Καλώς ήλθατε στον επίσημο ιστότοπο του συλλόγου των Καρδαριτσιωτών

Καρδαρίτσι 15 Αυγούστου 2020

Αύγουστος 2020

 

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος στο χωριό μας η Κοίμηση της Θεοτόκου. Παραμονή της εορτής τελέστηκε η λειτουργία των εγκωμίων της Κοίμησης της Θεοτόκου με στολισμό του επιτάφιου και πανέμορφα τροπάρια. Ευχαριστούμε θερμά τους ψάλτες μας Νεοκλή Ζαφειρόπουλο και Αντώνη Χ. Ζαφειρόπουλο καθώς και τον Παρασκευά Δουρίδα από το Βούτσι για την δωρεάν συνεισφορά του. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην κεντρική εκκλησία του χωριού μας με πλήθος κόσμου να γεμίζει τον ναό. Έγινε αρτοκλασία υπέρ υγείας των εορταζόντων και των Απανταχού Καρδαριτσιωτών.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν αναψυκτικά και γλυκά στους παρευρισκομένους από τον σύλλογο. Την πιο θερμή μας ευχαριστία και στον π. Γαβριήλ Γαλανή για όλες τις λειτουργίες και για την τεράστια προσπάθεια του να βρεθεί και δεύτερος ιερέας ώστε να εορταστεί η Κοίμηση της Θεοτόκου ανήμερα και στα δύο χωριά.

Ευχαριστούμε θερμά τον Ηλία Τσίκα και την σύζυγο του για την δωρεάν αποκατάσταση του γύψινου Τέμπλου στο εκκλησάκι του Κάστρου της Παναγίας και για τους Σταυρούς που μας προσέφερε. Η Παναγία πάντα βοήθεια τους.

 

Στην επισκευή των ζημιών τόσο εξωτερικά όσο και στον εσωτερικό χώρο στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, προέβησαν τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής. Έγινε στοκάρισμα και βάψιμο στους τοίχους καθώς και της μεταλλικής πόρτας. Η εργασία έγινε δωρεά των κουμπάρων Νικολάου Παναγόπουλου και Ιωάννη Αγγελόπουλου. Τους ευχόμαστε υγεία και η Αγία Παρασκευή πάντα βοήθεια τους.

 

Ο Κωνσταντίνος Δ. Τσίκας προχώρησε στην δωρεά νέων σιδερένιων καθισμάτων στα παγκάκια της κεντρικής πλατείας του χωριού, σε αντικατάσταση των παλαιών και φθαρμένων ξύλινων. Προσέφερε επίσης δωρεάν μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου ΜΗΛΙΩΝΗ Μιχαήλ την μεταφορά και τοποθέτηση τους. Τον ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα του.

Ο γενικός γραμματέας του συλλόγου μας Γεώργιος Νικολόπουλος, βάφτισε τον εγγονό του. Το όνομα του νεοφώτιστου Αλέξανδρος - Βαγγέλης. Ευχόμαστε στους τρισευτυχισμένους γονείς Ντορούλα και Θοδωρή να τους ζήσει, να είναι πάντα καλότυχο και ο Άγιος Νικόλαος βοήθεια του.