• Φωτογραφία από το νέο εκκλησάκι στο Καρδαρίτσι

    Στην σελίδα αυτή μπορείτε να δείτε νέα του Καρδαριτσίου όπως αυτά δημοσιεύτηκαν το 2015.Τα νέα μας


Νέα Δεκεμβρίου 2015

Ανήμερα του Αγ. Νικολάου στο χωριό τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον πολιούχο του χωριού μας με αρτοκλασία από το Σύλλογο υπέρ υγείας των απανταχού Καρδαριτσιωτών και των οικογενειών τους.
Επίσης προσφέρθηκαν αναψυκτικά, γλυκά και ποτά σε όλους τους παρευρισκομένους πιστούς σε μια ηλιόλουστη μέρα.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου 6 Δεκεμβρίου 2015 Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου 6 Δεκεμβρίου 2015 Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου 6 Δεκεμβρίου 2015 Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου 6 Δεκεμβρίου 2015 Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου 6 Δεκεμβρίου 2015

Παρευρέθησαν μέλη και τέως Πρόεδροι του Συλλόγου μας. Και του χρόνου να ‘μαστε όλοι εκεί και περισσότεροι στη χάρη του πολιούχου μας.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί τους ψάλτες Νεοκλή Ζαφειρόπουλο, Γιάννη Θ. Τύρο, Αντώνη Χ. Ζαφειρόπουλο, Γιώργο Γιαννακόπουλο (Νταγάκο), Σωτήρη Λαμπρόπουλο και τον παπά-Χρήστο που κρατούν τις εκκλησίες μας ανοιχτές.
Επίσης κληρώθηκε μία σκαλιστή γκλίτσα που προσέφερε κάποιος πατριώτης μας για τον Άγιο. Τυχερή ήταν η Θεοδώρα Μητσιοπούλου.

Στις 17/01/2016 στο ξενοδοχείο ‘OSCAR HOTELS’ Φιλαδελφείας 25 και Σάμου, απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης ο Σύλλογος θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα. Επίσης θα προβληθεί βίντεο από το σπήλαιο στο Κακοβουνί ( τρύπα Κακοβουνί).
Θα χαρούμε να δούμε όλους τους πατριώτες να πιούμε το καφεδάκι μας και να ανταλλάξουμε ευχές. Κυκλοφορεί ωραιότατο ημερολόγιο με θέμα εργασίες που γινόντουσαν κάθε μήνα στο χωριό μας με στιχάκια και παροιμίες του τόπου μας. Φροντίστε να το προμηθευτείτε από τα μέλη του Συλλόγου μας.
Η Αγγέλλω Θ. Παναγόπουλου πρόσφερε στο Σύλλογο 50 ευρώ.
Ευχόμαστε τις θερμότερες ευχές για τη νέα χρονιά με υγεία, χαρά και αγάπη σε όλους τους πατριώτες.

Νέα Νοεμβρίου 2015

Στις 25/10/15 ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος του Ιωάννου βάφτισε την κόρη του. Το όνομα της νεοφώτιστης Μελιτίνη. Ευχόμαστε να τους ζήσει.

Στις 06/11/15 η Αγγελική Παναγοπούλου του Περικλή και ο σύζυγος της Ευγένιος απέκτησαν το δεύτερο παιδί τους, κοριτσάκι. Τους ευχόμαστε να τους ζήσει.

Νέα Οκτωβρίου 2015

Αρχές Οκτωβρίου στο χωριό έγινε παροξυσμός για τα καρύδια. Ξαμολήθηκαν όλοι στο χωριό για την συγκομιδή των καρυδιών, εκμετάλλεύομενοι τον καλό καιρό. Παρόλο που τα δέντρα ήταν ακαλλιέργητα και παρατημένα, ήταν γεμάτα καρπούς. Και του χρόνου να μαστε καλά και με υγεία να μαζεύουμε.

Στις 07/10/2015 ο Θοδωρής Τσίκας και η σύζυγός του Ιωάννα, απέκτησαν το δεύτερο παιδί τους, ένα πανέμορφο κοριτσάκι. Ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει.

Στις 04/10/2015 ο Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος και η σύζυγος του Βάσω, βάφτισαν το δευτερότοκό τους,στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στο Καρδαρίτσι. Το όνομα αυτού Ανδρέας. Ευχόμαστε να τους ζήσει και να είναι πάντα καλότυχο.

