• Φωτογραφία από το νέο εκκλησάκι στο Καρδαρίτσι

    Στην σελίδα αυτή μπορείτε να δείτε νέα του Καρδαριτσίου όπως αυτά δημοσιεύτηκαν το 2013.



Τα νέα μας για το 2013


Δείτε τρέχοντα νέα εδώ.

Νέα Δεκεμβρίου 2013


Του Αγ. Νικολάου εορτάστηκε ο πολιούχος του χωριού μας.
Στη θεία λειτουργία παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Μηλιώνης, ο τέως Πρόεδρος Νικόλαος Παναγόπουλος και ο γραμματέας Χρήστος Παρασκευόπουλος. Έψαλλαν ο Νεοκλής Ζαφειρόπουλος, ο Σωτήρης Λαμπρόπουλος και ο Γιώργος Γιαννακόπουλος (Νταγάκος).
Ο Σύλλογος έκανε αρτοκλασία υπέρ υγείας των απανταχού Καρδαριτσιωτών και των οικογενειών τους. Επίσης προσέφερε γλυκά, αναψυκτικά και ποτά σε όλους τους παρευρισκομένους πιστούς.
Ο Σύλλογος συγχαίρει τον πατριώτη μας Παντελή Γιαννακόπουλο που με προσωπική του δαπάνη έφτιαξε το εσωτερικό δάπεδο και το προαύλιο χώρο του ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης με πλακόστρωτο και κτίσιμο περιμετρικό πέτρινο τοίχο.
Του ευχόμαστε ο Αγ. Κωνσταντίνος και η Αγ. Ελένη να είναι πάντα βοήθειά του. Ευχόμαστε τέτοιες ενέργειες να βρουν και άλλους μιμητές για το χωριό μας.
Για τα Χριστούγεννα ο Σύλλογος έστειλε τιμητικά ημερολόγια, μελομακάρονα και κουραμπιέδες σε όλους τους μόνιμους κατοίκους του χωριού μας που κρατούν τις Θερμοπύλες του Καρδαριτσίου.
Στις 29/10/2013 ο Νεκτάριος Λ. Τσίκας και η σύζυγος του Μαρία απέκτησαν πρωτότοκο αγοράκι. Τους ευχόμαστε να τους ζήσει.

Φωτογραφία από τον εορτασμό του Αγ. Νικόλαος στο Καρδαρίτσι, Δεκέμβριος 2013
Φωτογραφία από τον εορτασμό του Αγ. Νικολάου στο Καρδαρίτσι, Δεκέμβριος 2013

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.


Νέα Νοεμβρίου 2013


Δυστυχώς τρίτωσε το κακό για το χωριό μας μετά την άνανδρη ληστεία που φίμωσαν τους ηλικιωμένους Κούλα και Κώστα Δουρίδα.
Ακολούθησε η ληστεία του πατριώτη μας Κώστα Χ. Ζαφειρόπουλου (κλαριντζή) στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών.Είχε σταματήσει λόγω βλάβης του οχήματός του, σταμάτησε διερχόμενο αυτοκίνητο και τον λήστεψαν.
Ολοκληρώθηκε το κακό με την φωτιά που προκλήθηκε από άγνωστη αιτία και κάηκε ολοσχερώς το σπίτι στο χωριό του πατριώτη μας Θεόδωρου Χ. Δουρίδα (κιτσιαρέλι). Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε να είναι το τελευταίο άσχημο γεγονός που συμβαίνει σε όλους τους πατριώτες και όχι μόνο.
Δεν μας έφταναν όσα περνάμε με την οικονομική κρίση δυστυχώς μας έτυχαν και τα δυσάρεστα απρόοπτα. Τους ευχόμαστε κουράγιο και ο θεός να τους βοηθήσει να έχουν υγεία και να ξεπεράσουν τις κακοτυχίες.
Ο Σύλλογος ανήμερα του Αγ. Νικολάου θα οργανώσει εκδήλωση στο χωριό για τον πολιούχο του χωριού μας.
Επίσης βγάλαμε το καινούριο ημερολόγιο του 2014 με τοπία, στιχάκια και παροιμίες από το χωριό. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από όλα τα μέλη του Συλλόγου.
Η Γεωργία και ο Χαράλαμπος Τσουμπρής απέκτησαν το δεύτερο κοριτσάκι τους. Τους ευχόμαστε να είναι καλότυχο και ευτυχισμένο.
Η Αγγελική Π. Παναγόπουλου και ο σύζυγος της Ευγένιος απέκτησαν αγοράκι. Ευχόμαστε στους παππούδες και τους ευτυχείς γονείς να είναι καλότυχο και να τους ζήσει.

