• Φωτογραφία από το νέο εκκλησάκι στο Καρδαρίτσι

    Στην σελίδα αυτή μπορείτε να δείτε νέα του Καρδαριτσίου όπως αυτά δημοσιεύτηκαν το 2016.



Τα νέα μας


Νέα Δεκεμβρίου 2016

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε και φέτος ο πολιούχος του χωριού μας Άγιος Νικόλαος στην κεντρική εκκλησία.
Παρόλο που η εορτή συνέπεσε με εργάσιμη μέρα, η εκκλησία ήταν γεμάτη με πολλούς επισκέπτες από την Αθήνα και τους μόνιμους κατοίκους του χωριού. Πριν το τέλος της λειτουργίας, το λόγο πήρε ο πάτερ Γαβριήλ και ανακοίνωσε ότι πλέον θα λειτουργεί ως ιερέας στα χωριά μας με πρώτη ενορία το Βελημάχι και δεύτερη την δική μας. Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον απερχόμενο και συνταξιούχο παπά Χρήστο, ο οποίος καλωσόρισε τον πάτερ Γαβριήλ και ενημέρωσε πως όποτε χρειαστεί θα είναι πάντα στην διάθεση μας να βοηθάει όπως μπορεί.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των υπολοίπων Καρδαριτσιωτών, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον παππά Χρήστο για όσα προσέφερε στο χωριό μας και για τη άριστη συνεργασία μας τόσα χρόνια. Μετά την λειτουργία έγινε αρτοκλασία και προσφέρθηκαν γλυκά και αναψυκτικά από τον σύλλογο.
Επανατοποθετήθηκαν από μέλη του συλλόγου και τον συντηρητή Νικόλαο Ουζούνη στο τέμπλο του Αγίου Νικολάου, οι εικόνες που είχαν πάει για συντήρηση και αναπαλαίωση. Αφού τους έγινε απεντόμωση , αφαιρέθηκε το παλαιό βερνίκι, καθαρίστηκαν και τέλος περάστηκε νέο βερνίκι. Την διαδικασία θα εξηγήσει στην πίτα ο ίδιος ο συντηρητής με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο.
Φέτος γιορτάζει ο σύλλογος μας τα 90 χρόνια ζωής του από την ίδρυση του το 1927. Λόγω του γεγονότος αυτού, το διοικητικό συμβούλιο έχει κυκλοφορήσει ωραιότατο επετειακό ημερολόγιο με φωτογραφίες Αγίων που εορτάζουν κάθε μήνα, ποιήματα για το χωριό και τον σύλλογο και παροιμίες. Μπορείτε να το προμηθεύεστε από τα μέλη του συλλόγου. Η αγορά των ημερολογίων βοηθά τον σύλλογο να συνεχίσει τα έργα του στο χωριό αλλά και στις διάφορες εκδηλώσεις που κάνει.

Νέα Νοεμβρίου 2016

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου έχει προγραμματίσει για την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, αρτοκλασία και εκδήλωση με αναψυκτικά και γλυκά, προκειμένου να εορταστεί με κάθε μεγαλοπρέπεια ο πολιούχος του χωριού και του συλλόγου, ο Άγιος Νικόλαος.
Κυκλοφόρησε από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, επετειακό ημερολόγιο του χωριού, καθώς την νέα χρονιά συμπληρώνονται 90 χρόνια ζωής του πολιτιστικού συλλόγου μας. Στο ημερολόγιο περιλαμβάνονται 2 όμορφα ποιήματα για το χωριό και τον σύλλογο από τον Νικόλαο Γ. Παναγόπουλο, αφιέρωμα στους διατελέσαντες προέδρους από την σύσταση του συλλόγου το 1927 μέχρι και σήμερα, εικόνες των Αγίων που εορτάζουν κάθε μήνα και εορτολόγιο. Αγοράζοντας ένα ημερολόγιο βοηθάτε σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά του συλλόγου, ώστε να μπορέσουν να αποπερατωθούν τα έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει. Μπορείτε να τα προμηθεύεστε από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
Στις 27/08/2016 η Ιωάννα Γ. Σταθοπούλου και ο σύζυγός της Ιωάννης, παντρεύτηκαν στην Χαλκίδα. Ευχόμαστε να ζήσουν και καλούς απογόνους. Στις 23/10/2016 η Λάουρα Λαμπροπούλου και ο σύζυγος της Σωκράτης, βάφτισαν την κορούλα τους. Το όνομα αυτής Ιωάννα Αθανασία. Ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει και ο Άγιος Νικόλαος να είναι πάντα κοντά της.