Στις 18/10/2015 το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Χρήστος Παρασκευόπουλος και η σύζυγός του Γεωργία παντρεύτηκαν και βάφτισαν και την κορούλα τους στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Ίλιον. Το όνομα της νεοφώτιστης Αδαμαντία. Ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει και πάντα καλότυχη.

Στις 30/09/2015 απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Ν.Τσίκας.Ο Νικόλαος Κ. Τσίκας πρόσφερε στον σύλλογο 100 ευρώ εις μνήμη του πατέρα του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Στις 30/10/2015 απεβίωσε ο Μητσόπουλος Κωνσταντίνος ετών 95. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Νέα Σεπτεμβρίου 2015

Τεράστιο ήταν το ποσοστό αποχής στο χωριό μας την Κυριακή των εκλογών. Έφτασε κοντά στο 80%. Χαρακτηριστικό ήτανε ότι δεν πήγαν να ψηφίσουν ούτε οι περισσότεροι μόνιμοι κάτοικοι. Τα αποτελέσματα είναι τα εξής: ΝΔ 13, ΣΥΡΙΖΑ 6, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2, ΠΑΣΟΚ 2, ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2, ΛΕΥΚΑ 2.

Στις 12/09/2015 ο Παναγιώτης Μηλιωνης και η σύζυγός του Μαριανθη βαφτισαν στο μοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας, την κορούλα τους. Το όνομα αυτής Μαρκελα. Ευχόμαστε να τους ζήσει και να ναι πάντα καλοτυχη και αξία σαν τον θείο της τον Πρόεδρο.
Στις 27/09/2015 ο τέως πρόεδρος του Συλλόγου Χαράλαμπος Τσιουμπρής και η σύζυγος του Ιωάννα, βάφτισαν την δεύτερη κορούλα τους. Το όνομα αυτής Ισμήνη - Φλώρα. Ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει.

Το διοικητικό συμβούλιο εύχεται σε όλους τους μαθητές καλή σχολική χρονιά και σε όλους τους επιτυχοντες σε ΤΕΙ και ΑΕΙ καλή επιτυχία.

Νέα Αυγούστου 2015

Το Αντάμωμα που γίνεται κάθε χρόνο στις 15/08 ανήμερα της Παναγιας στην κεντρική πλατεία του χωριού είχε τεράστια προσέλευση, κέφι και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το μενού είχε διάφορα εδέσματα και άφθονο ποτό προσφορά του συλλόγου. Το τυρί προσέφερε η Διαμάντω Παρασκευοπούλου και το κρασί ο Σωτήρης Λαμπρόπουλος. Ο συγκεκριμένος αξίζει και πολλά συγχαρητήρια γιατί ανάβει όλα τα καντηλάκια του νεκροταφείου κάθε μέρα. Να ευχαριστήσουμε θερμά τους ψήστες μας και όλους όσους εργάζονται κάθε φορά για να γίνει μια εκδήλωση στο χωριό.
Ο σύλλογος και φέτος καθάρισε τις πλατείες και τα σοκάκια του χωριού από σπάρτα και συκιές και περίφραξε δέντρα. Έγινε επίσης κλάδεμα και προετοιμασία δέντρων για κέντρωμα.
Λόγω τυπογραφικού λάθους να διορθώσουμε ένα όνομα για μια δωρεά. Η Μαρία Κωνσταντινίδου Τσίκα προσέφερε 50 ευρώ.
Επιτέλους καρποφόρησαν έπειτα από τόσα χρόνια και 3 χαμένους τελικούς, οι προσπάθειες της ομάδας μπάσκετ του χωριού. Φέτος η ομάδα μπάσκετ του Καρδαριτσίου είναι πρωταθλήτρια Γορτυνίας. Τα παιδιά που αγωνίστηκαν κατέθεσαν ψυχή και σώμα και έδειξαν πόσο πολύ ήθελαν την κούπα, δίνοντας και μια υπόσχεση πως από δω και πέρα δεν θα ξαναφύγει από το Καρδαρίτσι. Δεν επέτρεψαν σε λάθη προηγούμενων ετών να χαθεί το τρόπαιο. Στον πρώτο αγώνα νίκησαν το Βελημάχι με 47-59 στο τοπικό γήπεδο και στον δεύτερο αγώνα την ομάδα της Δήμητρας με 51-20 στο γήπεδο της Κοντοβάζαινας. Τη χαρά έκανε ακόμα μεγαλύτερη η συμμετοχή παιδιών από το χωριό ηλικίας μέχρι 14 χρονών. Κέρδισαν το χειροκρότημα όλων και τις εντυπώσεις δείχνοντας πως πάνω απ όλα είναι η χαρά του παιχνιδιού. Να σημειώσουμε πως όλοι οι πατριώτες ήταν στο γήπεδο σε κάθε αγώνα φωνάζοντας ασταμάτητα απολαμβάνοντας την ομάδα του χωριού περήφανοι. Στον μεγάλο τελικό με την ομάδα του Βιδιακίου το γήπεδο του Βελημαχίου ήτανε ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο και των δύο χωριών που φωνάζανε ασταμάτητα. Η ομάδα μας ήταν σαφώς ανώτερη και επικράτησε άνετα με 51 - 55. Ακολούθησαν τρελοί πανηγυρισμοί από όλους με αποκορύφωμα το σήκωμα του βαρύτιμου τροπαίου από τον αρχηγό. Τα γλέντια συνεχίστηκαν στο χωριό και μετά χορός σε μπαράκι στην Κοντοβάζαινα όλοι μαζί μέχρι το πρωί. Το σημαντικότερο απ όλα ήτανε η χαρά στα πρόσωπα των κατοίκων του χωριού και της περηφάνιας που ξεχείλιζε. Πρώτος σκόρερ του τουρνουά βγήκε ο παίκτης μας Κώνστας Κωνσταντίνος και MVP του τελικού ο παίκτης μας Τσιουμπρής Αλέξης. Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που αγωνίσθηκαν και έδωσαν το είναι τους όλα αυτά τα χρόνια. Αποτελεί δικαίωση και γι αυτούς το τρόπαιο αυτό.

