ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Θ.ΔΕΜΙΡΗ

ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΦΩΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ

Κυρίες και κύριοι,

Εάν η απώλεια είναι συνάρτηση της προσφοράς τότε το κενό που αφήνει ο θάνατος του Θεόδωρου Δεμίρη είναι τεράστιο. Ένας πραγματικός ταγός .Και ταγός δεν σημαίνει μόνο να επιτελείς τα οικογενειακά σου καθήκοντα-σωστή ανατροφή των παιδιών και την επαγγελματική σταδιοδρομία πρόοδο και προκοπή-αλλά να πας και ένα βήμα παραπέρα.

Και εσύ Θόδωρε με την υπερβατική σου προσωπικότητα το έκανες σε απόλυτο βαθμό.

Διεύρυνες τους ορίζοντες της μικρής μας κοινωνίας διδάσκοντας σε όλους μας νηφαλιότητα , αγάπη και αλληλοσεβασμό. Δίδαξες με την προσφορά σου, με την στάση σου και την ανιδιοτέλεια σου σε όλους εμάς τους φίλους συγγενείς και συμπατριώτες.

Διατέλεσες επί χρόνια ενεργό μέλος της μικρής μας κοινωνίας μέσα από την Ένωση Καρδαριτσιωτών .Ήταν το δεύτερο σπίτι σου. Τίμησες και τιμήθηκες από τους συμπατριώτες και έφερες τον τίτλο του Επιτίμου Προέδρου. Ήσουν για δεκαετίες ο συνδετικός κρίκος, η οδός Γ. Σταύρου ήταν το σημείο επαφής για όλους μας.

Πάντα χαμογελαστός και ακούραστος ενεργούσες για το καλό του χωριού και όχι μόνο. Μπροστάρης και στις χαρές και στις λύπες. Θυμάμαι την επί χρόνια συνεργασία μας στον Σύλλογο και τις συμβουλές σου ΄΄Γιάννη μου έλεγες να μην αφήσετε ποτέ την πολιτική να κάνει κουμάντο στο Σύλλογο. Μακριά από σκοπιμότητες πρέπει να κοιτάτε πάντα το καλό του χωριού και να διατηρείτε την αγάπη μεταξύ των συμπατριωτών. Εμείς σε εσάς τους νεότερους αυτό αφήνουμε παρακαταθήκη.΄΄

Αυτή και τόσες άλλες συμβουλές αγαπητέ πατριώτη Θόδωρε είναι η καλύτερη διαθήκη που μπορούσες να μας αφήσεις. Οι συμβουλές και οι πράξεις σου είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.

Ακόμα και ημέρες σαν την σημερινή σε κάθε απώλεια ενός φίλου ενός συγγενή εσύ ήσουν αυτός που αναλάμβανες να εκφωνήσεις και να πεις δυο καλές κουβέντες.

Θα ήταν λοιπόν μεγάλη ασέβεια εκ μέρους μας αν σήμερα δεν ήμασταν εδώ να σε αποχαιρετίσουμε και να σου πούμε ότι οι καμπάνες του χωριού μας δεν χτυπούν χαρμόσυνα και ότι όλοι είμαστε φτωχότεροι με την απώλεια σου.

Σε αποχαιρετούμε όμως με πολύ περηφάνια και σε ευχαριστούμε για το έργο που αφήνεις πίσω σου.

Αγαπητέ Θόδωρε εκ μέρους όλων σε αποχαιρετούμε με πόνο ψυχής και σου ευχόμαστε καλό παράδεισο.

Αιωνία σου η μνήμη συγγενή-φίλε-πατριώτη Θόδωρε.