Μεγάλα πένθη πλάκωσαν τους 2 τελευταίους μήνες στο χωριό μας αφού απεβίωσαν 4 συμπατριώτες μας, οι 2 πολύ νέοι, αφήνοντας πίσω τους ένα δυσαναπλήρωτο κενό.
Ο Άκουρος Θεμιστοκλής και ο Λαμπρόπουλος Γιώργος, έφυγαν βιαστικά για την γη του παραδείσου με διαφορά μιας βδομάδας. Ήταν 2 αξιόλογοι πολύ νέοι πατριώτες που είχαν πολλά να προσφέρουν ακόμα, αφήνοντας παρακαταθήκη στα παιδιά τους, το ήθος, την λεβεντιά και τον ακέραιο χαρακτήρα τους.
Λίγο αργότερα έφυγε από κοντά μας ο Γεώργιος Ηλιόπουλος, ο πιο φιλήσυχος και φιλότιμος συμπατριώτης μας, που στήριζε τον σύλλογο σε κάθε του βήμα.
Τέλος πιο πρόσφατα απεβίωσε ο μόνιμος κάτοικος του χωριού μας, Αθανάσιος Γιούτσος.
Συλλυπητήρια στους οικείους τους και αιωνία η μνήμη τους.

Νέα Σεπτεμβρίου 2016

Ολοκληρώθηκε η είσοδος του κοιμητηρίου μας με το τρίψιμο και βάψιμο της πόρτας. Επίσης ξεκίνησαν οι εργασίες στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, στεγανοποίηση και μόνωση με ασφαλτόπανο σε πρώτη φάση και στην συνέχεια θα γίνει επένδυση με πλάκες πεζοδρομίου ή πέτρα.
Αλλάχτηκε το ένα παράθυρο του πρώην δημοτικού σχολείου μας ενώ το δεύτερο είναι στο σχολείο αλλά δεν μπορούμε ακόμη να το βάλουμε λόγω του ΟΤΕ. Έχουμε κάνει ενέργειες για να γίνει αλλαγή το συντομότερο δυνατόν.
Τα χρήματα προσέφερε η Νίκη Μητσιοπούλου εις μνήμη του πατέρα της Κώστα Μητσιόπουλου.
Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και σπουδαστές καλή σχολική χρονιά.
Στις 27-07-2016 η Κωνσταντίνα Μπόμπολη το γένος Τσίκα και ο σύζυγος της Κωνσταντίνος απέκτησαν αγοράκι. Τους ευχόμαστε να τους ζήσει.
Στις 02-08-2016 το μέλος του Συλλόγου μας Χρήστος Παρασκευόπουλος και η σύζυγος του Γεωργία απέκτησαν το δεύτερο κοριτσάκι τους. Τους ευχόμαστε να τους ζήσει.
Στις 27-08-2016 ο Θοδωρής Πανουτσακόπουλος, το γένος Παρασκευόπουλου και η σύζυγος του Τερψιχόρη παντρεύτηκαν. Τους ευχόμαστε να ζήσουν.
Στις 11-09-2016 η Αγγελική Π. Παναγοπούλου και ο σύζυγος της Ευγένιος βάπτισαν το δεύτερο παιδάκι τους, κοριτσάκι.Το όνομα της νεοφώτιστης Παναγιώτα. Τους ευχόμαστε να τους ζήσει.
Στις 11-09-2016 ο Θεόδωρος Β. Τσίκας και η σύζυγος του Ιωάννα βάπτισαν το δεύτερο κοριτσάκι τους. Το όνομα της νεοφώτιστης Βασιλική. Τους ευχόμαστε να τους ζήσει.
Η Δώρα ΧΡ. Ζαφειρόπουλου και ο σύζυγος της Νικόλαος απέκτησαν κοριτσάκι. Τους ευχόμαστε να τους ζήσει.

