• Φωτογραφία από το νέο εκκλησάκι στο Καρδαρίτσι

    Στην σελίδα αυτή μπορείτε να δείτε νέα του Καρδαριτσίου όπως αυτά δημοσιεύτηκαν το 2012.Τα νέα μας για το 2012

Δείτε τρέχοντα νέα εδώ.

Εορτασμός του Αγ. Νικολάου Δεκέμβριος 2012
Φωτογραφία από τον εορτασμό του Αγ. Νικόλαος στο Καρδαρίτσι, Δεκέμβριος 2012
Φωτογραφία από τον εορτασμό του Αγ. Νικολάου στο Καρδαρίτσι, Δεκέμβριος 2012

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.


Με μεγάλη λαμπρότητα γιορτάστηκε ο πολιούχος του χωριού μας Αγ. Νικόλαος με μεγάλη παρουσία πολλών πιστών. Παρευρέθησαν ο τέως Δήμαρχος πρώην δήμου Κοντοβαζαίνης Ηλίας Χ. Αποσκίτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Γ. Παναγόπουλος και οι αντιπρόεδροι Αντώνης Χ. Ζαφειρόπουλος και Τύρος Θ. Ιωάννης όπου και έψαλαν μαζί με τους ιεροψάλτες Νίκο Δ. Ζαφειρόπουλο, τον Γεώργιο Γιαννακόπουλο (ΝΤΑΓΑΚΟ) και Σωτήρη Ι. Λαμπρόπουλο.
Ο Σύλλογος έκανε αρτοκλασία υπέρ υγείας των απανταχού Καρδαριτσιωτών και τις οικογένειες τους.
Ο Θεόδωρος Β. Τσίκας και η γυναίκα του Ιωάννα απέκτησαν κοριτσάκι.
Ευχόμαστε στους γονείς να τους ζήσει και στους ευτυχείς παππούδες Δήμητρα και Βασίλη να τους καμαρώνουν.
Ο Σύλλογος τοποθέτησε τέσσερα φώτα στην πλατεία του χωριού (στο αλώνι του παλικάρι).
Ο Σύλλογος κυκλοφορεί ωραιότατο λαογραφικό συλλεκτικό ημερολόγιο με φωτογραφίες από παλιά εργαλεία και οικιακά σκεύη το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.Νοέμβριος 2012


Επιτέλους μετά από πολλά παρακάλια του τοπικού Προέδρου Κώστα Ζαφειρόπουλου και του Συλλόγου έστειλαν από το Δήμο και καθάρισαν τις δεξαμενές ύδρευσης του χωριού. Θα παρακαλούσαμε τους υπεύθυνους του Δήμου να είναι πιο ευαισθητοποιημένοι με θέματα που αφορούν την υγεία των κατοίκων.
Ξέροντας τις επαγγελματικές δυσκολίες που περνάμε όλοι μας ο Σύλλογος στην ιστοσελίδα μας έχει φτιάξει κατάλογο επαγγελματιών από το χωριό μας, καλό είναι να βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Όποιος θέλει να γραφτεί στον κατάλογο, να απευθυνθεί στα μέλη του Συλλόγου ή να στείλει μήνυμα στο kardaritsi@hotmail.gr
Ο Θανάσης Ι. Λαμπρόπουλος πάντρεψε στην Αμερική όπου και μένει την κόρη του Λάουρα. Ευχόμαστε στους νεόνυμφους να ζήσουν. Βίο ανθόσπαρτο και στους γονείς να τους καμαρώνουν.
Απεβίωσε η Αγγελική Κ. Δουρίδα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της.
Απεβίωσε η Κανέλα Κωνσταντινοπούλου –Αναγνωστοπούλου.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εύχεται Καλά Χριστούγεννα σε όλους τους πατριώτες.Οκτώβριος 2012Φωτογραφία από την κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Θ. Κολοκοτρώνη στο Καρδαρίτσι, 28/10/2012


