• Φωτογραφία από το νέο εκκλησάκι στο Καρδαρίτσι

    Στην σελίδα αυτή μπορείτε να δείτε νέα του Καρδαριτσίου όπως αυτά δημοσιεύτηκαν το 2014.



Τα νέα μας για το 2014


Δείτε τρέχοντα νέα εδώ.

Νέα Δεκεμβρίου 2014
Φωτογραφίες από την εκδήλωση του προστάτη των απανταχού Καρδαριτσιωτών, Αγίου Νικολάου, Δεκέμβριος 2014. Φωτογραφίες από την εκδήλωση του προστάτη των απανταχού Καρδαριτσιωτών, Αγίου Νικολάου, Δεκέμβριος 2014.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση του προστάτη των απανταχού Καρδαριτσιωτών, Αγίου Νικολάου, Δεκέμβριος 2014.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.


Με μεγάλη επιτυχία τελέστηκε η εκδήλωση του προστάτη των απανταχού Καρδαριτσιωτών, Αγίου Νικολάου. Μετά το πέρας της λειτουργίας, τελέστηκε αρτοκλασία και ο σύλλογος προσέφερε γλυκά και αναψυκτικά. Στη συνέχεια σύσσωμοι οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού, τα μέλη του συλλόγου αλλά και παρέες εκδρομέων απόλαυσαν το γεύμα που προσφέρθηκε στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων με άφθονο ποτό και γλέντι, χορηγία του συλλόγου μας. Το ωραιότερο κομμάτι της ημέρας ήταν το πατροπαράδοτο τραγούδι με το στόμα που απογείωσε το κέφι.
Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μοίρασε γλυκά στους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους του χωριού, σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης που κρατούν ακόμα τις Θερμοπύλες. Τιμητικά μαζί με τα γλυκά δόθηκε και από ένα ημερολόγιο καθώς και πολλές ευχές για καλή χρονιά με υγεία.


Νέα Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2014


Ο πρώην γραμματέας και μέλος του συλλόγου μας Χρήστος Παρασκευόπουλος και η σύζυγός του Γεωργία, απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, ένα πανέμορφο κοριτσάκι. Το Δ.Σ τους εύχεται ολόψυχα να τους ζήσει και να είναι πάντα καλότυχο.
Επίσης ο Χρήστος Μπόμπολης και η σύζυγός του Ηρώ, στις 18/11/14 απέκτησαν το δεύτερο παιδί τους ένα πανέμορφο κοριτσάκι. Ευχόμαστε να τους ζήσει και να είναι πάντα καλότυχο.
Τον χορό των γεννήσεων γι αυτό τον μήνα κλείνει από την μακρινή Αμερική ο Χάρης Μαννεσιώτης και η σύζυγός του Τερέζα που στις 26/10/14 απέκτησαν και αυτοί το πρώτο τους παιδί ένα πανέμορφο κοριτσάκι. Ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει και να είναι πάντα καλότυχο.
Στις 28/09/14 ο Γιάννης Παρασκευόπουλος και η σύζυγός του Διονυσία, βάπτισαν το δεύτερο τους παιδί. Τ' όνομα της νεοφώτιστης Ευτυχία.
Στις 02/11/2014 ο Αντώνης Ζαφειρόπουλος και η σύζυγός του Θάλεια, βάπτισαν το δεύτερο παιδί τους στην Τρίπολη. Τ' όνομα του νεοφώτιστου Παναγιώτης.


Νέα Σεπτεμβρίου 2014


Απεβίωσε ο τέως πρόεδρος του συλλόγου Ιωάννης Γιαννακόπουλος ( Γιαννίκος).
Η κηδεία του τελέστει στο χωριό μας, την Τρίτη 16/9 στις 11:00 π.μ.
Ο θάνατός του είναι μια μεγάλη απώλεια για το χωριό μας.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος.
Το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Γιάννη Γιαννακόπουλου έγινε την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Αγίας Παρασκευής Αττικής.
Διαβάστε :
«Δεύτε τελευταίον ασπασμόν» για τον αείμνηστο Γιάννη Γιαννακόπουλο στο Καρδαρίτσι Αρκαδίας.