Δείτε περισσότερα νέα εδώ.


Νέα Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2013


Ο Σύλλογος έφτιαξε την μάντρα στου Βέλου στο δρόμο του νεκροταφείου με τσιμέντο γιατί είχε πέσει και τα αυτοκίνητα περνούσαν με δυσκολία.
Παντρεύτηκαν με θρησκευτικό γάμο και βάπτισαν την κόρη τους η Ιωάννα και ο Θεόδωρος Β. Τσίκας.Το όνομα της νεοφώτιστης Δέσποινα. Τους ευχόμαστε να ζήσουν και να καμαρώνουν το κοριτσάκι τους όπως αγαπάνε.
Επίσης με θρησκευτικό γάμο παντρεύτηκε ο τοπικός πρόεδρος του χωριού μας Κώστας Π. Ζαφειρόπουλος με τη σύζυγο του Βάσω και βάπτισαν τον γιο τους. Το όνομα του νεοφώτιστου Παναγιώτης.
Ο γάμος έγινε στο Βούτσι και ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι στο γήπεδο στο Βελημάχι μέχρι πρωίας. Ευχόμαστε στο ζευγάρι και στον νεοφώτιστο Παναγιώτη ότι καλύτερο στη ζωή τους και να ζωντανεύει το χωριό μας με τις ζουζουνιές του.
Απεβίωσε η Θεοδώρα Τσιουμπρή. Η οικογένεια της προσέφερε στον Σύλλογο 200 ευρώ εις μνήμη της. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.


Νέα Αυγούστου 2013


Από το Καρδαριτσιώτικο αντάμωμα Αύγουστος 2013 Από το Καρδαριτσιώτικο αντάμωμα Αύγουστος 2013 Από το Καρδαριτσιώτικο αντάμωμα Αύγουστος 2013 Από το Καρδαριτσιώτικο αντάμωμα Αύγουστος 2013 Από το Καρδαριτσιώτικο αντάμωμα Αύγουστος 2013 Από το Καρδαριτσιώτικο αντάμωμα Αύγουστος 2013 Από το Καρδαριτσιώτικο αντάμωμα Αύγουστος 2013 Από το Καρδαριτσιώτικο αντάμωμα Αύγουστος 2013 Από το Καρδαριτσιώτικο αντάμωμα Αύγουστος 2013

Στις 14 Αυγούστου ο Σύλλογος οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Καρδαριτσιώτικο αντάμωμα με βραστές γίδες, σουβλάκια, ψητές πατάτες, αναψυκτικά και ποτά. Το γλέντι συνεχίστηκε με μεγάλο κέφι έως πρωίας. Η νεολαία του χωριού έδωσε βροντερό παρών όπως κάθε χρόνο με την βοήθεια τους στην οργάνωση της εκδήλωσης αλλά και την επίδοση τους στο χορό.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του μπάσκετ του χωριού μας που έφτασε στον τελικό αποκλείοντας στον πρώτο γύρο το Μοναστηράκι με 20 πόντους, στον δεύτερο γύρο την Κοντοβάζαινα με 14 πόντους και έπαιξαν στον πιο ωραίο τελικό που έχει γίνει ως τώρα με το Βιδιάκι όπου και χάσαμε με τρεις πόντους με κόντρα την διαιτησία. Αξίζουν πολλά μπράβο στα παιδιά και του χρόνου με την κούπα.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές που δίνουν ζωή και ενδιαφέρον στη νεολαία για να μαζεύονται στα χωριά μας.
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ
1.Βάψιμο σε πόρτες και παράθυρα του παλαιού σχολείου, πρώην κοινοτικού γραφείου και ιατρείου.
2.Βάψιμο με πλαστικό χρώμα ιατρείου και αρχειοθέτηση γραφείου.
3.Καθαρισμός και βάψιμο υδραγωγείου με πλαστικό μέσα έξω.
4.Καθαρισμός δρόμων και πλατειών.
5.Κλάδεμα άγριων αχλαδιών και κέντρωμα αυτών.
6.Ο Σύλλογος αγόρασε οικοδομικά υλικά και έκλεισε τις τεράστιες λακκούβες που είχαν γίνει στον κεντρικό δρόμο γύρω από το χωριό από εργασίες στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης του χωριού σε τέσσερα σημεία του δρόμου. Πολλές λακκούβες είχαν δημιουργηθεί και από τα υπέρβαρα φορτωμένα φορτηγά που κουβαλάνε πέτρες.
Θα παρακαλέσουμε τους αρμόδιους να ολοκληρώνουν τις εργασίες τους. Όλα τα παραπάνω έργα έγιναν με εθελοντική εργασία.
Για αυτά δούλεψαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Μηλιώνης, ο τέως Πρόεδρος Νίκος Γ. Παναγόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Τύρος, ο ταμίας Αντώνης Ι. Ζαφειρόπουλος, ο Νίκος Ζαφειρόπουλος, ο Σωτήρης Λαμπρόπουλος, ο Θοδωρής Καραγιάννης, ο Νίκος Τζίντζηρας, ο Ζαφειρόπουλος Γεώργιος ο Γιάννης Μυλωνάκης και ο Ανδρέας Δουρίδας που διέθεσαν τον χρόνο των διακοπών τους για να βελτιώσουν την κατάσταση στο όμορφο χωριό μας. Τους ευχαριστούμε όλους.
Ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου ο αδερφός του Προέδρου του Συλλόγου Παναγιώτης Μηλιώνης με την εκλεκτή της καρδιάς του Μαριάνθη στον ιερό ναό Αγ. Τριάδας στην Αγ. Βαρβάρα Αττικής.
Μετά την τελετή ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι στην ταβέρνα ΄΄Παράδεισος΄΄. Τους ευχόμαστε να ζήσουν βίων ανθόσπαρτο.
Παντρεύτηκε ο Αλέξης Τσιουμπρής με την εκλεκτή της καρδιάς του Ιωάννα Δασκαλοπούλου. Τους ευχόμαστε η ζωή τους να είναι όλο χαρές.