Στις 28 Οκτωβρίου τελέστηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Θοδωρή Κολοκοτρώνη στο χωριό. Στεφάνη κατέθεσαν η πρώην Πρόεδρος του χωριού Όλγα Ζαφειροπούλου και ο Παρασκευάς Θ. Παρασκευόπουλος. Επίσης παρευρέθησαν κάτοικοι του χωριού όπως και μέλη του Συλλόγου. Ήθελα να ήξερα τι θα έλεγε αν ζούσε ο γέρος του Μοριά μετά από τόσους αγώνες που έδωσε για την ελευθερία της πατρίδας μας ενώ οι σημερινοί εθνοπατέρες μας έχουν ξεπουλήσει άνευ όρων και μας έχουν καταντήσει να ψάχνουμε στους κάδους των σκουπιδιών για φαγητό.
Διαβάζοντας τα λόγια του Κολοκοτρώνη "Εμείς φυτέψαμε το δέντρο της ελευθερίας, σε σας μένει να το ποτίσετε" αλλά οι σημερινοί πολιτικοί μας έχουν σκλαβώσει με οικονομικό τρόπο.
Το καλοκαίρι στο χωριό γίναμε αποδέκτες πολλών παραπόνων για έργα που αφορούν το Δήμο μας και κάποιους πατριώτες μας όπως τα σκουπίδια στο κοιμητήριο μας.
Κάνουμε τη δουλειά μας και πετάμε τα σκουπίδια στην είσοδο του έξω από τον κάδο και στον γύρω χώρο. Πρέπει να ξέρουμε ότι ο χώρος είναι ιερός όπως το ίδιο γίνεται και γύρω από το χωριό. Ο Σύλλογος δεν είναι υποχρεωμένος να καθαρίζει δρόμους, να χτίζει μάνδρες, έργα που αφορούν τον Δήμο και αυτούς που έχουν τα χωράφια πάνω από τους δρόμους και δρομάκια. Κάνουμε γνωστό σε όσους δεν το ξέρουν ότι οι μάνδρες κάτω από το δρόμο είναι ευθύνη του Δήμου και οι μάνδρες πάνω από το δρόμο είναι ευθύνη αυτών που έχουν τα χωράφια.
Σαν Σύλλογος προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για το χωριό μας με πολύ χρόνο και κόπο.
Κοινωνικά
Ο Αντώνης Ζαφειρόπουλος και η Θάλεια Δεληκωνσταντή απέκτησαν αγοράκι. Τους ευχόμαστε να τους ζήσει και να είναι καλότυχο.
Ευχόμαστε στην Νάσια Χ. Τσίκα και στον άντρα της να ζήσουν βίων ανθόσπαρτο και στους γονείς τους να τους χαίρονται.Σεπτέμβριος 2012


Στις 11-09-2012 πέντε το πρωί προκλήθηκε πυρκαγιά στο χωριό στη βρύση του Ρίβλου.Κινδύνευσε σε μεγάλο βαθμό το σπίτι του Δημητρίου Ν. Ζαφειρόπουλου. Στη κατάσβεση της φωτιάς πήραν μέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και οχήματα της πυροσβεστικής.Κάποιος καινούριος Νέρωνας κυκλοφορεί στα χωριά μας αφού έχουν βάλει φωτιά και μέσα στο Βούτσι και σε άλλα χωριά γύρω μας.
Κοινωνικά
Στις 22-09-2012 παντρεύτηκε ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου μας Χαράλαμπος Γ. Τσιουμπρής με την σύζυγο του Γεωργία και βάπτισαν την κόρη τους. Το όνομα της νεοφώτιστης Παναγιώτα δόθηκε στον ιερό ναό του Αγ. Νικολάου Γλυφάδας.Μετά ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι στο κτήμα Ορίζοντες στο Κορωπί. Ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτων και να τους ζήσει η μικρή Παναγιώτα.
Τυπική φωτογραφία από την πλατεία του Καρδαριτσίου αρχές Φθινοπώρου.


Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα 2012


Φωτογραφία από τον Καρδαρίτσι, Δεκαπενταύγουστος 2012. Φωτογραφία από τον Καρδαρίτσι, Δεκαπενταύγουστος 2012. Φωτογραφία από τον Καρδαρίτσι, Δεκαπενταύγουστος 2012. Φωτογραφία από τον Καρδαρίτσι, Δεκαπενταύγουστος 2012. Φωτογραφία από τον Καρδαρίτσι, Δεκαπενταύγουστος 2012. Φωτογραφία από τον Καρδαρίτσι, Δεκαπενταύγουστος 2012.

Φωτογραφίες από το Καρδαριτσιώτικο αντάμωμα 2012.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.


Και φέτος το Δεκαπενταύγουστο, ο Σύλλογος οργάνωσε στο χωριό μας, με πολύ μεγάλη επιτυχία για μια ακόμα φορά, το Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα, με βραστές γίδες, σουβλάκια, πατάτες ψητές και γαμοπίλαφο.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Όλγα Ζαφειροπούλου και την Τασία Τσίκα την γυναίκα του Νίκου του Τσίκα για την βοήθεια τους να βράσουν τις γίδες και το γαμοπίλαφο.
Ευχαριστούμε όλους τους πατριώτες που παρόλο την κρίση που περνάει η χώρα μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και παραβρέθηκαν πάνω από διακόσια άτομα στηρίζοντας έτσι το Σύλλογο με ένα σημαντικό ποσό χωρίς εισόδους μόνο με το φιλότιμο και την αγάπη για το χωριό μας.Αυτό μας κάνει να είμαστε ξεχωριστοί από τα άλλα χωριά.
Τα οικονομικά της διοργάνωσης θα ανακοινωθούν σύντομα αναλυτικά.

Φωτογραφία από τον λειτουργία στον ναό της Αγ. Παρασκευής 2012.
Φωτογραφία από τον λειτουργία στον ναό της Αγ. Παρασκευής.


Ανήμερα της Αγ. Παρασκευής 26.7.2012


Η χάρη της Αγίας Παρασκευής γιορτάστηκε φέτος με μεγαλοπρέπεια χοροσταντούντος του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμία.
Από νωρίς οι πιστοί από το Καρδαρίτσι και το Βελημάχι είχαν γεμίσει τον ναό που όπως και κάθε χρόνο είχαν προετοιμάσει ως και την τελευταία λεπτομέρεια οι αδελφοί Χρήστος και Θεόδωρος Τσίκας.
Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ιωαν. Γιαννόπουλος, ο τέως Δήμαρχος Κοντοβαζαίνης Ηλίας Αποσκίτης και ο εκδότης της εφημερίδας Γορτυνίας κ.Καλύβας. Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε τους ιεροψάλτες Χριστόπουλο και Πρόεδρο του Συλλόγου Σουδελοαπόσκιας και τον Νεοκλή Ζαφειρόπουλο.


Ο Σύλλογος προσέφερε στον Μητροπολίτη τιμητική πλακέτα που αναγράφει τα εξής:

΄΄ Σεβασμιότατε και Θεοπρόβλητε Μητροπολίτα Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Γιατρός και Ποιμενάρχη κ.κ. Ιερεμία πολλά τα έτη.
Μεθ’ ομόφωνον απόφασιν του Διοικητικού Συμβουλίου μας και με ευγνώμονους ευχαριστίας μας από την γενέτειρα μας ευχόμεθα η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπάρθενου Μαρίας χαρίζει σε σας κάθε ευλογία παρά του Αγ. Θεού.
Εγένετο τόδε την 26 εν μηνί Ιουλίου του δισχιλιοστού δωδεκάτου έτους. ΄΄

Τα γλυκά και αναψυκτικά που μοίρασε ο Σύλλογος τα προσέφεραν η Μαρία και η Βάσω Νικολοπούλου εις μνήμη των γονιών τους Γιαννούλας και Θεόδωρου Νικολόπουλου.
Δείτε παλαιότερα νέα από το 2011 εδώ.Ο καιρός