Από π. Σταύρος Τρικαλιώτης, εφημέριο Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Αττικής


Δυστυχώς για το χωριό μας, έφυγε ακόμα ένας συμπατριώτης μας, ο Γιάννης Β Γιαννακόπουλος (Γιαννίκος ). Ειλικρινά ότι και να πούμε για τον μπάρμπα Γιάννη θα ναι λίγο. ¨Ήταν ένας από τους καλύτερους συμπατριώτες μας. Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με τα κοινά στον δήμο της Αγίας Παρασκευής. Βοήθησε πολλούς ανθρώπους ανεξαρτήτου κομματικής και ιδεολογικής πεποίθησης. Υπηρέτησε επίσης το αγαπημένο του χωριό με κάθε πιθανό τρόπο.Υπηρέτησε τον σύλλογο του χωριού μας για πολλά χρόνια από το πόστο του προέδρου και μέλους. Για μας τους νεώτερους ήταν δάσκαλος. Μας ενθάρρυνε με το δικό του τρόπο όποτε χρειαζόμαστε βοήθεια.
Χαρακτηριστική είναι η κουβέντα που μας είπε τον φετινό Αύγουστο στην πλατεία του χωριού, πως τον χειμώνα δεν θα φευγε από το χωριό του και τελικά είχε δίκιο. Θα μείνει στο αγαπημένο του χωριό για πάντα. Θείε σου ευχόμαστε καλό ταξίδι και να μας προσέχεις όλους από κει ψηλά. Ευχόμαστε στην οικογένεια θερμά συλλυπητήρια. Το μνημόσυνο για τα σαράντα θα γίνει στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Αγία Παρασκευή τις 10:00 π.μ. Το Δ.Σ του συλλόγου μας, ύστερα από έκτακτο συμβούλιο αποφάσισε να παρευρεθεί σύσσωμο στην νεκρώσιμη ακολουθία και να γίνει ένα κοινωφελές έργο εις μνήμη του μπάρμπα Γιάννη στο χωριό.
Συνεχίστηκε δυστυχώς η ατυχία για το χωριό μας με τον χαμό μιας ακόμα συμπατριώτισσας μας, της Βγένως Γιαννακοπούλου ( Λιάρου ). Δύο ξαδέρφια το ίδιο βράδυ.Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους.
Επίσης απεβίωσε η Τούλα Τσίκα ( Τσοκοτούλα ).Η οικογένεια ευχαριστεί όλους τους πατριώτες για την συμπαράσταση τους στο πένθος.Το μνημόσυνο για τα σαράντα θα τελεστεί στις 09 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 πμ στο νεκροταφείο Ηλιούπολης.Η οικογένεια πρόσφερε στον σύλλογο 200 ευρώ αντί στεφάνου εις μνήμη της μητέρας τους.Τους ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε συλλυπητήρια.
Ο Ηλίας Ζαφειρόπουλος και η σύζυγος του Δήμητρα Αναγνωστοπούλου, βάφτισαν στο Αίγιο την δεύτερη κορούλα τους. Τ' όνομα αυτής Ιωάννα. Μετά την βάφτιση ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι. Ευχόμαστε να ζήσει και νάναι πάντα καλότυχο.
Ανηψάκι απέκτησε ο πρόεδρος του συλλόγου. Στις 12/09/2014 ο Παναγιώτης Μηλιώνης και η σύζυγος του Μαριάνθη απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, ένα πανέμορφο κοριτσάκι. Τους ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει και να ναι πάντα καλότυχο.
Στις 28/09/2014 ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος και η σύζυγος του Κατερίνα απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, ένα πανέμορφο κοριτσάκι. Ευχόμαστε να ζήσει και να ναι πάντα καλότυχο.