Στις 30/08/15 παντρεύτηκε η Κατερίνα Κηπουρου με τον σύζυγό της Ιωάννη στην Αυλωνα και βαφτισαν και το πρώτο τους παιδί. Το όνομα του νεοφωτιστου Σταύρος. Ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει και να είναι πάντα ευτυχισμένοι.

Νέα Ιουλίου 2015

Ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής 21/7 Ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής 21/7 Ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής 21/7 Ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής 21/7 Ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής 21/7 Ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής 21/7 Ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής 21/7 Ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής 21/7

Ανήμερα της Αγίας Παρασκευής τελέστηκε Θεία λειτουργία στο γραφικό εκκλησάκι με θέα το χωριό και έγινε αρτοκλασία από πολλούς πατριώτες και τους αδερφούς Τσίκα για τους απανταχού Καρδαριτσιώτες. Τα γλυκά και αναψυκτικά που προσφέρθηκαν ήταν δωρεά της Βάσως και Μαρίας Νικολοπούλου εις μνήμη των γονιών τους. Αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο που φέτος δεν είχε πολλούς πιστούς από άλλα χωριά, παρευρέθησαν πάνω από 100 άτομα.
Στις 25/07/2015 ο Γιώργος Ηλιόπουλος και η σύζυγός του Νάσια παντρεύτηκαν στην Βαρυμπόμπη. Τους ευχόμαστε Βίον Ανθόσπαρτων και καλούς απογόνους.
Στις 25/07/2015 η Δώρα Ζαφειροπούλου και ο σύζυγός της Γιάννης παντρεύτηκαν στην Βαρυμπόμπη. Τους ευχόμαστε Βίον Ανθόσπαρτων και καλούς απογόνους.