Φωτογραφία από το Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα, Καρδαρίτσι, Αύγουστος 2016 Φωτογραφία από το Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα, Καρδαρίτσι, Αύγουστος 2016 Φωτογραφία από το Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα, Καρδαρίτσι, Αύγουστος 2016 Φωτογραφία από το Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα, Καρδαρίτσι, Αύγουστος 2016 Φωτογραφία από το Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα, Καρδαρίτσι, Αύγουστος 2016

Νέα Αυγούστου 2016

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος ανήμερα στις 15 Αυγούστου η Κοίμηση της Θεοτόκου από πλήθος πιστών στην κεντρική εκκλησία του χωριού μας, τον Άγιο Νικόλαο.
Από το άκουσμα της πρώτης καμπάνας οι πιστοί συνέρεαν κατά δεκάδες στην εκκλησία που γέμισε ασφυκτικά. Ακολούθησε αρτοκλασία και προσφορά νερών και αναψυκτικών από τον σύλλογο.
Η εορταστική ατμόσφαιρα μεταφέρθηκε στα καφενεία του χωριού για το καθιερωμένο ουζάκι και τσιπουράκι πριν το μεσημεριανό γεύμα.

Ο φετινός Αύγουστος στο πανέμορφο χωριό μας ήτανε βγαλμένος από όνειρα και προσδοκίες περασμένων χρόνων.
Από τις αρχές του μηνός ξεκίνησε να γεμίζει κόσμο το χωριό. Το αποκορύφωμα ήτανε στις 10 του μηνός που πλέον δυσκολευόσουν πολύ να περάσεις από τα παρκαρισμένα αμάξια στις άκρες του χωριού. Φέτος προσωπικά έζησα, όπως και οι περισσότεροι μου εκμυστηρεύτηκαν σε συζητήσεις, κάτι που νόμιζα πως σταμάτησε στην δική μου γενιά. Η πλατεία του Αγίου Νικολάου γέμισε από παιδάκια ( τσορομπίλια ) ηλικίας από 5 χρονών μέχρι 16 χρονών το μεγαλύτερο. Τα ασταμάτητα παιχνίδια και οι φωνές τους αντηχούσαν σε όλο το χωριό και έδιωχναν τα φαντάσματα του παρελθόντος που ήθελαν το χωριό χωρίς μέλλον να ερημώνει. Οι γονείς ήρεμοι στα καφενεία και στα σπίτια να κάνουν δουλειές και τα παιδάκια υπό την προστασία του Αγίου Νικολάου που έχει μεγαλώσει υπό την σκέπη του γενιές και γενιές, να παίζουν ακούραστα και αμέριμνα παρασύροντας και μας τους μεγαλύτερους σε παιχνίδια μιας άλλης εποχής. Χαρακτηριστικό γεγονός αυτού είναι ότι το απόγευμα του Σαββάτου 50 άτομα όλων των ηλικιών παίζαμε ‘’ Μήλα’’ στην πλατεία του χωριού με το γέλιο και την διάθεση στα ύψη. Υπάρχει και σχετικό βιντεάκι και φωτογραφικό υλικό που μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μας.
Στις 14 του μηνός το βράδυ πραγματοποιήθηκε το 10ο Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα με τεράστια επιτυχία. Από νωρίς μέλη του συλλόγου με την πολύτιμη βοήθεια της νεολαίας και της ομάδας μπάσκετ του χωριού είχαν στήσει τραπέζια, φωτισμό και εγκαταστάσεις ήχου στην πλατεία. Το τσουχτερό κρύο όμως και η ανυπομονησία κάποιων συμπατριωτών, μας ανάγκασαν να μεταφέρουμε το γλέντι μέσα στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεών του χωριού που γέμισε ασφυκτικά από 170 άτομα. Υπήρξε μια μικρή αναστάτωση μέχρι να φτιαχτούν όλα από την αρχή, αλλά μετά κύλησαν τα πάντα στους γνώριμους ρυθμούς. Όσο και να στεναχωρεί ορισμένους ο σύλλογος μας έχει διάρκεια , επιτυχία και την αγάπη του κόσμου εδώ και πολλά χρόνια. Και αυτό φάνηκε και από την παρουσία και συνέχεια που είχε αυτό το γλέντι και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ήταν από τα πιο επιτυχημένα των τελευταίων ετών. Το μενού περιελάμβανε καλαμάκια κοτόπουλο και χοιρινά, σαλάτες, πατάτες ψητές, φέτα και άφθονη μπύρα, κρασί και αναψυκτικά, όλα προσφορά του συλλόγου.
Στην καθιερωμένη ομιλία του μετά το φαγητό, ο πρόεδρος ευχαρίστησε τους Νίκο Θωμά, Νίκο Τσίκα, Γιάννη Παρασκευόπουλο και Ανδρέα Δουρίδα που ήτανε στις ψησταριές και όλα τα παιδιά που βοήθησαν στο στήσιμο της εκδήλωσης και στο σερβίρισμα. Επίσης ευχαρίστησε θερμά τους γονείς που έφεραν τα παιδιά από νωρίς φέτος στο χωριό και με τις παιδικές τους φωνές ημέρεψε ο τόπος και πήραν χαρά οι γηραιότεροι του χωριού. Τους προέτρεψε να το κάνουν κάθε χρόνο. Στην συνέχεια ανήγγειλε τις εργασίες που θα ξεκινήσουν άμεσα για την επισκευή της αίθουσας, του σχολείου και του καμπαναριού και έδωσε το έναυσμα για να αρχίσει το γλέντι.
Υπό την μουσική που επέλεξε ακόμα μια χρονιά ο ίδιος ο πρόεδρος, το γλέντι ξεκίνησε και μικροί μεγάλοι επιδόθηκαν σε χορό που κράτησε μέχρι αργά το πρωί, λίγο πριν ηχήσουν οι καμπάνες τις εκκλησίας.
Χαρακτηριστικό της επιτυχίας που είχε και φέτος το Αντάμωμα, είναι η φράση που ειπώθηκε από φίλους άλλου χωριού, που παραδέχτηκαν πως αν θέλει κάποιος να μάθει να γλεντάει, καλύτερα να ρωτήσει τους Καρδαριτσιώτες. Αυτό και μόνο μας καλύπτει και μας δίνει ώθηση του χρόνου για ακόμα καλύτερα πράγματα.