Νέα Ιουλίου - Αυγούστου 2014


Ανήμερα της Αγ. Παρασκευής έγινε πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρουσία πολλών πιστών από το χωριό και τα γύρω χωριά.
Οι κτήτορες του ναού είχαν προετοιμάσει κατάλληλα τον χώρο και την εκκλησία με άρτους. Ο σύλλογος προσέφερε αναψυκτικά και νερά. Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε χορός έξω από την εκκλησία. Κλαρίνο έπαιξε ο Αντρέας ο Δασκαλόπουλος και τραγούδι και ταβούλι ο Αντώνης ο Ζαφειρόπουλος. Ο χορός κράτησε για αρκετή ώρα. Ακολούθησε φαγοπότι στην αίθουσα του χωριού και το γλέντι συνεχίστηκε έως αργά το βράδυ.
Η Βάσω και η Μαρία Νικολοπούλου της Αγ. Παρασκευής προσέφεραν στον Σύλλογο 70 ευρώ εις μνήμη των γονιών τους.
Το δεκαπενταύγουστο το Καρδαριτσιώτικο αντάμωμα αναβλήθηκε λόγω του γεγονότος ότι έφυγαν από την ζωή πολλοί πατριώτες μας. Τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όλους και προσδοκούμε άλλο χρόνο να συνεχίσουμε το “Αντάμωμα”.
Πολλές εργασίες έγιναν από το σύλλογο στο χωριό.
Έγινε καθαρισμός στις πλατείες, την παιδική χαρά και σε πολλούς δρόμους. Επίσης καθαρίστηκε ο δρόμος προς το νεκροταφείο και το νεκροταφείο. Μέλη του συλλόγου με κασμάδες, φτυάρια και αξίνες ξέχωσαν την βρύση στο Στριβουνίτσι που ήταν σε κακά χάλια.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα μέλη του Συλλόγου αντικαθιστούν τον ανύπαρκτο Δήμο. Μετά από πολλές παρεμβάσεις αλλάχτηκαν οι καμένες λάμπες και μαζεύτηκαν τα σκουπίδια που παρέμεναν αμάζευτα τις μέρες του δεκαπενταύγουστου με αποτέλεσμα να τα σκορπίζουν τα σκυλιά και οτιδήποτε άλλα ζώα.
Παρόλο τις φιλότιμες προσπάθειες του συλλόγου που προσπαθεί να διατηρεί το χωριό μας καθαρό και να μπορούμε να πηγαίνουμε στα σπίτια μας και στις πλατείες και σε άλλους χώρους του χωριού μας, δεχτήκαμε και παράπονα από τους κατοίκους. Τους πληροφορούμε ότι αρμόδιος είναι ο Δήμος και ο τοπικός Πρόεδρος. Ο συλλογος κάνουμε φιλότιμες προσπάθειες, και δεν αξίζει να δέχεται τέτοια παράπονα. "Τα παράπονα στον Δήμαρχο", που λέει και η παροιμία.
Ο Κώστας Αντωνίου και η Ειρήνη παντρεύτηκαν στις 28 Ιούνη στην Αγ. Βαρβάρα στο Ίλιον. Τους ευχόμαστε να ζήσουν και βίο ανθόσπαρτο.
Η Αγγελική Παναγοπούλου και ο σύζυγος της Ευγένιος βάπτισαν το γιο τους στον Αγ. Φλώρο Καλαμάτας. Το όνομα του νεοφώτιστου Ευστάθιος. Τους ευχόμαστε να τους ζήσει.
Απεβίωσε ο Θανάσης Μουρούτης ετών 59. Ο Γεώργιος Ηλιόπουλος έδωσε στο Σύλλογο 50 ευρώ αντί στεφάνου.
Απεβίωσε ο Ζαφειρόπουλος Δημήτριος ,για πολλά χρόνια ιεροψάλτης του χωριού μας. Ο γιος του Νεοκλής έδωσε 50 ευρώ στο Σύλλογο εις μνήμην του.
Απεβίωσε η Πηνελόπη Παρασκευοπούλου και ο Λεωνίδας Θ. Τσίκας. Εκφράζουμε στις οικογένειες τους θερμά συλλυπητήρια.