Νέα Ιουλίου 2013


Ανήμερα της Αγ. Παρασκευής 26 Ιουλίου τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία στην ομώνυμη εκκλησία του χωριού. Στον ναό παρακολούθησαν την λειτουργία πιστοί από το χωριό μας και τα γύρω χωριά. Επίσης παρευρέθησαν ο τέως Δήμαρχος Κοντοβαζαίνης, πρώην Δήμου Κοντοβαζαίνης, Ηλίας Αποσκίτης και ο εκδότης της εφημερίδας Γορτυνίας, Κώστας Καλύβας.
Ο Σύλλογος και οι κτήτορες του ναού Θεόδωρος και Χρήστος Τσίκας έκαναν αρτοκλασία. Επίσης μοιράστηκαν αναψυκτικά και γλυκά τα οποία προσέφεραν η Βασιλική και η Μαρία Νικολοπούλου εις μνήμην των γονιών τους.


Νέα Ιουνίου 2013


Την 21 Ιουνίου 2013 ανήμερα του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία με πολλούς πιστούς από Καρδαρίτσι και Βελημάχι.
Ο Σύλλογος έκανε αρτοκλασία υπέρ των απανταχού Καρδαριτσιωτών και των οικογενειών τους.
Επίσης προσέφερε αναψυκτικά και νερά σε όλους τους παρευρισκομένους. Μετά τη Θεία Λειτουργία, τελέστηκε τρισάγιο για τον κτήτορα του ναού Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο και τους ευεργέτες του χωριού μας Κωνσταντίνο Σέχα ο οποίος έχει φτιάξει τον ναό του Αγ. Γεωργίου, την τρανή βρύση και το μαντρότοιχο κάτω μέρος της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου και του Γεώργιου Αγγελόπουλου (επιθεωρητή) ο οποίος στο σπίτι των γονιών του έκτισε την αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η μνήμη τους να είναι αιώνια.
Ο Σύλλογος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κέντρωσε πάνω από πενήντα αχλαδιές στο χωριό.
Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννης Θ. Τύρος βάφτισε στον Αγ. Κωνσταντίνο και Ελένης στη Μεταμόρφωση το τρίτο του εγγόνι από την κόρη του Ειρήνη.Το όνομα του νεοφώτιστου είναι Δημήτρης. Να είναι καλότυχο και να τους ζήσει.
Η Αγγελική Ι. Παναγόπουλου και ο σύζυγος της απέκτησαν κοριτσάκι.Ευχόμαστε στους γονείς αλλά και στους ευτυχείς παππούδες να είναι καλότυχο και να το καμαρώνουνε όπως αγαπάνε.
Στις 15/06/2013 ξημέρωμα Σαββάτου στο χωριό μας έγινε θρασύτατη ένοπλη ληστεία στο σπίτι του Κωνσταντίνου και Κούλας Δουρίδα (Κωνσταντάρα). Μπήκαν από το παράθυρο, τους έδεσαν, αφαίρεσαν τις οικονομίες τους και δεν φτάνει μόνο αυτό, ήταν τόσο θρασύδειλοι που χτύπησαν ανελέητα δυο γεροντάκια 87 χρονών.Τους βρήκε στις 7 το πρωί φιμωμένους και δεμένους ο Γιαννίκος σε άσχημη κατάσταση.Τους ευχόμαστε περαστικά και να ξεχάσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα το ατυχές συμβάν.
Ο Σύλλογος προγραμματίζει εκδηλώσεις του Αγ. Πνεύματος και της Αγ. Παρασκευής όπως και τον Δεκαπενταύγουστο, το Καρδαριτσιώτικο αντάμωμα.
Ο Θεόδωρος Ι. Παναγόπουλος προσέφερε στο Σύλλογο 50 ευρώ και 20 ευρώ ο Δημήτρης Αργυρόπουλος.
Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι σε όλους και καλή αντάμωση στα χωριά μας.
Στα νέα του προηγούμενου μήνα γράφτηκε λανθασμένα η προσφορά για τα λουλούδια του επιταφίου. Το σωστό είναι ότι τα λουλούδια του επιταφίου ήταν προσφορά από τον επιχειρηματία Κώστα Σταματόπουλο εις μνήμην του Παναγιώτη Χ. Ζαφειρόπουλου. Τον ευχαριστούμε.