Ο σύλλογος προμηθεύτηκε χορτοκοπτικό μηχάνημα και μπορντουροψάλιδο για να πραγματοποιεί εργασίες καθαρισμού στο χωριό. Και φέτος έγιναν πολλές εργασίες από τον σύλλογο. Από νωρίς καθαρίστηκαν τα σοκάκια και οι πλατείες του χωριού, κόπηκαν τα σπάτα από τους δρόμους και καθαρίστηκαν οι βρύσες του χωριού. Επίσης επιδιορθώθηκε το πρόβλημα με τον φωτισμό στις πλατείες. Αλλάχτηκαν τα φωτοκύτταρα και οι καμένες λάμπες από τα κολωνάκια και εντοπίστηκε και η βλάβη σε κολώνα που προκαλούσε βραχυκύκλωμα. Επίσης αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν καινούριοι προβολείς τύπου led για τον πλάτανο και το σχολείο που είναι λιγότερο ενεργοβόροι και πιο φιλικοί στο περιβάλλον. Να ευχαριστήσουμε θερμά τον ηλεκτρολόγο μας Γεώργιο Αναγνωστόπουλο και τον βοηθό του Παναγιώτη Μηλιώνη για την επίπονη εργασία που προσέφεραν και έφεραν εις πέρας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ένα τεράστιο μπράβο αξίζει και στην ομάδα μπάσκετ του χωριού μας που δεν τα κατάφερε φέτος με την κούπα αλλά ομολογουμένως είναι η καλύτερη ομάδα του τουρνουά. Στον καλύτερο αγώνα που έχει γίνει στο τουρνουά μέχρι τώρα, η ομάδα μας ηττήθηκε στην δεύτερη παράταση από την ομάδα του Βελημαχίου μ’ένα τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την κατάθεση ψυχής και του χρόνου θα είμαστε πάλι πρωταθλητές.