Νέα Ιουνίου 2014


Του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο ξωκλήσι του χωριoύ μας παρουσία πολλών πιστών από το Καρδαρίτσι και τα γειτονικά χωριά.
Μετά τη θεία Λειτουργία τελέσθηκε, όπως έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο από το Σύλλογό μας, τρισάγιο στους ευεργέτες του χωριού μας: Κωνσταντίνου και Ελένης Λαμπροπούλου κτητόρων του Ναού, Κωνσταντίνου και Σουζάνας Σέχα που έχουν φτιάξει τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, την Τρανή Βρύση και τον μαντρότοιχο περιφερειακά της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, όπως και του Γεωργίου Αγγελόπουλου που έχει φτιάξει την αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του χωριού μας.
Ο Σύλλογος με αυτήν την πράξη του τιμά και διατηρεί αιώνια την μνήμη των ευεργετών του.
Αξίζει να αναφερθούμε και στον Παντελή Γιαννακόπουλο, που στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, δαπάνησε ένα μεγάλο ποσό για την διαμόρφωση του εξωτερικού και εσωτερικού χώρου της εκκλησίας με πλακόστρωτο και μαντρότοιχο περιμετρικά του Ναού. Μας ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρώσει το έργο μέχρι τέλους. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και τον κατατάσσουμε ως νέο ευεργέτη του χωριού μας.
Ο Σύλλογος τέλεσε αρτοκλασία υπέρ των απανταχού Καρδαριτσιωτών και οικογενειών τους. Ακολούθησε κλήρωση 2 αρνιών, το ένα ήταν του Συλλόγου ενώ το άλλο διέθεσε ο Γεώργιος Δ. Τσίκας. Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε υγεία στην οικογένειά του.
Τα αρνιά έτυχαν στη Γεωργία Γιαννακοπούλου και στο Γιάννη Αθανασιάδη.
Από το Σύλλογο παρευρέθησαν ο πρόεδρος Μιχάλης Μηλιώνης, ο τέως πρόεδρος Νικόλαος Γ. Παναγόπουλος, ο αντιπρόεδρος Ιωάννης Θ. Τύρος, ο Νικόλαος Π. Ζαφειρόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ένωσης Συλλόγων πρώην Δήμου Κοντοβάζαινας (Θεόδωρος Κακούρης) και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βελιμαχητών (Κωνσταντίνος Σταθόπουλος). Ακολούθησε φαγοπότι στην αίθουσα του χωριού με τον Παπαχρήστο να ξεκινάει το τραγούδι με το στόμα θυμίζοντάς μας παλιούς καλούς καιρούς.
Αξίζει να αναφέρουμε τους λειτουργούς της εκκλησίας: τον Παπαχρήστο και τον Παναγιώτη Θωμά καθώς επίσης και τους ψάλτες: Γεώργιο Γιαννακόπουλο (Νταγάκος), Ιωάννη Θ. Τύρο και Σωτήριο Λαμπρόπουλο. Τους ευχαριστούμε που δίνουν ζωή στο χωριό μας.
Προσέφεραν στο Σύλλογο από 50 ευρώ οι: Θεόδωρος Κακούρης, Παντελής Γιαννακόπουλος και Ιωάννης Γ. Γιαννακόπουλος, ενώ από 20 ευρώ: Κούλα Δουρίδα.
Της Αγίας Τριάδας ο Σύλλογος έκανε αρτοκλασία στον Άγιο Νικόλαο. Τα παλιά χρόνια γίνονταν και το πανηγύρι του χωριού μας με 3 ζυγιές όργανα ενώ τώρα κάνουν πανηγύρι με τους τσακωμούς τους, οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού μας.
Ο Σύλλογος προγραμματίζει εκδηλώσεις το καλοκαίρι στο χωριό (της Αγίας Παρασκευής και το δεκαπενταύγουστο το Καρδαριτσιώτικο αντάμωμα).


Φωτογραφίες από τα έργα ανάπλασης στο κεντρικό σοκάκι του χωριού 2014 Φωτογραφίες από τα έργα ανάπλασης στο κεντρικό σοκάκι του χωριού 2014 Φωτογραφίες από τα έργα ανάπλασης στο κεντρικό σοκάκι του χωριού 2014 Φωτογραφίες από τα έργα ανάπλασης στο κεντρικό σοκάκι του χωριού 2014

