• 10ο Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα - Καρδαρίτσι

    Στην σελίδα αυτή μπορείτε να δείτε νέα του Καρδαριτσίου όπως αυτά δημοσιεύτηκαν το 2018.Τα νέα μας


Νέα Φεβρουαρίου 2018

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου ο σύλλογος έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα προς τιμή των μόνιμων κατοίκων του χωριού.. Η γιορτή έγινε στο καφενείο της Βαγγελιώς που είχε γεμίσει ασφυκτικά από 50 και πλέον άτομα. Παραβρέθηκαν όλοι οι κάτοικοι του χωριού καθώς και πλήθος επισκεπτών από Αθήνα. Τα ποτά που καταναλώθηκαν ήταν προσφορά του συλλόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της ίδιας μέρας είχε γίνει Θεία Λειτουργία όπου κοινώνησαν οι λιλιπούτειοι καρναβαλιστές μας.
Για την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 προγραμματίστηκε η ετήσια χοροεσπερίδα του συλλόγου μας στην Χασιά στο κέντρο Έλατος λεωφόρος Φυλής 2. Στην ορχήστρα θα βρίσκεται ο με το κλαρίνο του ο Κωνσταντίνος Δουρίδας και στο τραγούδι ο Γιώργος Μπέκιος.
Στην εκδήλωση θα βραβευτούν οι επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Όποιος γνωρίζει τυχόν επιτυχόντες να επικοινωνήσει με τα μέλη του συλλόγου να δηλωθούν τα στοιχεία..

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του στο ξενοδοχείο Oscar. Η αίθουσα από νωρίς γέμισε ασφυκτικά με 110 και πλέον πατριώτες που ήρθαν να ανταλλάξουμε ευχές και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί τα κάλαντα του συλλόγου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό οι τρεις βουλευτές Αρκαδίας: Παπαηλίου Γιώργος, Βλάσσης Κωνσταντίνος και Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, η υποψήφια βουλευτής Τατούλη Εύη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κούλης Στάθης, η πρόεδρος του πολυσυλλόγου Παπαγιάννη Ελένη και ο εκδότης της εφημερίδας Γορτυνίας Καλύβας Κωνσταντίνος.
Η εκδήλωση άνοιξε με την ευλογία της βασιλόπιτας από τον πάτερ Λεωνίδα ο οποίος είναι από το Βελημάχι και είναι και γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου Βελημαχιτών. Στη συνέχεια τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μαζί με όλα τα μικρά παιδιά που βρισκόντουσαν στην εκδήλωση έψαλλαν τα κάλαντα του συλλόγου, τα οποία να υπενθυμίσουμε πως είναι γραμμένα το 1988 από το τότε διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον αείμνηστο Δεμίρη Θεόδωρο. Αφού μοιράστηκε η πίτα ο πρόεδρος του συλλόγου Μηλιώνης Μιχάλης απεύθυνε με την σειρά του χαιρετισμό και αφού ευχαρίστησε τους πατριώτες που τίμησαν και αυτή την εκδήλωση του συλλόγου, αναφέρθηκε στα έργα που έκανε ο σύλλογος στο χωριό μέσα στην χρονιά: μόνωση και πλακόστρωση κεντρικής πλατείας, βάψιμο της αίθουσας και αντικατάσταση της παλιάς σιδερένιας πόρτας με νέα αλουμινένια.
Επίσης τέθηκε και ο νέος μεγάλος στόχος του συλλόγου, που για φέτος είναι να ξεκινήσει η δημιουργία ξενώνα στο Καρδαρίτσι και η μετατροπή του σχολείου σε πολιτιστικό μουσείο. Γι αυτό το φιλόδοξο σχέδιο που θ’ αλλάξει ριζικά το χωριό μας, χρειάζεται η οικονομική βοήθεια όλων ώστε να μπορέσουν να μπουν φέτος οι θεμέλιοι λίθοι. Το φλουρί της βασιλόπιτας που έδινε στον τυχερό μια εικόνα του Αγίου Νικολάου, κέρδισε φέτος ο Γιάννης Μουρούτης. Ευχόμαστε πάντα υγεία και ο Άγιος Νικόλαος να τον φυλάει.

Την τελευταία Κυριακή των αποκριών 18 Φεβρουαρίου το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την κοπή πρωτοχρονιάτικης (και αποκριάτικης) βασιλόπιτας στο Καρδαρίτσι, θέλοντας έτσι να τιμήσει τους μόνιμους κατοίκους του χωριού. Σχετική ενημέρωση και λεπτομέρειες θα υπάρχουν στο site του συλλόγου και στο facebook τις επόμενες μέρες.

Για την Κυριακή 04 Μαρτίου και ώρα 13:00 το μεσημέρι προγραμματίστηκε η ετήσια χοροεσπερίδα του συλλόγου στην Χασιά στο κέντρο Έλατος. Στην ορχήστρα θα βρίσκεται ο Κώστας Δουρίδας με το κλαρίνο του και στο τραγούδι ο Γιώργος Μπέκιος. Σχετική ενημέρωση θα υπάρχει και με την αποστολή γραμμάτων μέσω ΕΛΤΑ.

Απεβίωσε την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου2017 ο συμπατριώτης μας Σταθόπουλος Αθανάσιος ετών 92. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα την Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.Ο καιρός