Η Κατερίνα Μητσιοπούλου προσέφερε στον σύλλογο 500 ευρώ για την επισκευή του σχολείου εις μνήμη του πατέρα της Κωνσταντίνου Μητσιόπουλου (Γυφτοκώστα).

Νέα Ιουλίου 2016

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε και φέτος στην εορτή της Αγίας Παρασκευής. Παρά το γεγονός ότι η εορτή ήτανε εργάσιμη μέρα οι πιστοί ξεπέρασαν τα 80 άτομα. Πραγματοποιήθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία με περιφορά της εικόνας. Έπειτα έγινε αρτοκλασία από τους αδερφούς Τσίκα και τον Σύλλογο και στην συνέχεια προσφέρθηκαν γλυκά και αναψυκτικά στους παρευρισκομένους, προσφορά της Βάσως και Μαρίας Νικολοπούλου εις μνήμη των γονιών τους.
Από πενήντα ευρώ προσέφεραν ο Θοδωρής και Χρήστος Τσίκας, ο Αναγνωστόπουλος Νίκος και ο Κούτρας Γεώργιος.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του αετώματος στην είσοδο του νεκροταφείου μας. Το διοικητικό συμβούλιο ανέθεσε την εργασία στον συμπατριώτη μας Γεώργιο Τσίκα. Οι πέτρες αφού αριθμήθηκαν κατέβηκαν, στηρίχτηκαν τα πλαϊνά με κιλοδοκούς και μπετό και ύστερα τοποθετήθηκαν ξανά με ενδιάμεση στήριξη. Στην συνέχεια έγινε αρμολόι εξωτερικά και εσωτερικά του τοίχου. Επίσης επισκευάστηκε και η βαριά σιδερένια πόρτα της εισόδου και τοποθετήθηκε επάνω σύρτης για να κλείνει.

Νέα Μαΐου 2016

Φωτογραφία από την εορτή του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης 21 Μαΐου 2016 Φωτογραφία από την εορτή του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης 21 Μαΐου 2016 Φωτογραφία από την εορτή του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης 21 Μαΐου 2016 Φωτογραφία από την εορτή του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης 21 Μαΐου 2016

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, πραγματοποιήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου αρτοκλασία, στο ομώνυμο εκκλησάκι του χωριού μας. Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, πλήθος πιστών πατριωτών αλλά και επισκεπτών παρακολούθησαν με ευλάβεια την Θεία Λειτουργία. Μετά το τέλος της λειτουργίας προσφέρθηκαν στους παρευρισκομένους γλυκά και αναψυκτικά που έκανε δωρεά στον σύλλογο ο Τσιουμπρής Χαράλαμπος και τελέστηκε τρισάγιο στους ευεργέτες του χωριού: Κωνσταντίνο και Ελένη Λαμπροπούλου, Κωνσταντίνο και Σουζάνα Σέχχα και Νικόλαο Ηλιόπουλο.
Στην συνέχεια μετά την καθιερωμένη στάση στα καφενεδάκια του χωριού μας για χρόνια πολλά, το Διοικητικό Συμβούλιο προσέφερε γεύμα στην Αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η φωτιά είχε ανάψει από νωρίς, η αίθουσα είχε ετοιμαστεί και οι ψήστες μας έδιναν μάχη για να προλάβουν να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους. Το γλέντι τελικά μεταφέρθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού δίπλα στους ψήστες μας που ένιωθαν μοναξιά και έδωσαν το σύνθημα για το χορό που κράτησε μέχρι αργά. Να ευχαριστήσω πολύ όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί και αυτή η εκδήλωση και ιδιαίτερα στους ψήστες μας που έκαναν και πρόβα για το Αντάμωμα τον Δεκαπενταύγουστο.
Το διοικητικό συμβούλιο έχει προγραμματίσει αρτοκλασία με γλυκά και αναψυκτικά για την εορτή της Αγίας Παρασκευής στις 26/07/2016.
Όπως κάθε χρόνο το διοικητικό συμβούλιο σας προσκαλεί και φέτος στο έθιμο που έγινε λατρεία και τεράστια επιτυχία και δεν είναι άλλο από το Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα στις 15 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία του χωριού, για τον εορτασμό της Θεοτόκου. Σας καλούμε ν΄ αφήσετε στην άκρη έγνοιες και διαφορές και να ανταποκριθείτε όλοι στο κάλεσμα του συλλόγου για αν περάσουμε καλά. Θα προσφερθούν όπως πάντα διάφορα εδέσματα και άφθονο ποτό.
Καλό καλοκαίρι ευχόμαστε σε όλους με ασφαλείς μετακινήσεις, λιγότερες έγνοιες και περισσότερο κόσμο στο πανέμορφο χωριό μας.

