Ετήσια χοροεσπερίδα 2020

Ο σύλλογος των Καρδαριτσιωτών πραγματοποίησε για μία ακόμη χρονιά, με πολύ μεγάλη επιτυχία, την ετήσια χοροεσπερίδα του την Κυριακή  16 Φεβρουαρίου 2020 στο κοσμικό κέντρο διασκέδασης CABANA Live Stage.

Νέο καμπαναριό

 

Με την βοήθεια του Αγίου Νικολάου και κόντρα στις προβλέψεις του καιρού, πλήθος πατριωτών και επισκεπτών που ξεπέρασαν τα 150 άτομα, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τον Αγιασμό του νέου καμπαναριού στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Καρδαριτσίου. Ο Άγιος να είναι πάντα βοήθεια του μέγα ευεργέτη Παντελή Γιαννακόπουλου και της οικογένειας Γιαννακόπουλων για όσα έχουν προσφέρει στο χωριό. Ευχαριστούμε πολύ τους ψάλτες: Δήμαρχο Ευστάθιο Κούλη, Παρασκευά Δουρίδα, Νεοκλή Ζαφειρόπουλο, Αντώνη Ζαφειρόπουλο και Τάκη από το Βελιμάχι και την εκκλησιαστική επιτροπή του Ναού για την προετοιμασία της εκδήλωσης.

Νέα Φεβρουαρίου 2020

 Παρόλο τα πρόσφατα πένθη, και τις μεγάλες απουσίες πατριωτών λόγω σοβαρών ασθενειών, με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια χοροεσπερίδα του συλλόγου μας. Στο κάλεσμα μας 280 πατριώτες και φίλοι ανταποκρίθηκαν και περάσαμε ένα πανέμορφο απόγευμα γεμάτο κέφι και χορό..

Νέα Ιουλίου 2020

Μετά τις δύσκολες στιγμές που έζησε η ανθρωπότητα λόγω της επιδημίας, το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εύχεται σε όλους τους πατριώτες υγεία, υπομονή και σύνεση για να μπορούμε να απολαμβάνουμε το όμορφο χωριό μας συνεχώς.
   Το τελείωμα της καραντίνας εορτάστηκε δεόντως στο Καρδαρίτσι αφού συνέπεσε με την εορτή του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

Σε εορταστικό κλίμα τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο εκκλησάκι του χωριού παρουσία 60 και πλέον πατριωτών και επισκεπτών. Έγινε αρτοκλασία υπέρ υγείας των απανταχού Καρδαριτσιωτών και τρισάγιο εις μνήμην των κτητόρων του Ναού. Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν αναψυκτικά και γλυκά στους παρευρισκομένους. Τα αναψυκτικά ήταν προσφορά του Σωτήρη Λαμπρόπουλο. Και του χρόνου με υγεία.

    Λόγω αδυναμίας της δημοτικής αρχής να προσφέρει τα αυτονόητα στα χωριά μας, ο πρόεδρος του χωριού Ηλίας Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος του συλλόγου και τα μέλη του προσέφεραν εθελοντική εργασία και καθάρισαν τους δρόμους και τα σοκάκια του χωριού μας. Κόπηκαν τα σπάρτα στις εισόδους του χωριού και καθαρίστηκε μέχρι και το τελευταίο δρομάκι ώστε να μπορούν οι πατριώτες να πηγαίνουν με άνεση στα σπίτια τους . Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και όλο το καλοκαίρι για την διατήρηση των κόπων μας.
   Την Κυριακή 26 Ιουλίου θα γίνει θεία Λειτουργία και εκδήλωση από το σύλλογο για την εορτή της Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο εκκλησάκι.
   Το Σάββατο 15 Αυγούστου θα τελεστεί θεία Λειτουργία και το βράδυ θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα.
Επίσης το Διοικητικό συμβούλιο έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις για τους μικρούς μας φίλους: Παράσταση Καραγκιόζη και περιπάτους για να γνωρίσουν τις ομορφιές του χωριού μας.
    Ο σύλλογος για 10η συνεχόμενη χρονιά, κέντρωσε 40 δέντρα διαφόρων ειδών. Ήδη απολαμβάνουν καρπούς οι πατριώτες.
   Η Μουρούτη Παναγιώτα προσέφερε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Πασχαλινό κάλυμμα της Αγίας Τράπεζας.
   Η Ασπασία Γιαννακοπούλου προσέφερε κάλυμμα για την Αγία Τράπεζα και κουρτίνες για το τέμπλο της εκκλησίας Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Οι Άγιοι πάντα να είναι βοήθεια τους.
   Ο Κωνσταντίνος Αντωνίου και η σύζυγός του Ειρήνη, βάφτισαν το δεύτερο παιδάκι τους. Το όνομα του νεοφώτιστου Φίλιππος. Ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει.
   Την Δευτέρα 06 Απριλίου απεβίωσε η συμπατριώτισα μας Ευγενία Μανεσιώτη - Ηλιοπούλου. Η οικογένεια Νικολάου Μουρούτη προσέφερε στον σύλλογο 300 ευρώ αντί στεφάνου.
   Το Σάββατο 02 Μαΐου απεβίωσε ο συμπατριώτης μας Κωστόπουλος Αθανάσιος ετών 93. Συλλυπητήρια στους οικείους τους και καλό Παράδεισο.