ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΔΑΡΙΤΣΙΩΤΏΝ


  • Φωτογραφία από το νέο εκκλησάκι στο Καρδαρίτσι

    Στην σελίδα αυτή διαβάστε λιγα λόγια για την κηδεία του αείμνηστου Γιάννη Γιαννακόπουλου.«Δεύτε τελευταίον ασπασμόν» για τον αείμνηστο Γιάννη Γιαννακόπουλο στο Καρδαρίτσι Αρκαδίας.
Από π. Σταύρος Τρικαλιώτης, εφημέριο Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής ΑττικήςΚηδεία Ιωάννη Γιαννακόπουλου, καρδαρίτσι 16 Σεπτεμβρίου 2014
Πορεία προς το κοιμητήριο του χωριού της νεκρώσιμης ακολουθίας

Κηδεία Ιωάννη Γιαννακόπουλου, καρδαρίτσι 16 Σεπτεμβρίου 2014
Ακολουθούν συγγενείς και φίλοι...

«Τα μάθατε;», μου είπε φίλος απο την Αγία Παρασκευή το πρωί της Δευτέρας της 15/ 09/ 2014 . «Πέθανε τα ξημερώματα ο πατέρας του Βασίλη». Το νέο διαδόθηκε γρήγορα κι έφερε θλίψη στη γειτονιά του Τσακού και σε όλο το προάστιο της Αγίας Παρασκευής. Ο μπαρμπα-Γιάννης Γιαννακόπουλος, ο πρώην Αντιδήμαρχος και πατέρας του τέως Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Βασίλη Γιαννακόπουλου, έφυγε πλήρης ημερών (90 ετών), «επ᾽ ελπίδι», όμως, «ζωής αιωνίου».
Την άλλη μέρα, Τρίτη 16 / 09/ 2014, έγινε η εξόδιος ακολουθία στο αγαπημένο του χωριό Καρδαρίτσι Αρκαδίας, όπως ήταν η επιθυμία του, με τη συμμετοχή 200 περίπου ατόμων, φίλων και συγγενών από την Αθήνα αλλά κυρίως, γνωστών και φίλων από τα γύρω χωριά.
Κι ενώ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έβρεχε εκείνη την ημέρα, το Καρδαρίτσι τον περίμενε ηλιόλουστο να τον δεχτεί στη γη που αγάπησε, που περπάτησε, που την πότισε με τον ιδρώτα του.

Η εξόδιος ακολουθία ετελέσθη από τον 80χρονο ιερέα του χωριού π. Χρήστο Τσιρώνη και από τον π. Σταύρο Τρικαλιώτη, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Αττικής στην Εκκλησία του χωριού, τον Άγιο Νικόλαο.

Στο τέλος της Νεκρωσίμου ακολουθίας μίλησε ο π. Σταύρος Τρικαλιώτης ο οποίος σκιαγράφησε με αδρές πινελιές τον αισιόδοξο του χαρακτήρα του εκλειπόντος, την αγωνιστικότητά του, τη σταδιοδρομία του στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Αγίας Παρασκευής, την τελευταία περιπέτεια της υγείας του, καθώς και το ότι τον αξίωσε ο Θεός να δεί τον γιό του Βασίλη δύο φορές Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής.

Κλείνοντας τις ομιλίες ο τέως Δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος, εμφανώς συγκινημένος, είπε ότι ο πατέρας του διακρινόταν για το δημοκρατικό του φρόνημα, για την αγάπη του για το χωριό του, για την μετοίκηση της οικογενείας του στην Αγία Παρασκευή το 1966, την επαγγελματική του πορεία και τις εξορίες του. Κυρίως, όμως, τόνισε μια αρχή που προσπαθούσε να εμπνεύσει σε όλους: να μην γίνεται επ᾽ ουδενί διαχωρισμός των Ελλήνων στους μεν και στους δε, αρχή την οποία εφήρμοσε και ως αντιδήμαρχος Αγίας Παρασκευής.
Κάτι δε που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, είναι το γεγονός ότι στις κατ᾽ιδίαν συζητήσεις μας, όλοι οι συγχωριανοί και οι φίλοι του είχαν να πούν μόνο καλά λόγια για τον κεκοιμημένο. Ενεθυμούντο με ευγνωμοσύνη τις κατά καιρούς ευεργεσίες του και τον έφερναν στο νού τους έχοντας τις καλύτερες αναμνήσεις.
Εκείνο που μας είπαν στενοί συγγενείς του κεκοιμημένου και που είναι αξιοσημείωτο και ενδεικτικό του χαρακτήρα του είναι ότι κατά την περίοδο του εμφυλίου και ενώ οι αντάρτες είχαν στήσει στον τοίχο για εκτέλεση τον ιερέα από το Βελιμάχι Αρκαδίας παπα-Τάκη Αγγελόπουλο - πατέρα πέντε παιδιών- , ο μπαρπα-Γιάννης είπε στους παρ᾽ ολίγον εκτελεστές του ιερέως: αν τον σκοτώσετε αυτόν, σκοτώστε κι εμένα. Καί πράγματι ο μπαρπα-Γιάννης με το κύρος αλλά και το θάρρος που διέθετε, έσωσε τον ιερέα και δεν έμειναν ορφανά τα πέντε παιδιά του. Έλεγε αργότερα ο διασωθείς ιερέας στα παιδιά του: τον μπαρπα-Γιάννη να τον έχετε πλέον σαν πατέρα σας. Επίσης έσωσε την ίδια περίοδο και δύο λαϊκούς από βέβαιο θάνατο.
Είναι βαριά η πνευματική κληρονομιά που αφήνει στην οικογένειά του ο μπαρπα-Γιάννης και κυρίως στον γιό του Βασίλη, στον οποίο ευχόμαστε να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του και να έχει την πατρική του ευχή του στην κατοπινή του πορεία.Ο καιρός