Νέα Ιουνίου 2015

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης 21/5, τελέστηκε Θεία λειτουργία στο ομώνυμο εκκλησάκι του χωριού μας και έγινε αρτοκλασία από την οικογένεια Γιαννακόπουλων.
Μετά την Θεία λειτουργία ο σύλλογος τέλεσε τρισάγιο για τους ευεργέτες του χωριού μας: Κωνσταντίνος και Ελένη Λαμπροπούλου, Κωνσταντίνος και Σουζάνα Σέχχα και Νικόλαος Ηλιόπουλος.
Μετά από το τρισάγιο προσφέρθηκαν αναψυκτικά και νερά από τον Σύλλογο. Το διοικητικό συμβούλιο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Μηλιώνης Μιχάλης, ο αντιπρόεδρος Τύρος Ιωάννης και ο πρώην πρόεδρος Παναγόπουλος Νικόλαος. Στην συνέχεια όλοι οι πιστοί μεταφέρθηκαν στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο διάσελο όπου τελέστηκαν εγκαίνια και αγιασμός. Η οικογένεια προσέφερε μπουφέ με ποτά, φαγητά και αναψυκτικά και ξεκίνησε γλέντι με χορό και θέα το πανέμορφο χωριό μας.
Του Αγίου Πνεύματος το διοικητικό συμβούλιο έκανε αρτοκλασία υπέρ των Απανταχού Καρδαριτσιωτών. Αξίζει ν' αναφέρουμε πως τότε γινόταν το Καρδαριτσιώτικο πανηγύρι.
Το διοικητικό Συμβούλιο θα ήθελε να ευχηθεί σε όλους τους πατριώτες καλό καλοκαίρι και καλό αντάμωμα στο υπέροχο χωριό μας.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης 21/5 Ανήμερα της εορτής του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης 21/5 Ανήμερα της εορτής του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης 21/5 Ανήμερα της εορτής του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης 21/5 Ανήμερα της εορτής του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης 21/5 Ανήμερα της εορτής του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης 21/5


Φωτογραφίες από την ημέρα της εορτής του Αγ. Κωνσταντίνου στο χωριό μας, 21 Μαΐου 2015, Καρδαρίτσι.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης 21/5, τελέστηκε Θεία λειτουργία στο ομώνυμο εκκλησάκι του χωριού μας και έγινε αρτοκλασία από την οικογένεια Γιαννακόπουλων.
Μετά την Θεία λειτουργία ο σύλλογος τέλεσε τρισάγιο για τους ευεργέτες του χωριού μας:
Κωνσταντίνος και Ελένη Λαμπροπούλου, Κωνσταντίνος και Σουζάνα Σέχχα και Νικόλαος Ηλιόπουλος.
Μετά από το τρισάγιο προσφέρθηκαν αναψυκτικά και νερά από τον Σύλλογο. Το διοικητικό συμβούλιο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Μηλιώνης Μιχάλης, ο αντιπρόεδρος Τύρος Ιωάννης και ο πρώην πρόεδρος Παναγόπουλος Νικόλαος. Στην συνέχεια όλοι οι πιστοί μεταφέρθηκαν στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο διάσελο όπου τελέστηκαν εγκαίνια και αγιασμός. Η οικογένεια προσέφερε μπουφέ με ποτά, φαγητά και αναψυκτικά και ξεκίνησε γλέντι με χορό και θέα το πανέμορφο χωριό μας.

Του Αγίου Πνεύματος το διοικητικό συμβούλιο έκανε αρτοκλασία υπέρ των Απανταχού Καρδαριτσιωτών. Αξίζει ν' αναφέρουμε πως τότε γινόταν το Καρδαριτσιώτικο πανηγύρι.

Το διοικητικό Συμβούλιο προγραμματίζει εκδηλώσεις για την εορτή της Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου και το Καρδαριτσιώτικο αντάμωμα ανήμερα της Παναγίας στις 15 Αυγούστου.

Η Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδου Τσίκα προσέφερε στο σύλλογο 50 ευρώ εις μνήμη της Δήμητρας Τσίκα ( Τσοκοτούλας ).

Στις 17/06/2015 ο πρώην Πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Παναγόπουλος και η σύζυγος του Βασιλική απέκτησαν το δεύτερο παιδί τους, ένα πανέμορφο κοριτσάκι. Το διοικητικό Συμβούλιο τους εύχεται ολόψυχα να τους ζήσει.

Στις 09/05/2015 η Αθανασία Χ. Τσίκα και ο σύζυγός της Εμμανουήλ βάφτισαν το πρώτο τους παιδί. Το όνομα του νεοφώτιστου Σπύρος. Ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει.

Στις 31/05/2015 ο Χρήστος Μπόμπολης και η σύζυγός του Ηρώ βάφτισαν το δεύτερο παιδί τους. Το όνομα της νεοφώτιστης Αγγελική.

