντωσε όταν λάλησε το κλαρίνο του ο καρδαριτσιώτης Κων/νος Δουρίδας . Στο τραγούδι ήταν ο Κώστας Τσαρουχάς και ο Άγγελος Σπυρόπουλος. Ο χορός κράτησε μέχρι αργά το βράδυ και χαρακτηριστικό ήταν ότι η πίστα δεν άδειασε ποτέ.
Ένα τεράστιο μπράβο αξίζει στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την εξαιρετική προσπάθεια που κατέβαλαν και επήλθε αυτή η επιτυχία. Και του χρόνου να είμαστε καλά να μαζευτούμε περισσότεροι.

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στην κεντρική πλατεία του χωριού μας. Μετά την μόνωση της με ασφαλτόπανο, τοποθετήθηκε πέτρα μέχρι χαμηλά στον δρόμο. Το έργο είχε αναλάβει ο πατριώτης Γεώργιος Τσίκας. Πλέον οι εργασίες θα συνεχιστούν στο εσωτερικό της αίθουσας που θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες συντήρησης και αποκατάστασης των ζημιών από την υγρασία.

Ο Καρδαριτσιώτης Νικόλαος Θ. Παναγόπουλος προήχθη στο βαθμό του Υποστράτηγου. Ο σύλλογος τον ευχαριστεί για την προβολή του χωριού μας και εύχεται θερμά συγχαρητήρια και εις ανώτερα.

Η Ασπασία Κανελλοπούλου του Γεωργίου, Εγγονή του Ιωάννη Γιαννακόπουλου, στις 04/02/2017 κατέλαβε το χρυσό μετάλλιο στα 200m πεταλούδα, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Τα θερμότερα συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες που προάγουν και διαφημίζουν το χωριό μας ευχόμαστε.

Η Παρασκευή Τσίκα και ο σύζυγός της Δημήτρης απέκτησαν στις 27/01/2017 το δεύτερο παιδί τους, ένα υγιέστατο αγοράκι. Πάντα καλότυχο ευχόμαστε και να το προστατεύει ο Άγιος Νικόλαος.

Η Μαρία Αναγνωστοπούλου απέκτησε ένα υγιέστατο αγοράκι. Ευχόμαστε στον παππού Νίκο Αναγνωστόπουλο να του ζήσει και να είναι πάντα καλότυχο υπό την σκέπη του Αγίου Νικολάου.

Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις από τον Σύλλογο το Πάσχα στο χωριό. Το διοικητικό συμβούλιο εύχεται σε όλους τους πατριώτες Καλές γιορτές και Καλή Ανάσταση με υγεία και ασφαλείς μετακινήσεις σε όσους ταξιδεύσουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Νέα Φεβρουαρίου 2017

Προέκυψε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ένωσης Καρδαριτσιωτών ύστερα από αρχαιρεσίες που έγιναν σε προγραμματισμένη συνεδρίαση μετά το πέρας των εκλογών και είναι το εξής:
Πρόεδρος : Μηλιώνης Μιχάλης
Αντιπρόεδρος Α' : Νικολοπουλος Γιώργος
Αντιπρόεδρος Β' : Παρασκευόπουλος Γιάννης
Γραμματέας : Χατζηκοκολάκη Ιωάννα
Ταμίας : Τζίντζιρας Νικόλαος
Μέλη : Τσίκας Κωνσταντίνος
Ζαφειρόπουλος Νικόλαος
Δημόπουλος Αντώνης
Παναγόπουλος Θοδωρής
Συγχαρητήρια ευχόμαστε σε όλα τα μέλη για την εκλογή τους και σιδεροκέφαλοι οι νεοεισελθόντες φίλοι μας.

Απεβίωσε στις 29-01-2017 ο Ιωάννης Αβραμόπουλος, σύζυγος της Ιωάννας Αναγνωστοπούλου. Συλλυπητήρια στους οικείους του.