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και πνεύμα κατάνυξης και εορτάστηκε και φέτος το Πάσχα στο χωρίο μας. Με σύμμαχο τον καλό καιρό και εκμεταλλευόμενοι την μετατόπιση του εορτασμού της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα, πλήθος κόσμου κατέβηκε στο χωριό και γέμισε ο τόπος από φωνές πατριωτών. Από Μ. Πέμπτη και κάθε βράδυ η εκκλησία του Αγίου Νικολάου ήταν ασφυκτικά γεμάτη από πιστούς.
Την Παρασκευή το μεσημέρι, όπως επιβάλλει το Καρδαριτσιώτικο έθιμο, στολίστηκε ο επιτάφιος. Στον στολισμό συμμετείχαν οι εξής: ο πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Μηλιώνης, ο πρώην πρόεδρος Νικόλαος Παναγόπουλος με τον γιο του Γιώργο, η Σοφία Δ. Τσίκα με τον γιο της Κωνσταντίνο, Τασία Τσίκα, η εγγονή του Χαρίλαου Ιωάννα, η Ειρήνη Τζίντζιρα, ο Γιώργος Π. Ζαφειρόπουλος με την κόρη του Ολγούλα και ο Λεωνίδας Τσίκας. Τα λουλούδια του επιταφίου προσέφερε ο Σωτήρης Λαμπρόπουλος που βοήθησε και στον στολισμό. Τους ευχαριστούμε όλους και ευχόμαστε υγεία και του χρόνου να είμαστε πάλι στο χωριό.
Με λαμπρότητα εορτάστηκε φυσικά και η Ανάσταση του Θεανθρώπου το βράδυ του Μ. Σαββάτου, καθώς ο σύλλογος είχε προμηθευτεί βεγγαλικά που πυροδότησε όταν ακούστηκε το Χριστός Ανέστη από τον παππούλη και φωτίστηκε ο αρκαδικός ουρανός, στέλνοντας το μήνυμα της Ανάστασης και στα υπόλοιπα γειτονικά χωριά.
Την Κυριακή του Πάσχα από το πρωί το κλίμα στο Καρδαρίτσι ήταν πανηγυρικό, αφού κάθε σπίτι είχε το δικό του γλέντι, σουβλίζοντας τον καθιερωμένο οβελία, χορεύοντας μέχρι αργά το απόγευμα. Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο σύλλογος είχε οργανώσει γλέντι για τους πατριώτες στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του χωριού, προσφέροντας τους τσουρέκια, αυγά και άφθονο κρασί με αναψυκτικά.
Με την ευκαιρία του καλού καιρού μέλη του συλλόγου και πατριώτες κέντρωσαν και φρόντισαν δέντρα περιμετρικά και μέσα στο χωριό.
Ο Μεϊντάνις Παναγιώτης και η σύζυγός του Μαριάννα βάφτισαν το αγοράκι τους. Το όνομα του νεοφώτιστου Άγγελος. Ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει και να είναι πάντα καλότυχο.