Πάσχα 2013 στο Καρδαρίτσι - Νέα Μαΐου


Το Πάσχα, όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος γιορτάστηκε με μεγάλη μεγαλοπρέπεια στο χωριό. Παρόλο τον καλό καιρό λιγοστοί πατριώτες είχαν κατέβει για Ανάσταση στο χωριό μας.
Την Μ. Παρασκευή στόλισαν τον επιτάφιο, η Νίκη Δουρίδα, η Καλλιρόη Δουρίδα με τις κόρες της και ο Σωτήρης Λαμπρόπουλος. Τα λουλούδια για τον επιτάφιο προσέφερε ο ιδιοκτήτης του κέντρου ‘ΧΙΛΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ’, Κώστας Σταματόπουλος από Βούτσι εις μνήμην του Παναγιώτη Χ. Ζαφειρόπουλου.Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε υγεία και καλές δουλειές.
Το Σάββατο το βράδυ η εκκλησία του Αγ. Νικολάου γέμισε από πιστούς περιμένοντας από τον Παπαχρήστο το Χριστός Ανέστη, ανυπόμονοι όπως κάθε χρόνο για την μάχη με την μαγειρίτσα.
Το βράδυ της Κυριακής ο Σύλλογος οργάνωσε στην αίθουσα, εκδήλωση αγάπης με ποτά και αναψυκτικά, ξηρούς καρπούς, τσουρέκια, κουλούρια και αυγά. Το γλέντι συνεχίστηκε έως αργά.
Του Αγ. Γεωργίου η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Αγ. Νικόλαο λόγω αδυναμίας του Παπαχρήστου να ανέβει στον λόφο του Αγ. Γεωργίου.Ευχόμαστε του χρόνου να ανέβουμε στην χάρη του.
Ο Σύλλογος είχε μεριμνήσει μέσω του Δήμου και είχε καθαρίσει τους δρόμους προς Αγ. Γεώργιο, Παναγιά (κάστρο) και Αγ. Κωνσταντίνο και Ελένης.
Θα παρακαλούσα όσο είναι δυνατόν να κάνουμε μια προσπάθεια όλοι μας μια φορά το χρόνο στη χάρη τους να λειτουργούμε τα ξωκλήσια μας.
Παρόλα αυτά ο Σύλλογος έκανε αρτοκλασία υπέρ υγείας των απανταχού Καρδαριστιωτών και των οικογενειών τους. Προσέφερε τσουρέκια και αναψυκτικά σε όλους τους παρευρισκόμενους πιστούς.
Ο Ιωάννης Β. Παρασκευόπουλος και η σύζυγος του Διονυσία απέκτησαν το δεύτερο τους παιδί, κοριτσάκι. Τους ευχόμαστε να είναι καλότυχο και να τους ζήσει.
Στις 23/04/2013 απεβίωσε η Γαριφαλιά Πολιτικού ετών 92. Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους τους πατριώτες.