Νέα Ιανουαρίου 2017

Με τεράστια επιτυχία παρουσία 100 και πλέον ατόμων, τελέστηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του συλλόγου μας στο ξενοδοχείο OSCAR .
Το κλίμα ήταν εορταστικό καθώς βασικό θέμα ήταν η συμπλήρωση των 90 χρόνων ζωής της ένωσης μας, από το 1927 έως σήμερα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος του δήμου Γορτυνίας κ. Ιωάννης Γιαννόπουλος, ο εκδότης της εφημερίδας Γορτυνία κ. Κωνσταντίνος Καλύβας, η πολιτευτής με την Ν.Δ. κ. Εύη Τατούλη, η πρόεδρος της ένωσης συλλόγων πρώην δήμου Κοντοβαζαίνης κ. Ελένη Παπαγιάννη και ο πρώην Δήμαρχος Λαγκαδίων κ Στάθης Κούλης.
Την εκδήλωση άνοιξε με μια σύντομη ομιλία ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κ. Μιχαήλ Μηλιώνης. Αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους και τους ευχήθηκε για την νέα χρονιά, εξιστόρησε εν συντομία την ιστορία της ένωσης και τους ιστορικούς ιδρυτές της. Στην συνέχεια ο πάτερ Γαβριήλ ευλόγησε την πίτα και τιμητικά ο κ Γιαννόπουλος έκοψε τα κομμάτια της.
Εν συνεχεία προβλήθηκε βίντεο με τις εργασίες αναπαλαίωσης και συντήρησης των εικόνων του τέμπλου από τον Καρδαριτσιώτη συντηρητή Νικόλαο Ουζούνη. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό και κέρδισε το θερμότερο χειροκρότημα. Η κίνηση αυτή ήταν μια πρωτοβουλία των μελών του διοικητικού συμβουλίου, που αποφάσισε να εμπλακεί στα εκκλησιαστικά δρώμενα και να συντηρήσει την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Θα ακολουθήσουν και άλλα πολλά έργα τα οποία αφορούν το εσωτερικό του ναού και το δάπεδο του. Την κίνηση αυτή ενέκρινε και ο πατήρ Γαβριήλ, ο οποίος εκφώνησε έναν χειμαρρώδη και συγκινητικό λόγο που στήριζε απόλυτα τις κινήσεις του διοικητικού συμβουλίου.
Ακολούθησε οικονομικός απολογισμός της διετίας που πέρασε και εγκρίθηκε ομόφωνα από τους παρευρισκομένους. Πέρα από τις πετυχημένες εκδηλώσεις του συλλόγου ( χοροεσπερίδες, πίτα και Καρδαριτσιώτικο αντάμωμα ), μεγάλη έμφαση δόθηκε και στο μεγάλο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι η μόνωση και πλακόστρωση της κεντρικής πλατείας πάνω από την αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ζητήθηκε η οικονομική βοήθεια των πατριωτών για την γρηγορότερη αποπεράτωση του έργου.
Η εκδήλωση έκλεισε με την αναφώνηση των υποψηφίων για το νέο διοικητικό συμβούλιο και είναι οι εξής: Μιχαήλ Μηλιώνης, Γιώργος Νικολόπουλος, Νίκος Ζαφειρόπουλος, Ιωάννα Χατζηκοκολάκη, Θοδωρής Παναγόπουλος, Νικόλαος Τζίντζιρας, Αντώνης Δημόπουλος, Γιάννης Παρασκεόπουλος, Κωνσταντίνος Λ. Τσίκας, Αθανασία Τσίκα, Ιωάννης Τύρος και Ιωάννης Π. Τύρος. Αφού εγκρίθηκαν ομόφωνα όλοι από τους παρευρισκομένους θα γίνουν αρχαιρεσίες και θα υπάρξει ενημέρωση για την σύσταση του νέου Δ.Σ.
Ο Παντελής Γιαννακόπουλος προσέφερε στο σύλλογο για την συντήρηση των εικόνων 300 ευρώ.
Το διοικητικό συμβούλιο προσέφερε όπως κάθε χρόνο στους μόνιμους κατοίκους του χωριού χριστουγεννιάτικα γλυκά και το ετήσιο ημερολόγιο του συλλόγου για την νέα χρονιά. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε αυτούς τους λιγοστούς μόνιμους ακρίτες του χωριού μας. Η ευγνωμοσύνη μας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς μας έδωσαν εισφορά για το σύλλογο μας από την πενιχρή σύνταξή τους: Δουρίδα Κούλα 20 ευρώ, Τσιουμπρή Παναγιώτα 20 ευρώ, Παναγοπούλου Αγγέλω 20 ευρώ, Παρασκευοπούλου Διαμάντω 20 ευρώ και Καλόγερα Κατίνα 10 ευρώ..Ο καιρός