Φωτογραφίες από τα έργα ανάπλασης στο κεντρικό σοκάκι του χωριού, Άνοιξη 2014


Νέα Μαΐου 2014


Του Αγ. Γεωργίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο εξωκλήσι με αρτοκλασία υπέρ των απανταχού Καρδαριτσιωτών και των οικογενειών τους.
Την Παρασκευή του Πάσχα στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στο Κάστρο, ο Σύλλογος μαζί με τους άρτους προσέφερε νερά και αναψυκτικά στους παρευρισκόμενους πιστούς.
Αποτελέσματα εκλογών στο χωριό :
Ηλίας Π. Ζαφειρόπουλος με το συνδυασμό του Γιαννόπουλου 26 ψήφους, Χρήστος Δ. Δουρίδας 20 ψήφους και Θεόδωρος Ι. Καλογερόπουλος 3 ψήφους με τον συνδυασμό του Κολοβού.
Πάρεδρος βγήκε ο Ηλίας Π. Ζαφειρόπουλος. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.
Η αποχή ανήλθε στο 50%.
Η Σουζάνα Ι. Ζαφειροπούλου και ο άντρας της Δημήτρης απέκτησαν το τρίτο τους αγοράκι. Τους ευχόμαστε να τους ζήσει και να είναι καλότυχο.
Στις 02/05/2014 απεβίωσε η Μαρία Λαμπροπούλου. Ο γιος της Σωτήρης Λαμπρόπουλος προσέφερε στο Σύλλογο 300 ευρώ εις μνήμη της μητέρας του.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της και να την θυμούνται πάντα.
Ο Αντώνης Ι. Ζαφειρόπουλος παραιτήθηκε λόγω ανειλημμένων στρατιωτικών υποχρεώσεων από ταμίας του Συλλόγου και παραμένει ως απλό μέλος του ΔΣ.
Του ευχόμαστε καλή στρατιωτική θητεία. Ταμίας ανέλαβε ο έως τώρα βοηθός ταμία, Κώστας Λ. Τσίκας.


Νέα Απριλίου 2014


Φωτογραφία από τον επιτάφιο, Πάσχα 2014, Καρδαρίτσι
Φωτογραφία από τον επιτάφιο, Πάσχα 2014, Καρδαρίτσι


Παρά τις άσχημες καιρικές και οικονομικές συνθήκες ,πολλοί ήταν πατριώτες που κατέβηκαν στο χωριό και γιόρτασαν με λαμπρότητα και κατάνυξη την Ανάσταση του Κυρίου μας. Με έξοδα του συλλόγου, αγοράστηκαν λουλούδια για τον στολισμό του επιταφίου του χωριού, που φέτος ήταν ωραιότερος από κάθε άλλη χρονιά.
Τον στολισμό επιμελήθηκαν ο τέως πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Παναγόπουλος με τον γιο του Γιώργο και τον ανηψιό του Γιάννη, ο Νίκος Τσίκας με την γυναίκα του Τασία και ο Νίκος Τσίκας με την γυναίκα του Κατερίνα.
Του Αγ. Γεωργίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο εξωκλήσι με αρτοκλασία υπέρ των απανταχού Καρδαριτσιωτών και των οικογενειών τους.
Την Παρασκευή του Πάσχα στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής, στο Κάστρο ο Σύλλογος μαζί με τους άρτους προσέφερε νερά και αναψυκτικά στους παρευρισκομένους πιστούς.
Στις 26/04/2014 η Αγγελική  Ι. Παναγόπουλου και ο σύζυγος της Ασημάκης βάπτισαν την κόρη τους. Το όνομα της νεοφώτιστης Μαρία. Ευχόμαστε στους γονείς και στους παππούδες να τους ζήσει και να την καμαρώνουν όπως αγαπάνε.
Στις 07/04/14 απεβίωσε ο Καλογερόπουλος Θόδωρος ετών 82. Η οικογένεια του Ιωάννη Σταθόπουλου αντί στεφάνου, δώρισε στον σύλλογο 100 ευρώ.
Το Δ.Σ. εύχεται στους υποψήφιους πατριώτες μας, καλή επιτυχία στις δημοτικές εκλογές.