Απρίλιος 2013


Τις απόκριες το χωριό μας ζωντάνεψε από πολλούς Καρδαριτσιώτες Αθηναίους που κατέβηκαν το τριήμερο.
Ο Σύλλογος είναι πάντα κοντά στο χωριό έτσι και τις απόκριες δεν έχασε την ευκαιρία να ξεσηκώσει τους κατοίκους. Μέλη του Συλλόγου και άλλα παιδιά του χωριού ντύθηκαν μασκαράδες και ξεσήκωσαν τους Καρδαριτσιώτες και τα γύρω χωριά.
Ευχόμαστε και του χρόνου να είναι όλοι εκεί.

Ο σύλλογος καθάρισε τις πλατείες του χωριού και τοποθέτησε μαρμάρινο σταυρό στο εκκλησάκι που βρίσκεται στο δρόμο που πάει για την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (κάστρο).

Ο Νικόλαος Θ. Παναγόπουλος προήχθη στον βαθμό του Ταξιάρχου σώμα πεζικού. Ο Σύλλογος του εύχεται και εις ανώτερα.

Η Μαρία Θ. Γιαννακοπούλου απέκτησε δεύτερο παιδάκι. Της ευχόμαστε να είναι καλότυχο και να τους ζήσει.
Ο Χαράλαμπος Π. Ζαφειρόπουλος και η σύζυγος του Άννα βάπτισαν στον Αγ. Αθανάσιο Φιλιατρών το δεύτερο αγοράκι τους. Το όνομα του νεοφώτιστου Γεώργιος. Τους ευχόμαστε να είναι πάντα καλά και να τον καμαρώνουν όπως θέλουν.

Η Κούλα Δουρίδα προσέφερε στο Σύλλογο 50 ευρώ.





Μάρτιος 2013


Ετήσια χοροεσπερίδα 2013 του συλλόγου των Καρδαριτσιωτών, Μάρτιος 2013, Αθήνα

Φωτογραφία από την Ετήσια χοροεσπερίδα 2013 του συλλόγου των Καρδαριτσιωτών, Μάρτιος 2013, Αθήνα

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.


Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μετά την κοπή της πίτας στο χωριό, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία και την δεύτερη εκδήλωση, την ετήσια χοροεσπερίδα στο κοσμικό κέντρο "ΧΙΛΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ" στις 9 Μαρτίου. Παρόλο την κρίση και την δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε όλοι μας, αξίζουν πολλά μπράβο στους Καρδαριτσιώτες και φίλους που στηρίζουν τον Σύλλογο μας.
Αξίζει να αναφέρουμε τους πατριώτες και φίλους που μας προσέφεραν τα δώρα για την λαχειοφόρο αγορά μας.
Οι δωροθέτες μας είναι οι εξής:
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΦΟΙ ΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΙ, ΒΟΥΒΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ, ΤΣΙΟΥΜΠΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΤΖΙΝΤΖΗΡΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΣΙΟΥΜΠΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΚΟΥΤΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ, ΔΟΥΡΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΟΠΤΙΚΑ ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗ, ΠΟΥΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε καλές δουλειές και να μας στηρίζουν πάντα.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν από τον σύλλογο του χωριού, παιδιά συμπατριωτών μας, που εισήχθησαν στις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ το περασμένο έτος.
Οι επιτυχίες των παιδιών μας είναι οι εξής:
Η Γιούτσου Βασιλική του Πέτρου, εισήχθη στο τμήμα Γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών.
Η Γιούτσου Μαρία του Δημητρίου, εισήχθη στο τμήμα κοινωνικής εργασίας ΤΕΙ Πάτρας.
Ο Ζαφειρόπουλος Μιχάλης του Αθανάσιου εισήχθη στο τμήμα ηλεκτρονικών μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών πολυτεχνείου Κρήτης.
Τους ευχόμαστε να είναι πάντα άξιοι στη ζωή τους και εις ανώτερα.





Φεβρουάριος 2013


Καρδαρίτσι, κοπή πίτας συλλόγου Καρδαριτσιωτών, Φεβρουάριος 2013

Φωτογραφία από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, Φεβρουάριος 2013, Καρδαρίτσι

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.