Στις 30/05/2015 απεβίωσε η Βασιλική Γουρνέλου Τσίκα ετών 61. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

Η Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδου Τσίκα προσέφερε στο σύλλογο 50 ευρώ εις μνήμη της Δήμητρας Τσίκα ( Τσοκοτούλας ).
Στις 17/06/2015 ο πρώην Πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Παναγόπουλος και η σύζυγος του Βασιλική απέκτησαν το δεύτερο παιδί τους, ένα πανέμορφο κοριτσάκι. Το διοικητικό Συμβούλιο τους εύχεται ολόψυχα να τους ζήσει.
Στις 09/05/2015 η Αθανασία Χ. Τσίκα και ο σύζυγός της Εμμανουήλ βάφτισαν το πρώτο τους παιδί. Το όνομα του νεοφώτιστου Σπύρος. Ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει.
Στις 31/05/2015 ο Χρήστος Μπόμπολης και η σύζυγός του Ηρώ βάφτισαν το δεύτερο παιδί τους. Το όνομα της νεοφώτιστης Αγγελική.
Στις 30/05/2015 απεβίωσε η Βασιλική Γουρνέλου Τσίκα ετών 61. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

Νέα Μαΐου 2015

Φωτογραφία από το νέο εκκλησάκι στο Καρδαρίτσι
Φωτογραφία από το νέο εκκλησάκι στο Καρδαρίτσι, Μάιος 2015


Ο Γιάννης Γ. Γιαννακόπουλος ( Λιάρος ), έφτιαξε στο διάσελο ένα πανέμορφο πέτρινο εκκλησάκι με πανοραμική θέα το χωριό. Το χώρο διαμόρφωσε επίσης μ' ένα πέτρινο παγκάκι και μουριές. Ένα απίστευτο έργο που αφήνεται παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές να θαυμάζουν από ψηλά το πανέμορφο χωριό μας. Πρόσφερε επίσης και τα στασίδια του Αγίου Κωνσταντίνου.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην οικογένεια Γιαννακόπουλων, που παρόλο τις δυσκολίες και την κρίση που αντιμετωπίζουμε, παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες και κάνουν ακόμα πιο ωραίο το υπέροχο χωριό μας.
Τους ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε ολόψυχα να βρεθούν κι άλλοι μιμητές.

Νέα Απριλίου 2015

Φωτογραφίες από την στολισμό του επιταφίου, 10 Απριλίου 2015 Φωτογραφίες από την στολισμό του επιταφίου, 10 Απριλίου 2015 Φωτογραφίες από την στολισμό του επιταφίου, 10 Απριλίου 2015
Φωτογραφίες από την στολισμό του επιταφίου, 10 Απριλίου 2015 Φωτογραφίες από την στολισμό του επιταφίου, 10 Απριλίου 2015 Φωτογραφίες από την στολισμό του επιταφίου, 10 Απριλίου 2015
Φωτογραφίες από το στόλισμα του επιταφίου στο χωριό μας, Μ. Παρασκευή 2015, Καρδαρίτσι.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Παρόλο την καλοκαιρία των Αγίων ημερών της Μεγάλης Βδομάδας, η προσέλευση των πατριωτών στο χωριό μας ήτανε μικρή. Υπήρξε μεγάλη κατάνυξη και είμαστε τυχεροί που ο παππά Χρήστος παρόλο την ηλικία του και τα προβλήματα υγείας του μας ευλογεί και αγωνίζεται για τις εκκλησίες του χωριού μας. Του ευχόμαστε να είναι καλά και να μας ευλογεί για πολλά χρόνια ακόμα.
Τον επιτάφιο στόλισαν οι: σύζυγος του Νικολάου Τσίκα η Τασία, ο Κώστας Παρασκευόπουλος, η Βαγγελίτσα Κων/νου Τσίκα, ο Γεώργιος Νικολάου Παναγόπουλος και η Νίκη Α. Τσίκα. Τα λουλούδια προσέφεραν ο Σωτήρης Λαμπρόπουλος και ο Χαράλαμπος Τσιουμπρής. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Ο σύλλογος φύτεψε περιμετρικά του χωριού 35 καρποφόρα δέντρα: καστανιές, δαμασκηνές, φυρικιές, αμυγδαλιές και συκιές. Το αυτόματο πότισμα και το κλάδεμα ανέλαβε ο Χρήστος Χ. Ζαφειρόπουλος και το φράξιμο ο Κώστας Παρασκευόπουλος. Στο φύτεμα βοήθησε και οι Παναγιώτης Μηλιώνης, Άκης Παναγόπουλος και Νίκος Αναγνωστόπουλος. Τέτοιες εθελοντικές ενέργειες βοηθάνε τον σύλλογο και το χωριό.