Νέα Μαρτίου 2016

Φωτογραφία από τον χοροεσπερίδα του συλλόγου στις 27 Μαρτίου 2016 Φωτογραφία από τον χοροεσπερίδα του συλλόγου στις 27 Μαρτίου 2016 Φωτογραφία από τον χοροεσπερίδα του συλλόγου στις 27 Μαρτίου 2016

Την Κυριακή 27 Μαρτίου και ώρα 13:00 πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η ετήσια χοροεσπερίδα του συλλόγου, στο κοσμικό κέντρο ‘’ ΤΟ ΕΛΑΤΟ ’’ στη Χασιά. Η προσέλευση του κόσμου από νωρίς ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα η αίθουσα να γεμίσει από 250 πατριώτες και φίλους που ήρθαν και φέτος να στηρίξουν την προσπάθεια του συλλόγου και να περάσουν καλά.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του συλλόγου για την μεγάλη κινητοποίηση και προσπάθεια που έγινε. Η εκδήλωση άρχισε με την καθιερωμένη ομιλία καλωσορίσματος του προέδρου και συνεχίστηκε με την βράβευση επιτυχόντων νέων. Βραβεύτηκαν οι εξής: Μυλωνάκη Όλγα του Ιωάννη για την είσοδό της στο παιδαγωγικό Πάτρας, η Χατζικοκολάκη Μαρία του Ευάγγελου για το μεταπτυχιακό της στην Παιδαγωγική και η Γιαννακοπούλου Παρασκευή του Λεωνίδα για το μεταπτυχιακό της με έπαινο μάλιστα στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες στην ζωή τους και να τους βοηθάει ο Άγιος Νικόλαος.
Αμέσως μετά βραβεύτηκε ο προπονητής και η ομάδα μπάσκετ του Καρδαριτσίου για το πρωτάθλημα Γορτυνίας που κατέκτησε. Όσοι παίκτες δεν ήταν παρόντες λόγω υποχρεώσεων θα παραλάβουν τα μετάλλια τους από τα μέλη του συλλόγου. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους για τη προσπάθεια τους και ελπίζουμε να το κατακτούμε κάθε χρόνο από δω και πέρα.
Στην συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο απένειμε τιμητική πλακέτα σε δύο σημαντικούς ανθρώπους του τόπου μας για την προσφορά και το έργο τους. Ο πρώτος είναι ο πολύ γνωστός σε όλους μας σολίστας του κλαρίνου Κωνσταντίνος Χ. Ζαφειρόπουλος. Δεν χρειάζεται να γράψουμε και να πούμε περισσότερα για τον άνθρωπο που έχει κάνει παντού γνωστό το Καρδαρίτσι με τις μελωδίες του.
Ο δεύτερος που τιμήθηκε είναι ο Θόδωρος Κακούρης. Είναι κατά το ήμισυ Καρδαριτσιώτης αφού η μάνα του είναι από το χωριό μας. Με ενέργειες δικές του ήρθαν σπηλαιολόγοι και ερεύνησαν την τρύπα στο Κακοβουνί και με δικές του χορηγίες γίνεται κάθε χρόνο η γιορτή της σαρδέλας και του μουστακιού. Αμφότεροι παρέλαβαν τις πλακέτες τους συγκινημένοι.
Αμέσως μετά ο πρόεδρος ευχαρίστησε τους δωροθέτες της χοροεσπερίδας και ξεκίνησε το γλέντι με πολύ χορό που κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα. Ο Κώστας με το κλαρίνο του έδινε τον ρυθμό και η πίστα γέμιζε ασφυκτικά.Την ορχήστρα πλαισίωσαν με το τραγούδι τους ο Νίκος Πολυζωγόπουλος και ο Αντώνης Χ. Ζαφειρόπουλος.
Οι δωροθέτες μας είναι οι εξής: ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ – ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΑΦΟΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΙ – ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΒΛΑΧΟΣ ΗΛΙΑΣ – ΤΣΙΟΥΜΠΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΤΖΙΝΤΖΙΡΑ ΕΙΡΗΝΗ – ΤΣΙΟΥΜΠΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ - ΚΟΥΤΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ – ΠΟΥΛΙΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ – ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΔΟΥΡΙΔΑΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΔΟΥΡΙΔΑΣ Ν. ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΚΕΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΤΥΡΟΣ Π. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΤΣΙΚΑΣ Λ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΤΥΡΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ – ΚΛΩΣΤΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ – ΡΟΚΑΝΑΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΑΣ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ. Τους ευχαριστούμε θερμά ακόμα μια φορα.
Την ημέρα της ετήσιας χοροεσπερίδας του συλλόγου μας, ειπώθηκαν από τον Νίκο Πολυζογόπουλο 2 τραγούδια που είναι γραμμένα για το χωριό μας. Τους στίχους τους έχει γράψει ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Νικόλαος Γ. Παναγόπουλος και την μουσική επιμελήθηκε ο σολίστας του κλαρίνου Κώστας Π. Ζαφειρόπουλος.