Στις 10 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το Δ.Σ. έκοψε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο μαγευτικό και κατάλευκο από το χιόνι Καρδαρίτσι, παρουσία πολλών εκδρομέων που είχαν κατέβει από την Αθήνα αλλά και σχεδόν όλων των μόνιμων κατοίκων του χωριού. Την εκδήλωση που επιμελήθηκε το Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε στο καφενείο της Βαγγελιώς Τσίκα και περιελάμβανε φαγητά (καλαμάκια χοιρινά στα κάρβουνα με πατάτες και σαλάτες) και άφθονο κρασί.
Μετά το πέρας του φαγητού ο Πρόεδρος Μηλιώνης Μιχάλης αφού ευχαρίστησε θερμά όλα τα μέλη του Δ.Σ. για την πολύτιμη βοήθεια τους έκοψε την πίτα και αντάλλαξε ευχές με τους παρευρισκόμενους για ευημερία και υγεία.
Έπειτα δεσμεύτηκε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. να κάνουν ότι μπορούν καλύτερο για το χωριό και να φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης που τους δείξανε.
Αξίζει να σημειώσουμε τα έσοδα που μαζευτήκανε από την εκδήλωση (370 ΕΥΡΩ), καθώς οι λιγοστοί κάτοικοι δώσανε από το υστέρημα τους και παρά την πενιχρή τους σύνταξη αγκαλιάσανε τον Σύλλογο για άλλη μια φορά.






Ιανουάριος 2013


Αθήνα, κοπή πίτας συλλόγου Καρδαριτσιωτών, Ιανουάριος 2013

Φωτογραφία από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, Ιανουάριος 2013

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.


Ο Σύλλογος τα Χριστούγεννα μοίρασε και φέτος μελομακάρονα κουραμπιέδες και ημερολόγιο σε όλους τους μόνιμους κατοίκους του χωριού μας για χρόνια πολλά.
Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο OSCAR η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου.
Παραβρέθηκαν 100 περίπου άτομα και αρκετοί επίσημοι. Μεταξύ αυτών, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο τέως Δήμαρχος πρώην Δήμου Κοντοβαζαίνης Ηλίας Αποσκίτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Γορτυνίας Γεώργιος Κανελόπουλος, ο Παναγιώτης Καρβελάς Αντιπρόεδρος Παγγορτυνιακής Ένωσης και οι εκδότες των εφημερίδων Γορτυνίας Κώστας Καλύβας και Αρκαδικοί Ορίζοντες Δημήτρης Γιαννακούρας.
Την πίτα μας ευλόγησε και έκοψε ο πάτερ Νεκτάριος Κιούλος από Μοναστηράκι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η γιαγιά του ήταν από το Καρδαρίτσι. Τον ευχαριστούμε που μας τίμησε με την παρουσία του.
Τα φλουριά κέρδισαν η Αργυροπούλου Αγγελική και ο Νικόλαος Π. Ζαφειρόπουλος. Το βραβείο για τους τυχερούς, εικόνες του Αγ. Νικολάου.
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το χωριό και τον σύλλογο, έγινε απολογισμός της διετίας 2011-2012 και εκλογές νέου Δ.Σ.Μετά την κοπή της πίτας και το λόγο του τέως Προέδρου του Συλλόγου Νίκου Γ. Παναγόπουλου ακολούθησαν εκλογές και εκλέχτηκαν τα νέα παρακάτω μέλη του Δ.Σ.
ΜΕΛΗ:
ΤΥΡΟΣ Θ. ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΣΙΚΑΣ Λ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΗΛΙΩΝΗΣ Κ. ΜΙΧΑΛΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Β. ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΣΙΚΑΣ Γ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΚΟΚΟΛΑΚΗ Β. ΙΩΑΝΝΑ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
ΤΣΙΚΑ Β. ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Θ. ΓΕΩΡΓΙΑ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΟΙ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ:
ΤΣΙΟΥΜΠΡΗΣ Γ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ Θ.ΧΡΗΣΤΟΣ
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Α. ΙΩΑΝΝΗΣ
Ευχόμαστε στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους. Θα παρακαλούσα όλους τους πατριώτες μας να στηρίξουν τον Σύλλογο μας όπως έκαναν έως τώρα.
Ο Νικόλαος Τύρος προσέφερε στον Σύλλογο 500 ευρώ εις μνήμην της συζύγου του Τασούλα.Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε να είναι πάντα καλά και να την θυμάται.







Τυπική φωτογραφία από την πλατεία του Καρδαριτσίου αρχές Φθινοπώρου.


Δείτε παλαιότερα νέα από το 2012 εδώ.



Ο καιρός