\ Στις 30/04/2015 ο Κωνσταντίνος Αντωνίου και η σύζυγός του Ειρήνη Σκράπα, απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, αγοράκι.
Ευχόμαστε να είναι καλότυχο και να τους ζήσει.

Στις 26/03/2015 απεβίωσε η Σοφιά Δημοπούλου, ετών 94.

Στις 20/03/2015 απεβίωσε ο Θεόδωρος Ιωάννου Παναγόπουλος, ετών 89. Διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του χωριού με τεράστια προσφορά και βοήθεια στους πατριώτες. Η οικογένεια του προσέφερε εις μνήμην του 300 ευρώ. Επίσης εις μνήμην του έδωσαν και οι: Παπαναστασόπουλος Χρήστος 50 ευρώ, Χριστόπουλος Δημήτρης - Ελένη 20 ευρώ, Αναγνωστόπουλος Θοδωρής 20 ευρώ, Ζαβέρδας Χαράλαμπος 50 ευρώ, Σγάντζος Στάυρος 50 ευρώ, Μπάρδη Φρεδερίκη 20 ευρώ. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Το παρακάτω ποίημα το έγραψε και έστειλε ο Νίκος Παναγόπουλος για τον Μπαρμπαθοδωρή...Της άνοιξης τα σύννεφα
φέρανε το μαντάτο
πως έφυγε ο Μπαρμπαθοδωρής
για τον άλλο κόσμο κάτω.

Ο ήλιος ξέχασε να βγει
άργησε να ροδίσει
γιατί έφυγε ο άρχοντας
από το Καρδαρίτσι.

Κλείσαν οι στράτες του χωριού
γέμισε η πλατεία
από ανθρώπους που ΄ρθανε
για το στερνό αντίο στην εκκλησία.

Σε χαιρετάνε τα βουνά
και οι ψηλές ραχούλες
και δάκρυα τρέχουνε
μες στο χωριό οι βρυσούλες.

Μάιος 2015 | Δείτε όλο το ποίημα εδώ.

Νέα Μαρτίου 2015

Φωτογραφίες από την ετήσια εκδήλωση του συλλόγου των απανταχού Καρδαριτσιωτών, 8 Μαρτίου 2015 Φωτογραφίες από την ετήσια εκδήλωση του συλλόγου των απανταχού Καρδαριτσιωτών, 8 Μαρτίου 2015 Φωτογραφίες από την ετήσια εκδήλωση του συλλόγου των απανταχού Καρδαριτσιωτών, 8 Μαρτίου 2015 Φωτογραφίες από την ετήσια εκδήλωση του συλλόγου των απανταχού Καρδαριτσιωτών, 8 Μαρτίου 2015 Φωτογραφίες από την ετήσια εκδήλωση του συλλόγου των απανταχού Καρδαριτσιωτών, 8 Μαρτίου 2015 Φωτογραφίες από την ετήσια εκδήλωση του συλλόγου των απανταχού Καρδαριτσιωτών, 8 Μαρτίου 2015
Φωτογραφίες από την άκρως πετυχημένη ετήσια εκδήλωση του συλλόγου των απανταχού Καρδαριτσιωτών, στις 8 Μαρτίου 2015 στο κέντρο ΕΛΑΤΟ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.