Νέα Μαρτίου 2014


Παρά τις δύσκολες εποχές που διανύουμε,οι πατριώτες και οι φίλοι μας , όχι μόνο μας τίμησαν με την παρουσία τους αλλά εξάντλησαν και τους λαχνούς της λαχειοφόρου μας αγοράς, προσφέροντας μεγάλη οικονομική ενίσχυση στα οικονομικά του συλλόγου μας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος κ. Γιαννόπουλος και ο πρόεδρος του συλλόγου βελημαχιτών Νίκος Χριστόπουλος.
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν με αναμνηστικές πλακέτες και δύο συμπατριώτες μας για την τεράστια προσφορά τους στο χωριό μας. Πρώτος ο Νίκος Γ. Αναγνωστόπουλος, ο οποίος διέθεσε ένα σημαντικό ποσό για την ανακατασκευή της βρύσης του Ρίβλου, εις μνήμην των γονιών του, προσφέροντας στο χωριό ένα πραγματικό στολίδι. Δεύτερος ο Παντελής Γ. Γιαννακόπουλος, ο οποίος έκανε γνωστότερο το χωριό μας, εκδίδοντας ένα βιβλίο που προβάλει τα πανέμορφα τοπία του αλλά και με τραγούδια που ναι γραμμένα γι αυτό. Μαζί με το βιβλίο έχει προσφέρει και ημερολογιακές ατζέντες τσέπης. Το μεγαλύτερο όμως έργο του είναι αυτό που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη στον ιερό ναό Αγ. Κων/νου και Ελένης. Πλακόστρωση στο εσωτερικό και εξωτερικό μέρος του Ναού και στήριξη με πετρόχτιστο μαντρότοιχο περιμετρικά. Τέλος έχει διαθέσει και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την ανέγερση του καμπαναριού του Αγ. Νικολάου. Τους Ευχαριστούμε και ευχόμαστε να βρεθούν μιμητές των έργων τους, ώστε να κάνουμε το ήδη υπέροχο χωριουδάκι μας ομορφότερο.
Επίσης βραβεύτηκαν και οι εξής φοιτητές για την είσοδό τους σε ανώτερα ιδρύματα και τα πτυχία τους:
Χατζηστεφάνου Σ. Μιχάλης για την επιτυχία τους στο τμήμα φαρμακευτικής πανεπιστημίου Πειραιά.
Παναγόπουλο Π. Θοδωρή για την επιτυχία του στο τμήμα οργάνωσης και διοίκησης πανεπιστημίου Πειραιά.
Γιαννακοπούλου Ι Αναστασία για το πτυχίο της στην ιταλική γλώσσα και φιλολογία πανεπιστημίου Αθηνών.
Τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και υγεία στην ζωή τους.
Να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε και τους δωροθέτες μας που κάθε χρόνο μας στηρίζουν και μας προσφέρουν απλόχερα δώρα για την λαχειοφόρο μας. Καλές δουλειές τους ευχόμαστε.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΦΟΙ ΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΙ – ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ - ΒΟΥΒΑΚΗΣ – ΠΟΥΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΤΣΙΟΥΜΠΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΤΖΙΝΤΖΙΡΑ ΕΙΡΗΝΗ – ΤΣΙΟΥΜΠΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ - ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ – ΜΠΑΛΟΥΡΔΟΣ ΑΕ – ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ – ΔΟΥΡΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – RISCO – ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΘΗΣ.
Ο σύλλογος προγραμματίζει εκδηλώσεις για το Πάσχα στο χωριό και εύχεται σε όλους τους πατριώτες και στους εργαζομένους στην εφημερίδα Γορτυνία χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση. Ελπίζουμε μαζί με την Ανάσταση του Κυρίου μας, ν' αναστηθεί και η χώρα μας και να ξεπεραστεί ο Γολγοθάς που βιώνουμε όλοι μας.
Θα θέλαμε επίσης ν' αναφέρουμε στο σημείο αυτό και τα έσοδα από την εκδήλωση της πίτας που είχε πραγματοποιηθεί στο χωριό στις 09/02/2014. Δουρίδα Κούλα : 20 ευρώ - Παρασκευοπούλου Νικούλα : 100 ευρώ - Τσιουμπρή Παναγιώτα : 20 ευρώ - Παπαγιάννης Βασίλης : 50 ευρώ - Θωμάς Παναγιώτης : 100 ευρώ - Γιούτσου Ευθαλία : 80 ευρώ - Γιούτσος Στέφανος : 50 ευρώ.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας 2014 στο Καρδαρίτσι
Καρδαρίτσι, κοπή πίτας συλλόγου Καρδαριτσιωτών, Φεβρουάριος 2013
Φωτογραφία από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, Φεβρουάριος 2014, Καρδαρίτσι

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.