Μέλη του συλλόγου και πατριώτες, όπως κάθε χρόνο κατέβηκαν στο χωριό, φύτεψαν δεντράκια και κέντρωσαν απιδιές.

Νέα Φεβρουαρίου 2016

Στις 04/01/2016 ο Αλέξης Νικολόπουλος και η σύζυγος του Μαρία απέκτησαν αγοράκι, δισέγγονο του Νίκου Χ. Τσίκα. Ευχόμαστε να τους ζήσει.

Νέα Ιανουαρίου 2016

Στις 17/01 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας μας στο ξενοδοχείο Όσκαρ με μεγάλη επιτυχία. Παρόλο τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε μαζεύτηκαν πάνω από εκατό άτομα.

Κοπή πίττας συλλόγου Καρδαριτσιωτών, ξενοδοχείο Όσκαρ, 17 Ιανουαρίου 2016 Κοπή πίττας συλλόγου Καρδαριτσιωτών, ξενοδοχείο Όσκαρ, 17 Ιανουαρίου 2016 Κοπή πίττας συλλόγου Καρδαριτσιωτών, ξενοδοχείο Όσκαρ, 17 Ιανουαρίου 2016 Κοπή πίττας συλλόγου Καρδαριτσιωτών, ξενοδοχείο Όσκαρ, 17 Ιανουαρίου 2016 Κοπή πίττας συλλόγου Καρδαριτσιωτών, ξενοδοχείο Όσκαρ, 17 Ιανουαρίου 2016 Κοπή πίττας συλλόγου Καρδαριτσιωτών, ξενοδοχείο Όσκαρ, 17 Ιανουαρίου 2016

Την πίτα μας ευλόγησε και έκοψε ο πάτερ Νεκτάριος Κιούλος από Μοναστηράκι. Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε να είναι πάντα καλά και να μας ευλογεί κάθε χρόνο.
Ακολούθησαν τα Καρδαριτσιώτικα κάλαντα που είχε γράψει ο αείμνηστος, επίτιμος πρόεδρος μας Θεόδωρος Δεμίρης. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο Μιχάλη Μηλιώνη που ανακοίνωσε ότι στο τέλος του μήνα ο Σύλλογος θα κόψει πίτα και στο χωριό.
Παρευρέθησαν ο Βουλευτής Γ. Παπαηλίου, η υποψήφια Εύη Τατούλη, ο Δήμαρχος Ιωάννης Γιαννόπουλος και ο εκδότης της εφημερίδας Γορτυνίας Κωνσταντίνος Καλύβας.
Το φλουρί κέρδισε η Βασιλική Δημοπούλου που αντιστοιχεί σε μια εικόνα της Αγ. Παρασκευής. Της ευχόμαστε να είναι πάντα τυχερή. Ευχαριστούμε όλους τους πατριώτες που είναι πάντα κοντά στο Σύλλογο μας.

Η Λάουρα Λαμπροπούλου και ο σύζυγος της Σωκράτης απέκτησαν κοριτσάκι, εγγόνι του Αθανάσιου Λαμπρόπουλου, οι οποίοι κατοικούν στην Αμερική. Τους ευχόμαστε να είναι καλότυχο και να τους ζήσει.
Απεβίωσε στις 5/1 ο +Γεώργιος Δημητρίου Παρασκευόπουλος. Η κηδεία έγινε στις 7/1 στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Καρδαρίτσι.
Συλλυπούμαστε την οικογένεια του.



Ο καιρός