Την Κυριακή 08 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια χοροεσπερίδα της ένωσης στην κοσμική ταβέρνα ΄΄ Το Έλατο ΄΄ στην Λεωφόρο Φυλής 2 στην Χασιά.
Για ακόμα μια φορά οι Καρδαριτσιώτες έδωσαν βροντερό παρόν και έδειξαν πως παρά τους δύσκολους οικονομικά καιρούς και τα πολλά πένθη που έπληξαν φέτος το χωριό μας, στηρίζουν και αγκαλιάζουν κάθε προσπάθεια του συλλόγου.
Η προσέλευση ήταν τεράστια και ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού από τις πρώτες ώρες και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η ταβέρνα γέμισε ασφυκτικά από τα 200 άτομα που ανταποκρίθηκαν και φέτος στο κάλεσμα του συλλόγου. Στον αέρα ηχούσαν πολλές παιδικές φωνές που απολάμβαναν το παιχνίδι τους όπως επίσης και τα χαμόγελα και οι φωνές των Καρδαριτσιωτών που αντάλλασαν νέα και ευχές μεταξύ τους.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο στην πίστα και τον πρόεδρο να εκφωνεί χαιρετισμό και ευχαριστίες στους παρευρισκόμενους.
Στην συνέχεια βραβεύτηκαν οι νέοι που έχουν περάσει σε Τ.Ε.Ι και Α.Ε.Ι και είναι οι εξής: Θοδωρής Π. Παναγόπουλος επιτυχόντας στην Νομική Αθηνών, Κωνσταντίνος Γ. Δουρίδας επιτυχόντας στο τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού ΤΕΙ Χαλκίδας και τέλος βραβεύτηκε η Χρύσα Ε. Μαρκοπούλου για το διδακτορικό της με τίτλο διατριβής: Ανάπτυξη υποδειγμάτων συσχέτισης και εφαρμογή στην διαχείριση κινδύνου. Τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.
Την συνέχεια του προγράμματος την ανέλαβε ο συμπατριώτης μας Κων/νος Δουρίδας με το κλαρίνο και την ορχήστρα του. Την έκπληξη έκανε το διοικητικό συμβούλιο με το χορευτικό της Ένωσης Πελλοπονησίων Καματερού, αφού παιδιά με παραδοσιακές στολές και με συμμετοχή καρδαριτσιωτόπουλων άνοιξαν τον χορό και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Να ευχαριστήσουμε θερμά τον πρόεδρο της Ένωσης Πελλοπονησίων και τον γενικό γραμματέα και γαμπρό από το Καρδαρίτσι Γιώργο Νικολόπουλο για το χορευτικό.
Στην συνέχεια ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι μέχρι αργά το απόγευμα, με τους παλαιότερους να σέρνουν τον χορό και την νεολαία να δίνει ρυθμό. Ένα αξιοσημείωτο γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους και μας ευχαριστεί πολύ, είναι ότι στην εκδήλωση είχαμε εκπροσώπηση πολλών διαφορετικών γενεών, αφού μας τίμησαν με την παρουσία τους 3 μόνιμοι κάτοικοι του χωριού: Ο Κων/νος Δουρίδας (Kωνσταντάρας) με την γυναίκα του Κούλα Δουρίδα και ο θεόδωρος Μουρούτης. Τους ευχόμαστε πάντα υγεία και να μας έρθουν και του χρόνου στο χορό.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους ανθρώπους που δεν είναι από το χωριό μας αλλά στηρίζουν τον σύλλογο σε κάθε του βήμα. Επίσης να ευχαριστήσουμε και τους ανθρώπους που μας προσέφεραν τα δώρα μας στην λαχειοφόρο αγορά μας και είναι οι εξής: ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ – ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ – ΤΣΙΟΥΜΠΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΤΖΙΝΤΖΙΡΑ ΕΙΡΗΝΗ – ΤΣΙΟΥΜΠΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ - ΚΟΥΤΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ – ΠΟΥΛΙΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ – ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΔΟΥΡΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ .

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου εύχεται σε όλους τους αναγνώστες και στους εργαζόμενους στη εφημερίδα Γορτυνία καλό Πάσχα με υγεία και ευτυχία. Να ενημερώσουμε επίσης, ότι θα υπάρξουν εορταστικές εκδηλώσεις για όσους κατέβουν στο χωριό.

Στις 02/10/2014 η Αθανασία Τσίκα και ο σύζυγός της Μανώλης, απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, ένα πανέμορφο αγοράκι.
Στις 02/01/15 η Παρασκευή Τσίκα και ο σύζυγος της Δημήτριος, απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, ένα πανέμορφο αγορακι.
Στις 27/02/2015 ο Βασίλης Μαρκόπουλος και η σύζυγός του Σοφία απέκτησαν το τρίτο τους παιδί, ένα πανέμορφο κοριτσάκι, εγγόνι της Ντίνας Ζαφειροπούλου. Τους ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσουν, να ναι πάντα καλότυχα και να τα καμαρώσουν όπως θέλουν.
Στις 09/02/2015 απεβίωσε ο τελευταίος ιδρυτής του συλλόγου μας Θανάσης Δεμίρης σε ηλικία 102 χρονών. Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στα Κούβαρα Αττικής. Για πολλά χρόνια διετέλεσε γενικός γραμματέας του συλλόγου με τεράστια προσφορά. Ήταν πολυμήχανος και έδινε λύση σε όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονταν. Η αγάπη του για το σύλλογο και τους Καρδαριτσιώτες ήταν τόση, ώστε να έχει σε καθημερινή βάση επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου, για να μαθαίνει μήπως κάποιος συγχωριανός του ήθελε βοήθεια να του την προσφέρει. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκέπασε και ευχόμαστε καλό παράδεισο.
Στις 15/03/2015 απεβίωσε ο Νικόλαος Τύρος. Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε στον ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στην Νέα Μάκρη. Ο σύλλογος συλλυπάται τους οικείους του.