Νέα Φεβρουαρίου 2014


Ο σύλλογος έκοψε στις 09 Φεβρουαρίου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πρωτοχρονιάτικη πίτα και στο χωριό.
Η κοπή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του χωριού παρουσία όλων των μόνιμων κατοίκων αλλά και πολλών εκδρομέων από την Αθήνα. Ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι με άφθονα φαγητά και ποτά προσφορά του συλλόγου. Τον χορό άνοιξε η νεολαία, που όπως πάντα δίνει βροντερό παρόν στις εκδηλώσεις του συλλόγου, παρασέρνοντας και τους υπολοίπους. Αποκορύφωμα της γιορτής ήταν όταν τελείωσε ο χορός και άρχισε το πατροπαράδοτο τραγούδι με το στόμα, που θύμισε παλιούς καλούς καιρούς.
Το φλουρί της πίτας κέρδισε ο νεότερος μόνιμος κάτοικος του χωριού μας, ο Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος του Κων/νου. Σαν δώρο του δόθηκε από τον σύλλογο μια εικόνα του προστάτη μας Αγ. Νικολάου. Του ευχόμαστε να είναι πάντα καλότυχος, να τον φυλάει ο Άγιος και να φέρει τύχη στο χωριό μας.
Το Δ.Σ εκπροσώπησε ο πρόεδρος Μηλιώνης Μιχάλης, η γραμματέας Ιωάννα Χατζηκοκολάκη και τα μέλη Τσίκας Νίκος, Τύρος Ιωάννης και Ζαφειρόπουλος Νίκος. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης και οι τέως πρόεδροι του συλλόγου, Μουρούτης Χρήστος, Ζαφειρόπουλος Γιάννης και Παναγόπουλος Νίκος, καθώς και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου των Βιδιακιτών Καράμπελας Κων/νος.
Αφού ευχαριστήσουμε όσους εργάστηκαν για την εκδήλωση αυτή, να ευχηθούμε και του χρόνου να είμαστε όλοι εκεί με υγεία να το επαναλάβουμε.
Απεβίωσε ο Γιούτσος Ιωάννης. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.


Νέα Ιανουαρίου


Αγαπητοί συμπατριώτες
Όπως θα γνωρίζετε στο χωριό μας τον Οκτώβριο καταστράφηκε από πυρκαγιά ολοσχερώς, το πατρικό σπίτι του Θεόδωρου Δουρίδα και της οικογενείας του. Επειδή ο Σύλλογός μας πάντα γίνεται αρωγός σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις και θέλοντας να μπορέσει να υλοποιήσει όλες τις προσφορές που έχει δεχτεί, παραθέτει τους ακόλουθους τραπεζικούς λογαριασμούς της οικογένειας, ώστε να καταθέσει μια ελάχιστη βοήθεια όποιος πατριώτης μπορεί και θέλει να βοηθήσει.
Εθνικής: 089-0027 3320 (ΙΒΑΝ GR8201100890000008900273320),
Πειραιώς: 5052-019198-683 (IBAN GR3601720520005052019198683),
Alpha: 1980 0231 000 5835 (ΙΒΑΝ GR2001401220198002310005835)

Με επιτυχία έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 17:00 στο ‘OSCAR HOTELS’ (Ξενοδοχείο ΟΣΚΑΡ ).
Κυκλοφορεί επίσης το νέο ωραιότατο Ημερολόγιο για το έτος 2014 με στιχάκια , παροιμίες και φωτογραφίες υπέροχων τοπίων του χωριού μας, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από τα μέλη του Δ.Σ.
Στις 11/1/14 απεβίωσε ο Δημήτρης Βασιλείου Δημόπουλος σε ηλικία 87 ετών.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλληπητήρια στην οικογένειά του.
Την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 απεβίωσε ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου μας, Δεμίρης Θεόδωρος σε ηλικία 89 ετών.
Ο σύλλογος των Καρδαριτσιωτών και το ΔΣ εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος.
Δείτε τον επικήδειο λόγο όπως αυτός γράφτηκε και εκφωνήθηκε από τον Γιάννη Ζαφειρόπουλο.

Δείτε παλαιότερα νέα από το 2013 εδώ.




Ο καιρός