Νέα Ιανουαρίου 2015

Φωτογραφία από την κοπή της πίτας 2015 του συλλόγου των Καρδαριτσιωτών, Ιανουάριος 2015, ξενοδοχείο Oscar
Φωτογραφία από την κοπή της πίτας 2015 του συλλόγου των Καρδαριτσιωτών, Ιανουάριος 2015, ξενοδοχείο Oscar

Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 στο ξενοδοχείο Oscar το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και μαζί πραγματοποίησε και γενική συνέλευση με απολογιστικό χαρακτήρα για την διετία 2013 - 2014.
Παρά τις δύσκολες εποχές που περνάμε, η προσέλευση των πατριωτών όπως κάθε χρόνο ήταν μεγάλη. Την πίτα και φέτος ευλόγησε και έκοψε ο πάτερ Νεκτάριος Κιούλος από Μοναστηράκι, του οποίου η μητέρα ήταν Καρδαριτσιώτισσα. Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε να είναι πάντα καλά και να μας ευλογεί την πίτα για πολλά χρόνια ακόμα.
Στην κοπή της την πίτας παραβρέθηκε η κ. Εύη Τατούλη, υποψήφια βουλευτής με την Ν.Δ. και κόρη του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για τα χωριά μας. Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Γιαννακόπουλος και ο ταμίας του συλλόγου Βιδιακιτών Παναγιώτης Παπαγιάννης. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε για τον κ. Κώστα Καλύβα εκδότη της εφημερίδας μας καθώς βρίσκεται πάντα παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις μας. Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε υγεία και κουράγιο στην προσπάθεια που κάνει για συνεχή ενημέρωση των χωριών μας και για την ανάδειξη των ομορφιών του τόπου μας.
Μετά την κοπή της πίτας, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Μιχάλης Μηλιώνης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά και το νέο έτος να φέρει σε όλους υγεία και ευτυχία με λιγότερα βάσανα και περισσότερα χαμόγελα. Μετά τις ευχές ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει κάνει ο σύλλογος την διετία που πέρασε καθώς και τα έργα που έγιναν στο χωριό.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην πρωτοβουλία που πήρε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας σε συνεργασία με τους άλλους συλλόγους και τοπικούς προέδρους των χωριών και αφορά την αποστολή κειμένου διαμαρτυρίας στους βουλευτές Αρκαδίας και στην Περιφέρεια, με θέμα τον δρόμο Τριπόταμα - Παραλογγούς. Ακολούθησε απολογισμός διετίας που ψηφίστηκε ομόφωνα.
Τα νέα εκλεγμένα μέλη για το διοικητικό συμβούλιο είναι τα εξής: Μηλιώνης Μιχάλης, Παρασκευόπουλος Χρήστος, Χατζηκοκολάκη Ιωάννα, Δημόπουλος Αντώνης, Ζαφειρόπουλος Νίκος, Τσίκας Κωνσταντίνος, Τύρος Ιωάννης, Παναγόπουλος Νίκος, Τύρος Ιωάννης, Μηλιώνης Παναγιώτης, Τσίκα Αθανασία και Πανατσακόπουλος Γιώργος.
Η οικογένεια του Νίκου Μουρούτη προσέφερε το ποσό των 300 ευρώ εις μνήμην του αδερφού τους Θανάση Μουρούτη. Τους ευχαριστούμε θερμά και τους ευχόμαστε υγεία και να τον θυμούνται πάντα.
Στις 30 Δεκεμβρίου απεβίωσε ο αδερφός του Αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου Κώστας Θ. Τύρος. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.Ο καιρός